Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол

Градът е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС
23 юни 2024 22:30, Анисия Иванова
456
Москва: САЩ носят отговорност за загиналите и ранените в Севастопол
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че на САЩ е основната отговорност за украинския обстрел по анексирания от Москва град Севастопол на Кримския полуостров, при който загинаха най-малко трима души, а над сто бяха ранени, предаде Ройтерс. От военното министерство добавиха, че ще има ответни действия.

Същевременно специалният пратеник на руското външно министерство Родион Мирошник уточни в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че тези ответни действия ще имат военен и правен характер.

Анексираният от Русия Севастопол на полуостров Крим е бил атакуван с пет американски ракети АТАКМС, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Четири от изстреляните ракети са били свалени от противовъздушната отбрана, а носещата бойния заряд глава на петата ракета се е взривила във въздуха, добави ведомството.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е ударила „гражданска инфраструктура на град Севастопол с тактически ракети АТАКМС, доставени от САЩ, които са били оборудвани с касетъчни бойни глави".

Според последните данни, оповестени от ТАСС по информация в „Телеграм“ канала на назначения от Русия губернатор на Севастопол Михаил Развожаев, броят на загиналите при атаката е достигнал до трима души, като сред тях има две деца. Ранените от шрапнелите са близо сто.

„Броят на загиналите нарасна до трима души: загубихме две деца и един възрастен. Броят на ранените достигна почти 100 души. Цялата система на здравеопазването е мобилизирана, лекари и медицински персонал са на работните си места. Операционните са отворени. Пострадалите получават необходимата медицинска помощ“, се казва в съобщението на губернатора

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от САЩ
Тръмп: Евангелистите и християните не гласуват толкова, колкото е необходимо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
5
 
7
 
! Отговори
Голям майтап преди 3 дни
Криворъкото руско ПВО изтрепа плажа,в Чикаго им виновни.
383
7
 
5
 
! Отговори
Предлагам преди 3 дни
Да ги започнем от руските фашисти тук. Има много за изтребване. Теста е лесен. Тези които ръкопляскат на Радев, тези които не могат да кажат дума на украински и тези рускини които миришат на най древната професия.
382
7
 
4
 
! Отговори
Хей преди 3 дни
Руски болшевик фашисти, какво правите на украинска земя мизерници. Комплексари нещастни, болшевишка ***.
381
5
 
7
 
! Отговори
Хакер преди 3 дни
Много поздрави на товарищ ЛилиПутин😀
380
7
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 3 дни
Няма такива нагли екскременти като руснячетата.Нагли до безобразие!
379
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 дни
До Русофоб кога сложи тигана кога опече рибата... Какви Северно Корейски ракети бре. Още не са стигнали до полигонни изследвания... да не говорим за разрешение за бойно ползване...
378
10
 
9
 
! Отговори
Русофоб преди 3 дни
Тези съветски иzроди са адски нагли. Значи те може с корейски ракети да избиват украински деца и възрастни, а украинците с американски - не могат.
377
4
 
7
 
! Отговори
Адолф Вова преди 3 дни
Имаме без-аналогови оръжия. Правим ги във външни тоалетни
376
9
 
8
 
! Отговори
Хайл Путин преди 3 дни
Завладях Нула територии. Много съм ситен. Когато порасна ще съм висок точно 151 сантиметра
375
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
да,вярно е
374
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 дни
До НАТО А въпросът е има ли свободни страни които да сложат бази?
373
10
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 3 дни
Имаме 800 бази около Русия. Колко държави имат доверие на Русия за да сложат руска база на своя територия
372
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Заглавието е много точно. САЩ направи технологии - ползваме ги всички. Русия си купува технологии от САЩ през Китай и пак смуче супа от терпентин
371
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Войната е започна Сталин: 1945 година
370
7
 
5
 
! Отговори
Казума преди 3 дни
По същество съм продукт на руска семена течност. Мозъка ми е прояден с Рашка пропоганда
369
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Войната я започна САЩ още преди 2014 година.
368
10
 
6
 
! Отговори
Слав преди 3 дни
Кой започна войната се пита в задачата без повишена трудност. Отговор: Завистливите ***-терористи-нацисти-единноросийци. Не могат да правят икономика и да направят страната си привлекателна, затова решиха да разрушат всичко, сътворено от по-напредналите и цивилизовани народи.
367
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Заглавието е много точно. Ракетите са изтреляни от украйна но са направлявани от САЩ защото украйна няма такава техническа възможност. Следователно отговорността е на САЩ.
366
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Касетъчните боеприпаси на немски: Streumunition и на английски: Cluster munition са множество малки експлозиви, събрани в бомба, ракета или артилерийски снаряд. Носителят се отваря по време на полет и те се разпръскват над обширен район, взривявайки се при удар.Употреба: Касетъчните боеприпаси се употребяват най-често срещу жива сила и бронирани машини.
365
1
 
2
 
! Отговори
Казума преди 3 дни
До Анонимен 340.Гусин НИП я малко да ти помогнем на образованието, че нещо не ти достига. Касетъчните боеприпаси на немски: Streumunition и на английски: Cluster munition са множество малки експлозиви, събрани в бомба, ракета или артилерийски снаряд. Носителят се отваря по време на полет и те се разпръскват над обширен район, взривявайки се при удар.Употреба: Касетъчните боеприпаси се употребяват най-често срещу жива сила и бронирани машини.