Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев

Москва обявява обсегът й за 400 км, но всъщност е 1000 км
Обновена: 27 мар 2024 09:30 | 27 мар 2024 09:29, Петър Бойчев
474
Тревога в Украйна: Русия трупа ракети "Циркон" в Крим, целта им е Киев
Снимка: БГНЕС

Русия е концентрирала свръхзвукови ракети "Циркон“ в базите си на Кримския полуостров и в бъдеще, когато се обявява предупреждение за опасност от въздушно нападение в Южна Украйна, то ще се разпространява и за Киевска област. Това подчерта говорителят на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, съобщава изданието "Страна.ua".

"Опитът при използването на ракети като "Циркон“ с увеличен обсег показва, че въздушна тревога при използване на балистика от юг ще бъде обявявана и в Киевска област, в северните райони на страната. Трябва да разберем, че врагът има няколко десетки такива ракети във военен център като Крим и може да продължи от време на време целевия терор с акцент, наред с други места, върху столицата“, предупреди Гуменюк, съобщава Фокус.

По-рано медии съобщиха, че дежурните екипи за ПВО на Киев са успели да свалят най-новата руска ракета - ЗМ22 "Циркон“, използвана в атаката на силите на Москва срещу украинската столица на 25 март. Досега няма нито една снимка на ракетата ЗМ22 "Циркон“, а само видеозаписи от изстрелването й, направени от Министерство на отбраната на Руската федерация.

Характеристиките й остават под въпрос: първоначално Москва обяви обсег от 400 километра и скорост от 6 Мах, по-късно около 600 километра, а след това около 1000 километра и от скорост от 9 Мах. Теглото на бойната единица в различни източници се декларира на ниво от 300 до 500 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още по темата: КиевракетиКримциркон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
1
 
13
 
! Отговори
новини преди 1 месец
за западни читатели. Обиждаме се! (е!, на някои американофили им е тамън на интелекта!)
317
9
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Путин е егати пича,но ИДИЛ Хорасан не го обича
316
5
 
22
 
! Отговори
Укропитеци без мозък преди 1 месец
Значи щом имало ракети в Крим, то руснаците щели да атакуват Киев??? Абре, вие географски карти виждали ли сте. Къде е Крим...къде е Киев... Ама нали проклет мерак да получите Пейтриът от САЩ колкото се може по бързо.... Защо ли ? Да не би купувачите от Близкия Изток да ви дават зор ? Прекалено много станаха доказателствата че продавате това което САЩ и Европа ви пращат.Те за това САЩ започнаха да бавят доставките...
315
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как трупат ракети, като нямат. Поне така твърдят УНИАН, УкрИнформ, DW, ройтерс и другите "обективни" медии. Няма повод за страх, руснаците нямат ракети.
314
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - Бобка, айде по полека, Ланцета е ударен дрон, сврършил е някоя работа, не го спори никой, недостатъка му е, че не може да пребори РЕБ, за това взеха иранските тротинетки, които са и 20 пъти по-евтини. Орлан е разузнавателен, ама руска му работа - 10 най-модерния, гледай клип в нета и това е с един фотоапарат от магазина с резолюция до 20 м, остави това, ама трябва да се върне и да му свалят разузнавателната инфо от картата
313
19
 
3
 
! Отговори
Евгений Е. преди 1 месец
Хотят ли русские войны ? Махнете "ли" и получете отговора !
312
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както знаем от Експертите в НАТО и ЕС от 2 години Русия няма ракети. Моля, поправете си новината на "Русия размазва ПВО отбраната с нефелни Пейтриъти с умни перални!" Както знаем Русия е западнала държава и се бие с лопати а НАТО-вската армия съставена от войнствени Феминистки-Фашисти-ЛГБТ_активисти няма кой да я спре!
311
1
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Вярно, че скоростта на ракетата пада заради образуването на плазма, а от там и невъзможност електрониката да насочва ракетата, но идеята в случая е за 3 минути да се стигне целта, заобикаляйки опасните участъци, покрити от ПВО. А това се извършва от разузнавателен дрон, който подбира маршрута на Циркон. Те затова пускат и дронове преди ударите-разузнава се обстановката.
310
0
 
5
 
! Отговори
82-OMBR преди 1 месец
Обичам да лапам. Някой мераклия?
309
2
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
;))))))) Налиииии;)
308
1
 
7
 
! Отговори
82 ombr преди 1 месец
На теб да ти влезе 1 цирконий откъм задната част и да не излиза и пролетта ще е чудесна. И на мйкати също
307
10
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Парти Крокус сити;))))))))
306
14
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
С колкото и да лети ракетата,в последния етап скороста пада до 2000 км,именно тогава патриот е пачоти!
305
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен РФ има разузнавтелни дронове бол. Зала дроновете са тактически до 20км работят в конбинация с Ланцетите пак на фирмата Зала. Новите Ориони(включително въоръжени) са много малко и се ползват само от РФ територия, но има класически дрон Орлан класическа самолетна компановка бензинов двигател. 30та серия може с въздушен ретранслатор пак Орлан да действа(разузнаване и целеуказване) до 100км във вражеска територия.
304
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
урковците този път настъпиха мотиката,много бой и е..н ще има
303
20
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Повече убити братушки по-красива пролет!
302
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ракетата лети с около 3,5км в секунда, далекобойноста и зависи от количеството взрив с което е заредена (имало различни варианти), можела да носи ядрен заряд. Но най- големия проблем на укрофашагите е точноста и. Сринаха заседателната зала на СБУ до основи, а съсените ВХОДОВЕ в същата сграда даже не всички прозорци бяха разбити. Уникално творение на руските оръжейни конструктори.
301
1
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Щаба на СБУ го няма, а с него и не токова известни генерали. Пейтриътите оредяха, Кулеба почна да ругае в щатите след руския удар по 2 патриота и сградата на СБУ.
300
16
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Крокус парти сити мол
299
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкайте УкроФашисткият режим в Киев Братушки!!