Удар на украинските сили по команден пункт на частната армия "Вагнер"

Убитите са много, оцелелите нямали адекватна медицинска помощ
Обновена: 12 дек 2022 08:52 | 12 дек 2022 08:10, Елка Василева
157
Удар на украинските сили по команден пункт на частната армия "Вагнер"
Снимка: архив, БГНЕС

Високопоставен украински представител в Източна Украйна съобщи, че украинските сили са нанесли удар по хотел, в който са били разположени бойци на частната руска армия "Вагнер", и са убили голям брой от тях, предаде Ройтерс.

Новината беше съобщена от Серхий Гайдай, управител на Луганска област, основната част от която е окупирана от Русия. Информацията не може да бъде потвърдена от Ройтерс.

Още по темата
В интервю за украинска телевизия Гайдай заяви, че украинските сили са нанесли в събота удар по хотел в град Кадиивка западно от Луганск. Снимки, публикувани в Телеграм, показват сграда в руини.

"Те имаха малко пукот там, точно където беше разположен командният пункт на "Вагнер"", каза Гайдай и добави: "Голям брой от тези, които бяха там, загинаха".

Засега няма коментар от руското министерство на отбраната.

Управителят на Луганска област не съобщи броя на загиналите, но каза, че оцелелите не разполагат с адекватна медицинска помощ. "Сигурен съм, че поне 50 процента от онези, които са успели да оцелеят, ще умрат, преди да получат медицинска помощ. Това е така, защото дори в нашата Луганска област те са откраднали оборудване", заяви той.

Някои украински медии цитираха местни представители, според които хотелът е бил затворен от известно време.

Гайдай и по-рано е съобщавал за украински удари по цели в Луганска област, включително за атака срещу команден пункт на "Вагнер" в град Попасна през август.

Украинската армия пое междувременно отговорността за серия от удари през уикенда срещу командни пунктове и складове в окупираните от Русия територии, съобщи ДПА. В изявлението не се посочват конкретни цели, но се отбелязва, че ударите са били нанесени с използването на артилерия и ракети.

Русия съобщи за многобройни украински артилерийски удари в югоизточния град Мелитопол в събота. Руската противовъздушна отбрана е била активна в Мелитопол, както и в Симферопол на Кримския полуостров.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 137. Голяма част от украинците се молят Путин да идва по-скоро. Вече не вярват на Зеленски.
121
9
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Излезе информация от Моцарт за големите жертви на ВСУ и чуждестранния легион в Бахмут, затова укрите бързат да се похвалят, че са убили някой от Вагнер. Оказа се, че са стреляли по хотел, в който е имало мирни граждани.
120
14
 
8
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Горките азовци. Съседа агресор не им дава да проведат демократичен геннооццид в източната част на измисления им райх!
119
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До По същество 129 Що ! Не е ли вярно ?
118
4
 
11
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
А такааа! Да ги питам кой ще ги командва бе КП. Чий го дирят в Украйна ?Руснаците са агресор , а украинците се бият за родината и независимостта си.За това победа за Украйна .Война ще ми водят, ей така за идиотията на Путин. Удри.
117
11
 
8
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Пропагандата на Украйна надминава тази на Гьобелс при Сталинград когато 6-та армия е избита и над 100000 попадат в плен но в Берлин се тръби че непобедимата 6-та армия е пред Москва!От гледната точка кой ще сложи бойни части в хотел?Те твърдят че от 70 руски ракети свалят 100 хаха.По големи лъжци и *** от тази хунта на зеленски няма да намалят малко дрогата.
116
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър вагнеровец е убития вагнеровец!
115
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сиреч, украинците са стреляли по хотел, а дали вътре действително е имало вагнеровци, не се знае. Съдейки по досегашната степен на вярност на данните от украински източници, вероятно е да са избили цивилни. И да бързат да го представят като военен успех. Защото може да се стигне и до независим трибунал, не като този в Хага.
114
4
 
7
 
! Отговори
От ада преди 1 година
Тук се чува само руска реч. Започнаха да намаляват запасите от катран, защото алкохолът свърши още през май...
113
10
 
8
 
! Отговори
Гадна лъжа преди 1 година
Гадна подла лъжа. Светът ще загине от пандемия шизофрения, развила се в западните подлеци
112
16
 
21
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Руснаците вече показаха кадри от удара. Вагнер там няма. Има общежитие със строители. Местни и украинци, които в цивилни дрехи, с всички инструменти и т.н. са били убити докато спят. Но това е нормално. За укропите, всички руснаци и руско-говорящи са врагове.
111
13
 
18
 
! Отговори
Обосрани Рашисти преди 1 година
За 10 (десет) месеца се видя какво могат расийските солдати и цъфна, като майска роза некадърното овенно ръководство на рашките. Резултатите са известни и на коравите.
110
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . удар по хотел. . . Тая Е лка съвсем е изперкала! Вижда се едно поле - хотела го няма, а и войници руски или украински не се виждат! Останалото взето назаем от военна Шехерезада!
109
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнер са терористична организация и всяко нямаляване на личния им състав е радост за света!
108
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със задържането на противника , украинската армия постигна успех.От дипломатична гледна точка.Защо.Защото Първо версията на Путин за инвазията в Украйна бе , че това е само ,,специална военна операция"... Да поясня...,,Специалните операции " не се провеждат за дълъг период от време.Те за това са ,,специални" .Защото не приличат на война.А протичат кратко и ефективно.Със забавянето на агресията , Украйна вкара Путин в капан.И това е успех.
107
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със задържането на противника , украинската армия постигна успех.От дипломатична гледна точка.Защо.Защото Първо спалнята Верди на Путин за инвазията в Украйна бе , че това е само ,,специална военна операция"... Да поясня...,,Специалните операции " не се провеждат за дълъг период от време.Те за това са ,,специални" .Защото не приличат на война.А протичат кратко и ефективно.Със забавянето на агресията , Украйна вкара Путин в капан.И това е успех.
106
10
 
19
 
! Отговори
До 110 преди 1 година
Ами вашата сформирано-деформирана СеСеСеРейска армия докъде я докара след 9 месечна офанзива. Нали щяха и вас, русократунниците, да освобождават от ЕС и НАТО, а вместо това, се прегруХпираха обосрани от "победи", а скоро укритие ще наврат рашките в ккоччината им.
105
14
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Това е разликата между ВСУ и руската сбирщина/армия.Рушанките разрушават домове и енергийна инфраструктура/тероризъм/.Украйна удари бърлогата на най-отявлените руски фашисти.
104
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Серхий Гайдай може и на Тексас да е губернатор със същия успех, с който губернаторства в Луганска Област.
103
13
 
12
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Ами инфото от руска страна не е потвърдено тъй кото вероятно няма оцелели които да го потвърдят.:)))