Протест на мотористи затвори пътя Плевен - Ловеч, почетоха паметта на загинали приятели

Преди дни шофьор без книжка помете мотоциклетист и спътницата му
22 юли 2023 19:15, Стела Стоянова
25
Протест на мотористи затвори пътя Плевен - Ловеч, почетоха паметта на загинали приятели
Снимка БГНЕС

Мотористи и техни приятели затвориха в 18 часа пътя Плевен - Ловеч при Тенекиения хан. На бдение те почитат паметта на моторист и неговата спътница, които загинаха при тежка катастрофа, причинена от неправоспособен и пиян шофьор на лек автомобил преди дни, съобщи БНР.

Над 300 мотористи и техните приятели затвориха пътя, като излязоха с моторите си на отсечката при Тенекиения мост. Мотористът и неговата спътничка загинаха на място. Има и трета жертва при този инцидент – мъж, който е пътувал на предната седалка на автомобила.

Прокуратурата повдигна обвинение на пияния и неправоспособен водач. Той е  в ареста и се очаква да му бъде поискано най-тежкото наказание задържане под стража в понеделник.

Божана Костова от името на мотористите каза, че на тази война по пътищата трябва да се сложи край.

По-тежки наказания, по бързи производства. Не да се водят едни дела в продължение на години. Бързо производство. Ти трябва да знаеш, че ако се качиш без книжка и стане ПТП с жертва, това е умишлено убийство, защото ти абсолютно самосъзнателно си взел това решение. Това не е убийство по непредпазливост, казаха протестиращите.

Недоволните настояват за бърз съдебен процес и се готвят за протест в понеделник пред Съдебната палата в Плевен, където ще се гледа мярката на 30-годишния водач, причинил катастрофата с три жертви.

Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов ще се срещне следващата седмица с мотористите, за да набележат мерки за разрешаване на проблемите, свързани с безопасното движение по пътищата. Пътят Плевен – Ловеч е затворен, има обходен маршрут, а мотористите молят за разбиране,  тъй като техните действия са в името на всички по пътищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: мотористипротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 9 месеца
Шофьор на БМВ и моторист, на снимка да ги видиш - извърти им един с опакото на ръката винаги ще има защо.
8
2
 
6
 
! Отговори
SmO преди 9 месеца
Шофьора без книжка и пиян ама пак мотористите ви виновни.
7
4
 
12
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
ако ние нормалните излезем на протест против пиленето на гуми по цяла вечер и бясното ви каране , какво ли ше се случи , а , вие дето се вживявате в ролята на рокери ???
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е най лошото Мотористите трябва да се пазят но и при тях има *** Арогантни карат на пълни обороти посред нощите и тормозят хората
5
6
 
11
 
! Отговори
Народна Милиция преди 9 месеца
А мотористите в Плевен кога ще намалят децибелите? Кога ще си разгънат номерата да се виждат на камерите? Милиционерите от КАТ кога ще спрат да защитават милиционерите мотористи с високи децибели и криви номера? И да не навлизам в подробности за издаването на документи за правоуправление на МПС
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Атака на Катуница :)))
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бяхме около час и половина в задръстване на прохода ПЕТРОХАН заради трима некадърни мотористи които караха едва едва в колона НО за сметка на това не позволяваха на никой водач да ги изпревари създавайки предпоставки за ПТП с простотията си.
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Олеее! Как може! Да се глобят с по 5000 лева на човек. Таман ще попълнят някой дупка у бюджета.
1
8
 
7
 
! Отговори
и те така преди 9 месеца
божано моме , вие мотокарачите сте причина за много катастрофи , мислите се за безсмъртни но резултата показва че не е така. така че ,,,онова дето прави ветъра !