Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев

Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км
Обновена: 27 мар 2024 09:30 | 27 мар 2024 09:29, Петър Бойчев
474
Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев
Снимка: БГНЕС

Русия е концентрирала свръхзвукови ракети "Циркон“ в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се обявява предупреждение за опасност от въздушно нападение в Южна Украйна, то ще се разпространява и за Киевска област. Това подчерта говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, съобщава изданието "Страна.ua".

"Опитът при използването на ракети като "Циркон“ с увеличен обсег показва, че въздушна тревога при използване на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните райони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във военен център като Крим и може да продължи от време на време целевия терор с акцент, наред с други места, върху столицата“, предупреди Гуменюк, съобщава Фокус.

По-рано медии съобщиха, че дежурните екипи за ПВО на Киев са успели да свалят най-новата руска ракета - ЗМ22 "Циркон“, използвана в атаката на силите на Москва срещу украинската столица на 25 март. Досега няма нито една снимка на ракетата ЗМ22 "Циркон“, а само видеозаписи от изстрелването й, направени от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Характеристиките й остават под въпрос: първоначално Москва обяви обсег от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно около 600 километра, а след това около 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в различни източници се декларира на ниво от 300 до 500 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още по темата: КиевракетиКримциркон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Терористите това заслужават,да дадат предупреждение 48часа цивилните да напуснат и да сринат киеф със земята,това не са хора,нормален човек не може така да убива невинни цивилни
297
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе! И за какво им е Киев? Да им прекъснат плажуването по Днепър. Ай стига сте всявали лъжливи новини. Оние се гологъзят по плажовете, а Путин, че си хаби ракетите по тях.
296
1
 
24
 
! Отговори
Слава на Русия преди 2 месеца
Срещу ракетите Циркон не само украинската армия, но и САЩ, нямат никаква защита. Хиперзвукови тактически ракети САЩ засега нямат.
295
0
 
12
 
! Отговори
HOBИ ПPABИЛА преди 2 месеца
И3Т-PИЛИCA ми контафра, че ПPABИЛАТА СЕ ПPOMЕНЯТ и вече в Киев никой не е в безопасност. И че вероятно ще намелеят и посещенията на западни и родни политици (което не е сигурно). Понеже времето от изстелване на ракета до попадение в Киев е ТРИ МИНУТИ и няма преме за реакция!
294
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свалили ракетата, но немало снимки. Ежедневни измишльотини на килограм за наивниците.
293
0
 
9
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
До Georgiev: Ако според теб тези, които трупат ракети са терористи значи нещо си се объркал. А по-просто, пишеш г'лупости.
292
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По данни ни британското разузнаване и уверенията на Бен Ходжис, екс командващия армията на САЩ в Европа, ракетите на Русия се очаква да свършат към 10-ти април 2022.
291
23
 
0
 
! Отговори
Georgiev преди 2 месеца
нормално да трупат ракети руснаците. те са си терористи.
290
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен - след като кажеш от коя стихосбирка на Вазов е това стихотворение, виж какво казва за руснаците след 1908 г
289
19
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Айде гасете я тая Федерация Руска, нищо добро не излиза от нея последните 100 години.
288
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Яко бомбене ги очаква Хохлите!!
287
0
 
25
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
Тези ракети укрите могат да ги свалят само по един начин. Начинът е като проследят с поглед къде удря ракетата, това е. Всички друго е мечти на дрогирани укрофашисти.
286
0
 
20
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Добре дее, нали Русия търпеше поражения,беше унищожено въоръжението, представяше се едва ли не че нямат нищо и Укрите са в Москва. Каква стана тя сега?
285
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно що ли Дядо Вазов се е объркАл да напише "пустите клисурци станали московци, а панагюрци донски казаци", вместо политкоректното "пустите клисурци станали киевчани, а панагюрци запорожки казаци". И да напише, че е живял и творил в типичният украински град Одеса, и е писал на "мова". :) :) :)
284
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Запорожците - запорожките "руснаци" бяха второто пушечно месо след донбаските такива, които Пригожин похарчи - там няма мъж между 18-60 г, който може да ходи
283
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен "Скоро жителите Белгородска област ще бъдат освободени от робството на Путин, едни руски дружини ще се погрижат за това." Искаш да кажеш терористите от РДК, платени от СБУ.
282
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Мъка - Патриота не може да вижда толкова. За СВО САЩ държат два АУАКС над Румъния и поне 50 на разузнавателни сателита на Пентагона над РФ. ВСУ има в реално време инфо, че се е вдигнал бомбандировач от каспийските бази, кеде е всеки кораб от ЧМ флот и т.н.
281
13
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Дайте му на Димитър Медведев Циркониев да видим дали ше му стиска да натисне копчето,ама като е трезвен,че на кило водка верно може да го натисне:):):)
280
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро жителите Белгородска област ще бъдат освободени от робството на Путин, едни руски дружини ще се погрижат за това.
279
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 276 - това даже лъжци като Соловьов и Симонян решиха да не го тиражират, много елементарен фейк на Мосфилм. Ама и било установка, две даже една до други - та с една ракета и двете - е един комплекс има 6-9 установки и се разполагат на километри една от друга, ама по-интересно е с какво са снимали удара - някакъв дрон с камера ще да е, който е стоял на позициия на 50 км от фронтовата линия и на поне 70 км от оператора - е руснаците нямат такива, а и тия в установките са си седяли спокойно