Кметът на Белоградчик не е превеждал пари на болницата от две години

Това обяви общински съветник
18 сеп 2023 11:58, Росен Стойчев
8
Кметът на Белоградчик не е превеждал пари на болницата от две години

Общинската болница в Белоградчик е пред затваряне заради натрупани дългове в размер на 300 хиляди лева. Парите трябва да бъдат платени на фирмата, която осигурява лекарства за болничната аптека.

Още по темата

Председателят на Общинския съвет в града Боян Минков заяви в ефира на "България сутрин", че в 10:00 часа днес ще предложат решение за спасяване на болницата.

"Ще задължим кмета да преведа 300 хил. лв. на болницата. Такова решение взехме още преди две години, но той така и не го направи. Вече 2 години не е превел и една стотинка. Парите бяха похарчени за други работи", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Минков съобщи, че е намерен инвеститор в района, от чиито данъци в общината ще влизат по 1,3 млн. лв. годишно. От тези средства Общинският съвет предлага да бъде обезпечена болницата. За 2021 и 2022 г. данъците на инвеститора са били 300 хиляди лева, вече са на стойност 1,3 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: белоградчикобщина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Соня преди 7 месеца
Тази болница е регистрирана в търговския регистър,като всяка фирма ЕООД. Защо общината ще и плаща задълженията, болницата е търговско дружество. Така както всички болници. Ако няма кой да я управлява, да се махне. Какъв е смисълът от нещо не работещо ? Пък и е обществена тайна защо изкуствено се подържа тази болница, защото няма да има здравна каса във Видин! Умници! А местните си чешат езиците. Всички ходят в другите градове за болнична помощ. Дааа...
5
0
 
1
 
! Отговори
А сега де. преди 7 месеца
И кой е този инвеститор с тези данъци?
4
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
До бай БайДа върши това което се полага да върши една болница ,а не по документи да е болница, а да изпълнява ролята на приют за бездомни
3
1
 
8
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
До Гошо ти каква дейност очакваш да извършва болницата?? Да вари гозби, да пече банци??Усещаш ли че така държавата ни изчезва, като няма болници, като няма производства и т.н.??? С тоя метод са закрити доста общински болтници и след това продадени на частни лица! Направо да теглим майната на живущите там и да се оправят!
2
2
 
15
 
! Отговори
сигурно преди 7 месеца
Кмета превежда пари само към неговата сметка !
1
14
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
А каква дейност извършват в тая болница освен през зимата да прибират по някой и друг старец на топло