Трима са загинали, а осем са ранени след стрелба в Тексас

Мъже са открили безразборна стрелба след фестивал в района
5 юли 2023 07:30, Анисия Иванова
10
Трима са загинали, а осем са ранени след стрелба в Тексас
Снимка: БГНЕС/EPA

Трима души са загинали, а осем други са били ранени, когато няколко мъже са открили безразборна стрелба по тълпа от стотици хора, събрали се в квартал на тексаски град след фестивал в района, съобщиха властите, предаде Асошиейтед прес.

Все още не са извършени арести и не са идентифицирани заподозрените за стрелбата в понеделник в квартал Комо във Форт Уърт, съобщиха от полицията. Полицията съобщи, че никой от ранените не е заподозрян за стрелбата.

Стрелбата е избухнала около два часа след края на празника по случай Деня на независимостта, наречен КомоФест. Празникът се е състоял в парк на няколко пресечки от мястото, където са произведени изстрелите.

От полицията съобщиха вчера, че стрелбата на улица "Хорн", където се е била събрала голяма тълпа, не е свързана с КомоФест.

Според властите след стрелбата е настъпил хаос, тъй като хората са се опитвали да избягат пеша и с автомобили, докато ехтели изстрели.

Кметът на Форт Уърт Мати Паркър заяви, че е "съсипана" от новината за стрелбата.

"Сърцето ми се къса за жертвите, за техните близки и за цялата общност на Комо, която работи за изграждането на позитивизъм и празнуване в своята общност и в нашия град", заяви Паркър в Tуитър.

Една от 11-те жертви е непълнолетна, съобщиха от полицията.

АП припомня, че пак в понеделник, но във Филаделфия, тежко въоръжен стрелец в бронежилетка откри огън по улиците на града, уби петима души и рани две момчета, преди да се предаде, съобщиха от полицията там. В неделя в Балтимор двама души бяха убити, а други 28 бяха ранени при стрелба по време на празнично парти през уикенда. (П. Йотински, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: САЩзагиналиТексас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Освободих черните роби, за да могат да се защитават с оръжие в ръка срещу белия човек" - Ейбрахам Линкълн, убит от недоволен бял човек.
6
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 месеца
Мой близък приятел живее от години в Сан Диего, Калифорния. Разказвал ми е, че като кара колата си по магистралата не смее да погледне към коли, които задминава или го задминават. Ако съседът по движение прецени, че го гледаш накриво, можел да извади пистолет от жабката на вратата и да те гръмне от упор. Това е положението. Дано такива любезности не се получат един ден и в България. В САЩ се избиват годишно по 90 хил.човека за щяло и нещяло. Тенденцията се покачва...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Свободата изисква много жертви на масови стрелби" - Джордж Вашингтон
4
0
 
3
 
! Отговори
Да не би и там преди 10 месеца
мирната религия да е започнала инициативи с цел вкарване на гяypppuттe в правия път? Плъпнаха по целия свят и трепят "за добро", за да се връзуми светът и да приеме "правилния" начин на живот - ранносредновековният, присъщ на арабската пустиня. Какви са тези фестивали, какво е това празнуване на мъже и жени заедно, какъв празник може да бъде някакъв си там ден, който не е посветен на най-мирната религия?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия водят по-голяма война отколкото в Украйна бе
2
1
 
7
 
! Отговори
Мая преди 10 месеца
Просто традиция.все пак са каубойци.кръвта вода не става.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво! И по-добре може