САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски

Напомниха, че България декларира, че Крим е неотделима част от Украйна
Обновена: 22 ное 2021 10:51 | 22 ное 2021 10:51, Камелия Цветанова
366
САЩ загрижени заради изказването на Радев, че Крим е руски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съединените щати са дълбоко загрижени от неотдавнашните изявления на президента на Република България Румен Радев, в които той определя Крим като „руски“. Това гласи позиция на американското посолство у нас по повод коментара в предизборния дебат на Радев с проф. Анастас Герджиков, че "Крим в момента е руски".

Още по темата

„Съединените щати,  Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински“, допълват от посолството.

„Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред българските власти, както във Вашингтон, така и в София“, се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
1
 
1
 
! Отговори
Франкофил преди 2 години
Крим е руски, а България е америк. васал, искаме дружба с Франция, искаме Рафали, а не тpoшки ф 16. Да живее Френско-Българската дружба! Обичам Франция!
321
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам спомен някой от съюзниците ни да беше проявил загриженост, когато Ердоган и компания непрекъснато си изявяват сърдечните пипала към Варна, Пловдив, Бургас и къде ли не...Така че *** на ГЕРБ вие спечелихте както си е редно само в Кърджали. Честито!!!!
320
0
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Крим е Исторически Законна Българска Кан Кубратова Земя. Влиза в нелегално владение на руснаци и украинци,след КН сто същите я заграбват от нас. Защо никой не каже тази простичка истина не само в защита на Българщината,ала и в интерес на историческата фактологическа истина?
319
0
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Само че зелените карти за Америка са винаги недостигащи а мераклии да ходят в Русия няма. Иначе сте големи русофили ама от панелката
318
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СъюзНИЦИ американци, а не сте ли загрижени за провокацията на Герджиков. А ние не сме ли загрижени че 12 години търпяхте мутрототалитарния режим, стигайки се дотам да се засяга женската и дипломатечиска чест на посланичката ви от фамилиарниченията на Диктатора? В СЪЩОТО ВРЕМЕ СЪЩИЯТ ВСЯЧЕСКИ ОБСЛУЖВАШЕ ТОЧНО РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. ЗА ОГРОМНИТЕ ИЗБОРНИ МАШИНАЦИИ НЕ СТЕ ЛИ ЗАГРИЖЕНИ, СЛЕД КАТО И В УИКИЛИЙКС ПРЕКРАСНО ОПИСАХТЕ БОЙКО И ГО ТЪРПЯХТЕ! НИКАКВО РАЗГРАНИЧЕНИЕ А ЗАМАЗВАНЕ 12 ГОДИНИ ПРОПУСНАТИ
317
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската държава и македонската държава са сътворени от Ленин и Коминтерна. Крим през 1957 година е взет от състава на руската съветска република и даден на украинската от украинеца Никита Хрушчов. Наскоро с референдум 95 процента от населението гласува да се върне в Русия. КОЕ Е ПО-СЕЛНО И СТОЙНОСТНО ПО МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО - ПОДПИСА НА ПИЯНИЦАТА ХРУШЧОВ ИЛИ ВОЛЕИЗЯВЛЕНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО? Огледален е случая с Косово, което даже беше отцепено с война... не с референдум.
316
3
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Аз пък съм загрижен, че краварите непрекъснато си навират муцуната говежда във вътрешните работи на България! Ние какво сме - суверенна държава със собствени интереси и независима позиция по въпросите в международната политика или американска колония??? Хайде гледайте си вашите работи и оставете българските отношения с Македония и с Русия на България!!!
315
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото при Радев е, че не е пушач. Не може да си закрепи цигара на ухото.
314
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гафовете му вървят след него като на зло куче тоягите! Случихме на президент, та се утепахме! Нема що!
313
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо-о! Има ли някой, който още не е разбрал, че Крим и руски? Да иде да види, пътува се лено - в Симферопол оправиха летище - бижу! 19-километров мост - може с влак, може с кола по великолепната нова магистрала Керч-Симферопол! И ток им прокараха, и питейна вода, че освирепелите оглупели укри им ги бяха спрели! И това, че за Нова година укропчетата щели да нападнат е бош лаф - нямат толкова непромокаеми ***!
312
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 330=====Таков не сме имале! Никогиш.!!!......Прав си, кривчо! Желю беше простовато момче, написал книга, която е компилация, да не кажа преписана от гедерейски автори! Филибелишкото бракоразводно адвокатче си призна, че е седесар, пръскаше слюнки и съм го запомнил с израза "..ако трябва да бъда честен..". Гошко беше апаратчик, безцветен, почти безобиден, а Плевникът беше и е образец на под-лец, Бокова креатура, "един от ной-галемите български математици, по собственото му признание
311
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така, така! Оправдавайте го! Нали той е нашият президент? Какво е иза.кал няма значение. И при Путин е така.
310
3
 
9
 
! Отговори
Мушмурок преди 2 години
Фatmаka толкова се беше настървил за власт че по инерция настъпи мотиката!
309
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много гнусен номер на радев, на другия ден след изборите, за това няма да има прошка.
308
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балъците дето го избраха, не разбраха че комунистите са най-гъвкавите змии от Нешънъл Джеографик! Могат да се извъртят за по-малко от 24 часа на повече от 360 градуса(ъгъл, не завиране на водата, както казал вторият милиционер). Наздраве! Да ни е честит президенто! Таков не сме имале! Никогиш.!!!
307
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев вече се поправи и дълбоко извини! Но балъците дето го избраха не могат да си поправят избора! Не знаят че в армията има команда: Свободно! Поправи се!. Хай да ни е Честит Президенто!
306
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ваксинирал ли се е? Нали и той и Корнела бяха антиваксъри, а от АБВГЗ бяха взели мангъра за лице на партията им?
305
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа. Да припомним че умните, младите и образованите гласуваха за Радев, който и преди си беше в международна изолация, а след глуппавите коментари вече съвсем е отритнат. Но младите образовани умни повярваха на празните приказки. Така ли е, пита се в задачата? Провали ли се младото умно образовано общество?
304
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На САЩ не й е изгодно, ама Ксерокс Мусака ще вземе мерки и ще клекне нашия Пльончо.
303
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя и Украйна е била руска, ама нейсе. А преди това е била Българска. Македонска не е била!