Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!

Външният министър на Украйна с директни послания към съюзниците
26 мар 2024 15:45, Петър Бойчев
320
Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!
Снимка БГНЕС

В интервю за "Политико" дипломат №1 на Украйна Дмитро Кулеба отправи ясни послания към съюзниците на Киев.

Украинският външен министър посочи, че има един елемент, от който страната му отчаяно се нуждае, за да отблъсне непрестанните ракетни атаки на Русия, предава БТА. "Дайте ни проклетите "Пейтриът!", призова директно Кулеба.

Американските ракети земя-въздух "Пейтриът" са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна. "Ако разполагахме с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, а именно "Пейтриът", щяхме да можем да защитим не само живота на нашите хора, но и икономиката ни от унищожение", добави Кулеба.

Нуждата от такава защита е видима за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да говори с репортер от "Политико" в министерството на външните работи в понеделник, посред бял ден, украинската столица беше атакувана от руски балистични ракети.

Няколко силни взрива прозвучаха само миг след като сирените за въздушна тревога се разнесоха из целия град. Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса, посочва авторът на "Политико" Джейми Детмър.

Европейските съюзници се борят да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а Путин се възползва от всяка възможност да засили руското настъпление.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса.

Европейските съюзници правят всичко, което е по силите им, да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а току-що преизбраният Путин се възползва от всяка възможност да засили руската офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ са предпазливи с Русия ,защото са двете най-големи ядрени сили и ако искат могат да сринат целия свят за броени дни, а за какво им е война с Русия какво печелят нищо. Така че ако САЩ тръгне на война в Украйна то ще бъде някаква много крайна фаза последна тоталната война, а преди да тръгнат на война ще сринат цялата икономика на половината свят.
25
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23, за себе си приготви чувал, че съм ти направил магия да yмираш
24
3
 
31
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Бандеровеца е станал скромен. Преди искаха ядрени ракети, сега и на Пейтриът са доволни.
23
4
 
29
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Дмитрото съвсем откачи. Така се случва, когато спреш да бъдеш приоритет.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казват че mirv нахлува с 10 км/с към целта си.Ще я стигне ли пейтриъта?Тоя още не може да схване че никоя държава не им се занимава с корумпираната им държавичка.Дайте им пейтриът и ше го продадат набруснаците.Драматьор.
21
2
 
31
 
! Отговори
А ЧУВАЛИ КОГА преди 1 месец
Тов Кулеба преди да пита за Патриоти, замисля ли се че няма чували? Ето Макарона щял да праща войски в Одеска област. Нашите предатели също май искат да пращаме. Ама как ще ги върнем тези войски? Няма чували!
20
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20, час по-скоро в гроб да легнеш! Там фаб-чета няма да ти трябват
19
3
 
33
 
! Отговори
Излекувах се!! преди 1 месец
Страдах от тежка форма на Евроатлантизъм. Записах се доброволец да ходя да почивам на Слънчака като бежанец от Украйна, но ВСУ ме прибраха от клуба барабар с диджея и охраната и ни пратиха на фронта в Авдеевка. Там за пръв път опитах от лекарството ФАБ. От цялата рота оцелях само аз. Но, казвам ви с ръка на сърцето, това лекарство е уникално. Наистина помага! Лекува! Пристрастяващо е! Слава на Русия!!!!!
18
3
 
33
 
! Отговори
ФАБчето лекува преди 1 месец
Помага при най-различни състояния на полова и политическа дезориентация. Лекува! Масовото производство на ФАБ-3000 започна. Лекът иде! Не се притеснявайте евроатланти, ще има за всички!!!
17
2
 
42
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
И какво като получите пейтриът, Русия ще ви изпари с хиперзвукови. След този атентат вече няма да ви галят. Сядайте да си подпишете договора с РФ и да си спасите хората.
16
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, час по-скоро да ви заровят! Направете най-после едно добро дело и yмрете!
15
7
 
38
 
! Отговори
ЦИРКОНЧЕТАТА ПАДНАХА преди 1 месец
И бяха изпарени 4-5 сгради в Киев пълни с персонал на Тайните Украински служби. След тая случка джуджето Зе беше не на себе си. Сега и тоя се разпени. Май им стана ясно, че настъпиха мотиката с тая касапница дето се твърди че организираха в Москва.
14
4
 
42
 
! Отговори
Просякът Зелю: преди 1 месец
Дай, бате муниции! Дай, бате пари! Дай, бате ракети! Дай, бате самолети!
13
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3, не бе копейко прокълната, да се предаде твоя Путин, и войната свършва! А теб ако те намеря ще си имаш сериозни неприятности!
12
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бандеровска Украйна скоро ще е при Бандера. Полша, Беларус, Русия и самата Украйна добре помнят зверствата на бандеровците от ВСВ. И скоро няма да ги забравят. Националистическите идеологии винаги са обречени на провал. И ДА, ВВПутин Наистина иска да изтрие бандеровската идеология от лицето на земята.
11
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ още само помагат и то не кой знае колко дано не си излеят цялата мощ в украйна ,че тогава ще стане наистина лошо.
10
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До номер 5 .Всички нормални хора с нетърпение чакат да са отново под руско влияние и отново с цивилизования свят .
9
47
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да поясним. В Украйна има 1 брой Patriot в Киев. 1ва ревизия на 40 години. Работи отлично. Русия го унищожи около 400 пъти до момента. Иначе 2 броя бяха унищожени, докато ги транспортираха в незащитена от ПРО зона. Patriot се подиграва с руските ракети.
8
10
 
49
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Ба си наглите наркомани!!!! Ти му казваш ЗРК "Пейтриът" свършиха, то продължава та ти вика: "дай, дай, дай, дай..." А, те наистина свършиха!!!
7
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ може във всеки един момент да изсипе стотици милиарди и да възстанови украинската икономика, стига украинците да са приятели на САЩ. Няма вероятност за унищожаване на украинската икономика.