2/3 от ваксинираните не искат неваксинирани на празниците

Всеки втори без имунизация страни от семейството си
172
2/3 от ваксинираните не искат неваксинирани на празниците
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо две трети от ваксинираните американци забраняват на неваксинирани членове на семействата си да посещават празничните си събирания тази година.

Проучване сред 2000 жители на САЩ, проведено от OnePoll на 2 ноември, изследва как ваксината срещу COVID-19 е повлияла на отношенията на хората с техните близки преди празниците тази година.

Според резултатите двама от всеки трима респонденти смятат, че не могат да се приберат вкъщи за празниците, без първо да се ваксинират. От 65 процента, които са напълно ваксинирани, почти шест от 10 (58%) са отрязали членове на семейството, които отказват да получат ваксината. Междувременно 63 процента не се чувстват комфортно да канят неваксинирани роднини на своите партита.

Седемдесет и два процента от ваксинираните респонденти не смятат, че някога биха могли да накарат някои от членовете на семейството си да разберат важността на ваксината. От друга страна, 14 процента от респондентите в проучването не планират някога сами да си направят ваксина.

На въпрос за решението им, един респондент признава, че „не вярва, че ваксината е безопасна“, докато друг казва, че е „загрижен за страничните ефекти“. Един дори смята, че ваксината „е прибързана и хората, които се ваксинират, въпреки това се разболяват“.

Половината от неваксинираните респонденти (49%) са спрели да общуват с членове на семейството, които не разбират защо отказват инжекцията. Тази напрегната семейна динамика може да обясни защо 22 процента от неваксинираните респонденти досега са били изключени от всички семейни събирания , включително празниците.
Въпреки това 38% от неваксинираните хора казват, че остават в контакт с ваксинираните си близки, а 58% от същата група добавят, че все още са добре дошли на семейни събирания. Проучването също така предполага, че ваксината е изиграла роля в работната сила, както в семейните отношения.

Четиридесет и три процента от неваксинираните респонденти признават, че се „притесняват“ от потенциална загуба на работата и обезщетенията си или да плащат по-високи премии за здравно осигуряване, защото не са ваксинирани.
Притесненията им идват след новата федерална заповед, обявена на 4 ноември, която ще изисква американците, работещи в компании със 100 или повече служители, да получат ваксината срещу COVID-19 до 4 януари или да ходят на тестове за COVID всяка седмица.

Независимо от техния ваксинационен статус, половината от анкетираните (53%) са съгласни, че политизацията на ваксината напълно е разделила семействата им. Четирима от всеки пет (79%) смятат, че политиката не трябва да играе роля в науката или медицината.

Тази тема може да бъде обсъждана на масата за вечеря през този празничен сезон, тъй като над половината (56%) очакват да спорят със семействата си за ваксината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
6
 
! Отговори
Дан сан преди 2 години
Ние, нормалните хора не искаме ваксъри близо до нас само да ни заразяват. Локдаун за всички ваксъри!
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле-е! Какви глyпocти се разпространяват само! Някои възпалени мозъци се опитват да поддържат разделението на обществото на всяка цена! Всеки може да си направи сметката как да общува в съществуващото положение. Да се навира в тълпи, да се ограничава от безразборно общуване и пр. Има и обществени норми на поведение, който не ги спазва търпи последствия.
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са зле, да се откажеш от близките си, защото не са се ваксинирали?! Дарвин се обръща в гроба като гледа как опровергават теорията му.
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към автора: За какви "респонденти" пишеш???Няма ли българскинезик за теб! 11979
127
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз също не искам да виждам ваксинирани, все пак те разнасят заразата и то със сигурност, всяка ваксина е създадена на базата на вируса, дори да не си бил болен, като се боцнеш и се разболяваш, интересно ми е къде са "рекламните лица" на ваксините Данчето и Кунчев?
126
0
 
8
 
! Отговори
Максим преди 2 години
Разделяй и владей, новото 20.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиа във водата ли им слагат нещо че са толкова ***? Не може да е само от фейсбука и телевизията.
124
0
 
13
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Аз съм ваксиниран , но пак няма да отида при роднините , защото знам че като се напият и най-малкото ще се скарат , а това е по-страшно и от ковида - Нямате си на представа какви роднини имам !!
123
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят се смее и подиграва на антиковидганчовците, а те мучат. Все така. Докато ни отървете от себе си.
122
0
 
8
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Провокация
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взаимно е. Не го изкарвайте се едно чипираните са повече и са по отракани:) Точно обратното е.
120
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги е страх много ясно след като така наречените ваксини са неефективни. Няма логика някой да е ваксиниран и да се страхува от неваксинирани.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх от улицата ама не от ковида
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковида ще ви изглежда като картинка пред ЛИЧНОТО ОТМЪЩЕНИЕ НА ЧОВЕКА.Джехадистите много бързо ги забравихте.
117
3
 
22
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
А защо се страхуват васинираните от неваксинираните си роднини ако ваксините ги предпазват? :-) Ега ти фанатизираните сектанти! Не приемат друговерци.
116
1
 
2
 
! Отговори
От идиот като преди 2 години
"питат ме мене аз антиваксъра......" теб, никой не трябва да взима мнение.
115
6
 
4
 
! Отговори
Бг простаците преди 2 години
коментират САЩ.....пародия.
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ковид мутира или немутира,ако лекарите лекуват или не лекуват,ако политиците лъжат или не лъжат....Нещата опират до ЛИЧНО ЗДРАВЕ,ЛИЧНО ПРАВО НА РАБОТА И ОБРАЗОВАНИЕ,И ЛИЧНА СВОБОДА.Закон за пандемия няма,и не се правете на шашави няма закон за задължителна ваксинация затова минават с номера за PCR за 72 часа.Дайте им на ръбовете ваксините за децата им да видим как ще подпишат.
113
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ковид мутира в смъртоносен (за неваксинирани) вирус - вече наистина няма да може да се оцелее без ваксиниране (на всеки 6м???)
112
7
 
15
 
! Отговори
ИМУНОЛОГ преди 2 години
Има една научна публикация, че нестерилизиращите ваксини водят до селекция на по-смъртоносни патогени - демек по-смъртоносна мутация. Става дума за болестта на Марек при кокошките. Ваксинираните (кокошки) се разболяват, но го карат с по-леки симптоми. Вируса обаче оцелява достатъчно дълго (в организма) за да заразява и други, което му позволява да оцелее и да се разпространява в популацията. Звучи ли ви познато? Точно като КОВИД ваксините! Дали това не чака и хората? Смъртоносна мутация?