САЩ предупреждава: Русия разработва унищожително космическо оръжие

То може да разруши всичко - от военни комуникации до мобилни мрежи
Обновена: 21 фев 2024 10:01 | 21 фев 2024 08:29, Петър Бойчев
173
САЩ предупреждава: Русия разработва унищожително космическо оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати смятат, че Русия разработва базирано в Космоса ядрено оръжие за противодействие на сателити, чиято детонация може да наруши всичко - от военните комуникации до мобилните приложения за споделено пътуване, съобщи Ройтерс, като се позова на източник, запознат с въпроса.

Източникът, който говори при условие за анонимност, заяви, че според него системата ще включва ядрено взривно устройство, поставено в орбита.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е против разполагането на ядрени оръжия в Космоса, а неговият министър на отбраната категорично отрече съобщенията, че Русия разработва ядрен потенциал за Космоса.

Съобщенията за възможна руска разработка се появиха, след като на 14 февруари председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия направи загадъчно изявление, в което предупреди за "сериозна заплаха за националната сигурност".

Най-ясният признак, че според Вашингтон Москва работи по космическо антисателитно ядрено оръжие, беше коментарът на говорителя на Белия дом в четвъртък, че Съединените щати смятат, че разработваната система би нарушила Договор за принципите на дейността на държавите по изследване и използване на космическото пространство, отбеляза Ройтерс

Договорът от 1967 г. забранява на страните, които са го подписали - включително Русия и Съединените щати - да поставят "в орбита около Земята обекти, носещи ядрени оръжия или други видове оръжия за масово унищожение".

Отношенията между САЩ и Русия вече са обтегнати поради много проблеми, сред които на първо място е нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г., което предизвика най-голямата конфронтация между Запада и Русия след Карибската криза от 1962 г.

В събота вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, без да се позовава на източници, че през последните седмици от американските шпионски служби е разпространено предупреждение, че Русия може би планира изстрелването на нов секретен военен спътник и че ключовият въпрос е дали ще го използва, за да изведе в Космоса действително ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
1
 
! Отговори
Миле преди 2 месеца
Стига писахте глупости , че тука почнаха да изпадат в безсъзнание.Кат гръмнат това оръжие , нали и техните сателити ще заминат бе кухи хралупи.
147
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
100 % ще е уникално и 1000 % безаналогово )))) само им остава да измислят гвоздей с които да го сковат )) руска им работа ромска ))
146
0
 
0
 
! Отговори
ЦунКайХ-у-й преди 2 месеца
ние от Китай ще пуснем подземно оръжие което ще работи Краварс-бой в засада изпод земята а Раша ще им брули Старлинкчетата като зрели круши
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия дето се биеха с лопати и им свършиха ракетите от крадените чипове взееха че направиха такова оръжие че Байдрън е готов да цуне на ЦунКай Х-у-й от Китай оная работа за да обеди тия с лопатите да слязат от космоса и да не барат Старлинкчетата с който хохланците заедно с Краварс-бой си насочват самолетчетата и ракетките към лопатите и мотиките на противника
144
4
 
1
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
на руските плъхове им знаем душицата първо да се нау4ат поне гвоздий да правят и тогава да ни занимават с даланото си калпаво уръжие
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците това Космическо оръжие дане го сглобиха с чиповете от пералните е ? Уж с лопати се биеха ракети нямаха чипове на пералните сваляха а сега се оказва че са направили такова оръжие че Краварс-бой ке се окакат . Старлинксчетата ке почнат да падат като зрели круши от небето . Ами ако Цун Кай Х-у-й от Китай пусне и неговото оръжие от космоса Байдът ще иде при Митеран на гости
142
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Според мен са искали да кажат - И Русия - щото всИчки знаем, че ФАЩ го правят, може би го имат вече това орУжие!
141
1
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Който има имоти там, да продава всичко. Вече е въпрос на време.
140
3
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Рашките отиват към ядрена пепел. Скоро ще ги изпържат.
139
3
 
1
 
! Отговори
Offf преди 2 месеца
Те перални нямат....ххехе. Русофилите да кажат какво руско ползват, освен пропаганда :D
138
1
 
8
 
! Отговори
Хелоу преди 2 месеца
Трябва да ти е изпила чавка мозъка, за да си мислиш че е добра идея да воюващ срещу могъща Русия. Незнам какво трябва да стане да го проумеят евроатлантите. Не е ли по-добре Украйна да е буфер и да си търгуваме и живеем мирно.
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на братята, те са в космоса , а ние се радваме и отразяваме новини, като нови пейки в парка и линейки
136
2
 
11
 
! Отговори
Чакайте... преди 2 месеца
Фон дер лайен в своя реч каза, че руснаците се бият с тояги, свалят чипове от перални и т.н. Путин умря поне 10 пъти и негови двойници се появат и говорят...
135
8
 
2
 
! Отговори
### преди 2 месеца
Това е мечтата на алкохолизирания монголотатарин, всички да живеят в първобитнообщиния строй като тях! Да се наливат с водка от сутрин до вечер и да прославят късокракия гном!
134
2
 
13
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 2 месеца
Идва денят, в който трябва да скопим Магарев, Сулю Паситто,Асфалт паша,Дебелак ПеЙовски, Бойкикиев, Гнома,Преродената Пастирка и още около две хиляди безродника- предатели и центъджии ,и да им се потърси сметка .
133
3
 
10
 
! Отговори
СлаваНаПутин преди 2 месеца
Отдавна трябваше ,даже са позакъснели малко руснаците с разполагането на ядрено оръжие над дебелите глави краварски.Колко конфликти разпалиха краварете, колко държави окрадоха, колко народ изпотрепаха с "демократичните" си бомби !? Хирошима, Нагасаки, България, Корея, Виетнам, Афганистан, Ирак,Сирия, Либия, Югославия,Палестина....Време е да им се сложи наморника,а колкото по-скоро това бъде сторено, толкова по- добре за човечеството .
132
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чакайте малко, нали нямаха модерни оръжия? Използваха чипове от хладилници и перални. Какви са тези технологии? До вчера воюваха с лопати. Не бива да наслагвате пропагандните лъжи една върху друга, понеже хората се смеят.
131
2
 
9
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 месеца
Това са глупости. Спътници се свалят от земята. Руснаци и Американци имат такива разработки. Вижте Пересвет ? Освен това инвестицията не си струва за някакви си спътници нета на Мъск.Истината е друга. Според НАСА космоса започва от 81км височина. Представете се Руски ядрени оръжия разположени на 200-300 км над САЩ Те няма да имат никакво време за реакция. Това е оръжието на страшния съд със 100% успеваемост. Никакво ПВО неможе да реагира!
130
3
 
13
 
! Отговори
Ким Чен Уй преди 2 месеца
Елементарно Уотсън !!! Изстрелвам една ракета в Космоса и с ядрен зрив унищожавам всички спътникови комуникации на ФАЩ и компания !!!!! Па те нека да ми дойдат с джендъросаните си войски да си меримПишките на земята...
129
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато войната свърши ще се разберат чудовищните загуби на ВСУ, които към момента възлизат на над два милиона души убити, ранени и безследно изчезнали. Зеленски си е накупил имоти за стотици милиони долара по света и го боли оная работа за украинците. Генералите му трупат тлъсти суми по офшорни сметки и с нетърпение очакват краят на войната за да се запилеят по света и да живеят за сметка на милионите погубени човешки животи и съдби. ЦРУ-то и МИ-6 подготвя за следващият исторически цикъл от 50 години нови фашистки идеолози, които да вземат най-сетне този реванш срещу Русия и да я унищожат.