Тръмп дойде в съда за встъпителните изявления по процеса му

Схемта е "пари за мълчание"
22 апр 2024 17:30, Стела Стоянова
13
Тръмп дойде в съда за встъпителните изявления по процеса му
Снимка БГНЕС, архив

Доналд Тръмп пристигна в сградата на съда в Ню Йорк, където екипите на обвинението и защитата ще представят встъпителните си изявления по историческия наказателен процес срещу бившия президент на САЩ за "пари за мълчание", съобщиха американските медии.

77-годишният Тръмп получи нареждане да присъства по време на съдебния процес, което до голяма степен ще го държи далеч от предизборната кампания в продължение на седмици.

Бившият президент Доналд Тръмп е подсъдим в Манхатън за предполагаемата си роля в схема за "пари за мълчание", за да накара предполагаемите си любовници да не споделят информация за него преди изборите през 2016 г. Срещу него са повдигнати 34 обвинения, свързани с "фалшифициране на бизнес документи в Ню Йорк, за да се скрие вредна информация и незаконна дейност от американските избиратели преди и след изборите през 2016 г.".

Прокурорите трябва да докажат по безспорен начин, че Тръмп е фалшифицирал бизнес документи с намерението да извърши или прикрие друго престъпление, но не е необходимо да доказват, че Тръмп е извършил това престъпление. Теорията на обвинението е, че второто престъпление може да е в нарушение на федералните и щатските избирателни закони или щатските данъчни закони по отношение на начина, по който са били обработени възстановяванията на Майкъл Коен.

Адвокатите на Тръмп пазят защитата си в тайна, но в съдебните документи те посочват, че планират да атакуват достоверността на Коен и Сторми Даниълс и да ги представят като лъжци, които са мотивирани от обиди и пари.

Юридическият екип на Тръмп се ръководи от Тод Бланш и Емил Бове, двама бивши федерални прокурори от Ню Йорк, и Сюзън Нечелес, ветеран в наказателната защита с богат опит в Ню Йорк и пред Мерчан. Нечелес представляваше бизнеса на Тръмп по време на процеса за данъчни измами през 2022 г. Компанията беше осъдена.

Външни адвокати, които следят отблизо делото, казват, че Тръмп вероятно ще твърди, че плащанията на "тихи пари" са законни и ще дистанцира бившия президент от схемата за изплащане и счетоводството, с което са се занимавали негови доверени служители. Те могат също така да твърдят, че плащанията са били направени, за да се предотврати срам за семейството на Тръмп, а не за да се повлияе на изборите. Тръмп може също така да свидетелства в своя защита. Той е дал показания в два скорошни граждански процеса, след като съжали, че не е взел показания в предишен граждански процес, но залозите са по-високи в наказателното дело. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: процесТръмп
Още от САЩ
Tesla намалява цените на електромобилите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
обслужили са го и си е платил човека После се правят на ущипани.Сега пък измислиха причина да го чернят . За човека това си е нещо нормално ,нашите хубавци да не би да са по-хубави.Бизнес за богати мъже с огромно его.Чичо памперс не е бил по-лош от него , но се е крил яко и оплакване няма .
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВС на РФ освободи Новомихайловка от неонацистите.
11
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Абе тая кула да не е произведение на ИИ? Никой нищо не пише, хаха.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВС на РФ освободи Очеретино от неонацистите.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръмп изтече в канализацията. Русофилството остана без кандидат слуга на Путин.
8
5
 
8
 
! Отговори
Това дело преди 1 седмица
Е наказателно ,а не гражданско ,тоест ако го признаят за виновен ,затвора е не избежен. Защитата на оранжевият бабуин е слаба , а изявленията му вече станаха банални с повторението на фразите " лов на вещици " , " не справедливо обвинен " и още 2-3 . Ама толкова си може с този беден речник. Жалка картинка, но най жалкото е че не осъзнава колко е не съществен и не значим не само за американците ,но и за световната общност.
7
7
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
А тая кула как са я нацелили руснаците, като оръжията им имат разсейка минимум 10-20 метра според западната пропаганда?
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Преди няколко дни самият Борко Джонсън повтори казаното от Президента Путин: Изходът от украинската война решава съдбата на хегемонията на Запада.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръмп поне е Любовник,, не е Убиец като Байдън.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ са "Стожерът на Демокрацията", готови да бомбардират всяка държава, несъгласна да и засеят американска демокрация. Да спрат да гледат сламката в окото на опонента, а да си видят гредата в своето. Тръмп е непредсказуем нарцис, затова и ВВПутин предпочита Байдън - по консистентен е в омразата си. САЩ са блед сянка на себе си. Интересно е, че мъжете им са *** като в арабска държава, от влиянието на евреите е. Момичетата им се плашат като видят необрязан, мислят, че му има нещо.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
O-ба-на! След 26 месеца СВО ВС на РФ започнаха да удрят по военния закон. Гледам как телевизионната кула в Харков се пречупи на две и върхът й се заби в земята. Зе-удавникът се лиши от главния си пропаганден канал. Харков е наред след Часов Яр.
2
9
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Този слабоумния дори и самите американци му се подиграват. Само от южните щати го харесват. Реднеците, дето са му на акъла
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не разбирам за какво точно го обвиняват. Ebaл, платил си. Да не беше си платил, да го обвиняват. Ама той си е платил!?