Подоляк скочи на Обама, не му хареса изказване за Крим

Според бившия президент не е имало въоръжено нахлуване в Крим
3 юли 2023 15:05, Елка Василева
205
Подоляк скочи на Обама, не му хареса изказване за Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, разкритикува Барак Обама заради думите на 44-ия президент на САЩ за руската инвазия в Украйна, предаде УНИАН.

В коментар за опозиционния журналист от руско-американски произход Майкъл Наки съветникът на украинския президент нарече „ужасяващо“ изказването на бившия държавен глава на САЩ.

Неотдавна Обама даде интервю, в което се изказа и за войната в Украйна и заяви, че "не е имало въоръжено нахлуване в Крим" през 2014 г., защото на полуострова имало много рускоезични граждани и "определена симпатия" към възгледите на Руската федерация, припомня агенцията. Обама заяви също, че заедно с тогавашния канцлер на Германия Ангела Меркел е призовавал да се въведат санкции срещу Русия, за да се попречи на руския президент Владимир Путин да продължи нахлуването в Донбас и на останалата територия на Украйна. Бившият американски президент посочи, че двамата с Меркел "удържали фронта", отбелязва още УНИАН.

"Той (Обама - бел.ред.) дори сам не си задава въпроса: "А не беше ли точно ти този, който омаловажи риска? Ти предотврати ли войната? Или може би това не е точно война? Погледни сега картата и виж какво се случва в Украйна. На живо – включи телевизора и погледай. Оказва се, че ти си предотвратил войната, така ли? А това, което гледаш, какво е?", заяви Подоляк.

По думите му, цитирани от УНИАН, Западът "не иска да признае грешните си решения, които са довели до настоящата трагедия". При това западните лидери са могли да започнат дискусия за невъзможността да имат каквито и да е отношения с Путин още след списъка "Магнитски“, смята съветникът на Зеленски.

Подоляк отбеляза още, че през 2022 г. Русия е произвела 512 балистични и крилати ракети, в които е използвала елементи от електронната индустрия на европейските страни и САЩ. "Европа гледа Русия с "широко затворени очи", добави Подоляк.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Gocho преди 10 месеца
Gs Tapanarev ti si plna smechna marioneta i ti 8dva vremeto Za pensiq typ....
161
1
 
7
 
! Отговори
ZDF преди 10 месеца
Наглец !
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този щурец много високо скача, да не си счупи краката.
159
2
 
9
 
! Отговори
Az преди 10 месеца
САЩ ако оставят укропитеките сами да се оправят, последните са заминали точно за 24 часа !
158
2
 
10
 
! Отговори
сиромах преди 10 месеца
Брейй,голяма демокрация,голяма свобода на словото!Никой няма право да ги гледа накриво украинците,па бил той и бивш президент на щатите!Само те имат мъжки магарета и всички трябва да ги тачат и да мълчат!Представяте ли си ,ако тия управляваха света или имаха сили за това къде щяхме да сме сега?Ония лагери от времето на Хитлер щяха да са само мил спомен и добро пожелание!И на тия хора един министър иска да помагаме с оръжие и всичко каквото можем!
157
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
Браво Боко, и ти дори се научи какво да четеш
156
2
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 10 месеца
Я тоа ни го знам. Чета само един Подоляк, ама в руски сайтове
155
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да питам копейките Кърджали и Хасково дали не са турски по същата логика? Утре Ердоган може да си ги иска. Или пък ние да си вземем Одрин?
154
2
 
11
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
обама немаше топки да се противопостави на путин 2014 г.
153
38
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
10 години западни лидери се лигавиха да четкат самочувствието на кремълския пcиxoпат и сега държавите им си плащат за това тяхно мaлoyмиe....
152
33
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро няма да има човек, който да уважава украинците.
151
15
 
12
 
! Отговори
гошето преди 10 месеца
Единствената държава продала огромно количество плодотворна земя е Франция. И то на САЩ - 2 милиона квадратни километра . А с парите Наполеон финансира войната срещу Русия.
150
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ХЕЙ ПОДОЛЯК НЕ ХАПИ РЪКАТА ЩО ТЕ РАНИ, ЧЕ ЩЕ УСЕТИШ НАГАЙКАТА...
149
24
 
21
 
! Отговори
До 153 преди 10 месеца
До Анонимен"Знаете ли каква била дилемата за Крим?През 2014-та всичко започнало,защото укрите казали,че ще продадат Крим по-скъпо на американците" Я да позная откъде имаш таз "достоверна" информация - от Канал 1 или Россия сегодня. Спри да ги гледаш и пий си хапчета овреме, тогава няма да бълваш нелепици.
148
17
 
14
 
! Отговори
Dj преди 10 месеца
Обонгото да изкаже и някаква истина. Помня го как повтаряше, Косово няма нищообщо с Крим. Ти да видиш! Сега се е повразумил? Мисля като не си вече президент, имаш повече свобода, от диип стейта
147
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Говорящата Глава Педеляк още дълго ще бълва слюнки и coпoли! Нагла, лъжлива, д0лнa твap. P.S. Moдepacта, айде да не триеш, че ще ти таковам мaмuцaта мpъcна.
146
12
 
13
 
! Отговори
154 преди 10 месеца
Младите евро либералчета освен смешни са и неуки. Орлианс е френска колония. Също е продадена и далеч не е толкова студена. А руснаците си имат точно отсреща цял континент. Не се пънете, размисъла, търсенето на факти, ви е трудно
145
26
 
22
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Единствената държава,продала си земята за пари в историята на човечеството е Русия!Огромната Аляска за центове.Няма друго подобно племе,готово да продаде всичко за някой пробит долар.
144
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Знаете ли каква била дилемата за Крим?През 2014-та всичко започнало,защото укрите казали,че ще продадат Крим по-скъпо на американците...държат се като разглезени деца,на които все някой трябва да им дава и им е длъжен.От алчност всичко е започнало.
143
20
 
19
 
! Отговори
Разлики преди 10 месеца
И до сега българските училища в Украйна са отворени работят.Но в окупираните от руските нацисти територии всички български училища са затворени и езикът на българите там е забранен!