Мъск маха заглавията от новинарските статии в "Х"

Това вероятно ще влоши отношенията му с медийните групи
5 окт 2023 15:49, Стела Стоянова
14
Мъск маха заглавията от новинарските статии в "Х"
Снимка БГНЕС, архив

Социалната медия „X“, която е собственост на Илон Мъск, премахна заглавията от новинарските статии, споделени от потребителите, с което вероятно ще влоши още повече отношенията си с медийните групи, предаде АФП.

Магнатът отдавна се бори срещу "наследените медии" и твърди, че „X“ тоест бившият Туитър, е по-добър източник на информация.

Въпреки това той заяви, че последната промяна е по "естетически" причини - новините и другите връзки сега ще се появяват само като снимки без придружаващ текст.

Мъск пое Twitter миналата година в сделка за 44 млрд. долара и оттогава го преименува на „X“, уволни хиляди служители и си навлече критики, че е позволил на забранени теоретици на конспирацията и екстремисти да се върнат в платформата, което е накарало рекламодателите да избягат, пише БГНЕС.

Той също така забрани - и възстанови на работа - различни журналисти от водещи медии, включително Washington Post и Си Ен Ен.

"Какъв е смисълът да се четат 1000 думи за нещо, което вече е публикувано в „X“ преди няколко дни?", написа наскоро Мъск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: новинарски статиимъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Ю преди 7 месеца
3 го каза най-точно, браво
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прави това, което всеки един от нас прави самостоятелно за себе си, малко или много от известно време. Но той го прави публично.
9
0
 
7
 
! Отговори
Do 5 преди 7 месеца
Всъщност Мъск спря Интернета на Украина защото Пентагона спря да му плаща.След като възстановиха плащането тои пусна Интернета отново. Просто бизнесс нищо общо с политиката.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До До Анонимен 5 Със служители но Гомпром не разговарям.
7
2
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 7 месеца
лично си присъствал на разговора на путло и мъск и сега ни свждаш фактите. едва ли произвждаш нещо повече от коментари и кафява субстанция, адаваш оценки на един от най-богатите хора в света. поправка - на двама от най-богатите :-)
6
0
 
7
 
! Отговори
Virtuozzo преди 7 месеца
Мъск почва да ме кефи !
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мъск се забърка с търсения за отвличане на деца Путин като след разговор с него прекъсна Старлинк за Украйна точно в момента когато десетки украински водни дронове нахлуваха в руската военна база в Севастопол. Така руския флот се спаси от погром. И тъй-като Пентагона плаща на Мъск за интернета на Украйна на въпроса защо е прекъснал интернета Мъск отговори че Путин заплашил че ще започне ядрена война ако украинците му потопят флота. Та ето това е господин Мъск, един обикновен продажник.
4
0
 
2
 
! Отговори
Граматик преди 7 месеца
Ей, не мога и не мога да ви науча, че малкото име на Мъск на български се изписва и произнася ИлЪн!
3
4
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
Мъск работи с държавни пари и държавни поръчки. На практика правителството на САЩ го назначи за милиардер и фронтмен на няколко държавни компании. Заигравката с туитър е просто схема за отвличане на вниманието и за трупане на допълнител имидж към фалшивата персона на супергерой и любимец на онеправданите маси. Зад всичко стоят кукловодите, а наивниците си вярват че Мъск има състояние от 252 милиарда. Същата схема като други. Гейтс, Безос и др. назначени милиардери.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"уволни хиляди служители и си навлече критики, че е позволил на забранени теоретици на конспирацията и екстремисти да се върнат в платформата///След толкова уволнения не съм чукл да има блокажи на магистрали и едвали Мъск е суровакал всеки уволнен с по 150 хил. $
1
7
 
8
 
! Отговори
Майка Русия преди 7 месеца
Бат Мъск ще се изнесе към майка Русия! Помнете ми думата. Много скоро на Запад ще стане опасно за него. Много взе да им мъри водите.