$5 млн. компенсация за всеки афроамериканец в Сан Франциско заради расизма?

Общинският съвет представи план, който доведе до полемика
299
$5 млн. компенсация за всеки афроамериканец в Сан Франциско заради расизма?
Снимка: БГНЕС

Сан Франциско стана вчера арена на сериозна полемика, след като пред общинския съвет бе представен план за компенсация за наследството на системния расизъм, в който се предлага на всеки афроамериканец в града да бъдат отпуснати 5 милиона долара, съобщи Франс прес.

Обсъждан на публично заседание във вторник вечерта, планът е изготвен от комисия, натоварена от града да направи предложения за коригиране на неравенството, от което са страдали афроамериканците в САЩ от времето на робството насам.

В допълнение към водещата си мярка, той съдържа около 100 препоръки, включително гарантиране на минимален годишен доход от близо 100 000 долара за 250 години за всеки пълнолетен чернокож, който има право на обезщетение, къща в Сан Франциско за 1 долар на семейство и опрощаване на дълговете на получателите.

Противниците му осъждат плана като "абсурден". "Той изобщо не е сериозен и освен че е огромна загуба на време, е и пълно отклоняване на вниманието", заяви за АФП лидерът на Републиканската партия в Сан Франциско Джон Денис. "(Годишният) бюджет на града е 14 милиарда долара", каза той и допълни, че планът ще струва 50 милиарда долара.
Критиците казват, че няма логика да се плащат компенсации в щат и в град, където никога не са били поробвани чернокожите. Друг изтъкван аргумент срещу мярката е, че данъкоплатците, които никога не са били робовладелци, не трябва да плащат пари на хора, които никога не са били роби, отбеляза Асошиейтед прес. /Любомир Мартинов, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: расизъмСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Досега се чудех как така разните видове империи са изчезвали от картата на света?!Като гледам обаче САЩ и Русия,почвам да си мисля,че това се е случвало когато управниците на тези империи са се самозабравяли и са се чудели какви щуретии да измислят за да се саморазрушат?!!А кога ще приемат закон да компенсират белите граждани в САЩ които от 40 години насам живеят в условията на пълзяща черна диктатура и черен гнет!!??
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А расизмът срещи българи в България кой ще ни го плати??!?
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А компенсациите за разрушените страни? За ограбените страни? За умъртвените им граждани?
174
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Прелюдия към това юдеите да ни накарат да им плащаме пожизнен наем, защото, виждате ли, цялата планета Земя, с всичките й ресурси - храна, вода и въздух, била тяхна собственост...
173
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чета безобразни коментари на хора,които не си дават сметка,че подобни предложения днес в САЩ,утре може да дойдат и тук ! Представете си да трябва вие да пращате на малцинства абсурдни компенсации! Вярно е и написаното в края на публикацията,защото много хора са по-късни емигранти и нямат вина за робството,а и много африканци също са там без да имат връзка с робството! Отделно от това обаче е и абсурдно във връзка с това,че децата не са отговорни за стореното от 6-7 поколения назад!
172
2
 
8
 
! Отговори
Компенсатор преди 1 година
За всеки ***, който не е имал късмета предите му да бъдат заробени и се е родил в Африка, компенсаията трябва да е поне 10 млн.!
171
1
 
11
 
! Отговори
Брадвата преди 1 година
Ами да се надяваме, че ще си ги получат.. всеки по една банкнота от 5 милиона долара.. А може и на монети да им ги раздадат - 5 монети по милион. Тъкмо за 5 дъвки да им стигнат!
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да съм *** от щата Сан Франциско 😀
169
1
 
16
 
! Отговори
хамериканска работа преди 1 година
Сан Франциско е една клоака и всеки малко по-нормален се махна от там. Останаха само наркомани и бездомни да с3рат по улиците. Никога няма да ги платят тези пари.
168
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5$ млн и по едно бяло дупе за всеки афроамериканец.....
167
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер - не е кой знае какъв проблем да се декларирам за черен . За 5 милиона - черен съм кат катран ! Ако ги взема - америка е най-суперската държава на света !
166
0
 
22
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
5 милиона компенсация за всеки българин за 500 години османско робство и по още 2 за 200 години византийско!
165
0
 
6
 
! Отговори
НЕНОВ преди 1 година
ТО ВЕЧЕ ВСЕКИ МОЖЕ А СЕ ИНДЕТИФИЦИРА КАТО КЪКЪВТО СИ ИСКА ТА ОБЕЩЕТЕНИЕ МОЖЕ ДА ИМА ЗА ВСИЧКИ И АЗ СЕ ОПРЕДЕЛЯМ ЗА *** И ТО ГЕЙ ЗА *** ГЕЙОВЕ 10 МИЛИОНА А АКО СИ И МЮСУЛМАНИН ОЩЕ 5 МИЛКИ.
164
2
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Пиечове, републиканците влизат много по-рано в предизборната борба заради иииидддииотските изцепки на деменцията Байдън и неговото обкръжение. Дълбоката държава яко се тресе от страх заради възможността Тръмп отново да стане президент на САЩ !
163
0
 
33
 
! Отговори
Петърчо преди 1 година
Щат и град в който никога нямало робство ще изплаща обезщетения на хора които никога не са били роби заради белите им съграждани които пък никога не са притежавали роби и в огромна част са против расизъма и робството. Има логика.
162
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неслучайно казват, че тези в САЩ отдавна са изчаткали. Оня ден пък някакъв американски сенатор искал да се махнели крановете от пристанищата им защото били китайски и Пекин ги шпионирал през тях...
161
0
 
7
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 година
За това всяка жаба да си знае гиола и ако скочи в другия, да я разстрелват. За това съм съгласен. Нито съм тръгна към Африка или Сащ, а все те към нас идат. Чудно защо. Сигурно белите са по- работливи и щедри ,а може би по -умини и кадърни. Ще видим.
160
2
 
6
 
! Отговори
каимака преди 1 година
на обществото просто
159
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да не им дават...САЩ печатат парите и крадат от цял цвят!
158
2
 
1
 
! Отговори
ама преди 1 година
те са и ва6и на *** дала копзрка