Aмериканец, сражавал се за проруските сепаратисти в Украйна, убит в Донецк

Ръсел Бентли е получил и руско гражданство
20 апр 2024 10:33, Елка Василева
89
Aмериканец, сражавал се за проруските сепаратисти в Украйна, убит в Донецк
Снимка: архив, БГНЕС

Американският гражданин Ръсел Бентли, за когото се знае, че се е сражавал на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна между 2014 и 2017 г., е бил убит в Донецк, съобщиха руски медии, цитирани от Франс прес.

"Ръсел Бентли, с позивна "Тексас", истински американец, истински тексасец, загина в Донецк", съобщи в Телеграм шефката на прокремълския телевизионен канал Ар Ти Маргарита Симонян.

Батальонът "Восток", за когото американецът се е сражавал, потвърди в същото комуникационно приложение, че Бентли е бил убит, без да уточни при какви обстоятелства.

"Ръсел Бентли беше убит. Може би този термин не отговаря напълно на мотивите, от които са се ръководили тези, които са убили Ръсел, но трябва да се съгласим, че подобни действия и тези, които ги прикриват, правят злото тривиално", пише в изявлението на батальона.

Според руските медии американецът е изчезнал на 8 април, след като е отишъл да помогне на пострадали при украинския обстрел в окупирания от Русия източен украински град Донецк.

64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се премести в Донецк и да се присъедини към местните проруски сепаратисти в борбата им срещу силите на Киев, започнала през 2014 г. Впоследствие той е получил руско гражданство.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от Русия
Интензивна размяна на удари между Украйна и Русия през нощта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 1 седмица
За протокола: Канада, Китай, Австралия, Сащ, Хонконк са били колоний. Изводите всеки за себе си.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наиграл се е.
74
4
 
6
 
! Отговори
Карма преди 1 седмица
От 10 години този пропагандираше омраза срещу САЩ и накрая си прибра плодовете на своя труд.Каква ирония на съдбата?!
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До руснак гледай си въшките в блатния клозрт не се бой Ние ще ви освободим русия и преди е капитулирала пред нас Може да повторим )))
72
3
 
3
 
! Отговори
Това казваме преди 1 седмица
До Какво ще кажете .....Българин няма да реве на сръбски Гроб България и Косово с обща граница
71
2
 
1
 
! Отговори
руснак преди 1 седмица
гледайте си турщалящката кочинка ве бъдещи обитатели на турски и израелски вилаети, гледайте си разбитите пътища, несъществуващото здравеопазване, прецаканото образование, социалната несправедливост, липсата на земеделие, стопанство, производства, и най вече най лошата демография в целия свят. русия я е имало и ще я има. единствената държава в света дето не е била колония на англосаксите. за вас не можем да кажем същото. този път няма да ви освобождаваме. теглете си..
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
един комунист и върла ватенка по малко обезглавен и изнасилен познал руския мир да им пратим и копейкин
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тривиалното зло - убит от пияни руски войници с обвинението, че е агент на НАТО.
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борил се е за свобода ,ние закво бутнахме управлението на Тошо -щот не виждахме бъдещето си по този начини и кво получихме -колониална зависимост.35 години стигат искаме си обратно достоинството,кои му се ядът банани -да заминава за Африка или да смуче дедовия ми.И аиде да не ни обеснаваш какво е БРИКС-едни проценти от икономика,ресурси,световно производство и тн
67
12
 
9
 
! Отговори
Защитник преди 1 седмица
Нека да видим за какво се е борил този човек.....1. Войната на путин срещу света вече доведе до близо половин милион убити и ранени. 2. Преди 2014г. руснаците имаха два пъти по големи пенсии и заплати от нашите,сега са два пъти по малки. 3. Преди 2014г. светът помагаше всячески на русия,сега русия е изолирана и разчита на демократичните държави...Китай,КНДР, Иран,Еритрея и Куба. 4. Над 2 милиона българи са пътували в Европа, а само една стотица в русия.....когато фактите говорят .......
66
6
 
11
 
! Отговори
Какво ще кажете преди 1 седмица
за окупираната сръбска област Косово? Отсега нататък пред Косово да слага винаги думата окупирно
65
2
 
3
 
! Отговори
ь преди 1 седмица
Браво
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми на 62 си е почетна възраст за военен.Земята да ти е пух
63
12
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 седмица
Някои крави, като този и те са проумели, на кого е Историческата истина.... А тя е на страната на Русия.... краварски слуги.... ===)))
62
2
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 седмица
До Страшно е: Пак ли извади копи/пейста? Това си го публикувал досегапоне сто пъти.
61
6
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
В събота извънредни ли ви плащат, козички? Няма ьа промениш мнението ни, козар, един си тук, пишеш по 10 поста и като се наложи се самолайкваш. Ама козар си и козар ще ритнеш камбаната.
60
2
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Оффф, стига с тия гллуппави коментари. Ставате смешни. Скоро имаше репортаж за един американец, сражавал се като наемник и в Сирия и на други места, не се сещам дали е той или не. Бог да го прости, както и всички загинали в Украйна, независимо на коя страна са се сражавали или просто са били на неподходящото място в неподходящия момент.
59
15
 
14
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
Американ хироу, който е мачкал нацистки укро-тикви като пуканки !
58
19
 
23
 
! Отговори
Страшно е преди 1 седмица
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те спукат от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга! Ахмат в тикток да ти помага! Еленовъд три години Киев да взима. Флагманът по дъното да лази. Валутата на една стинка да стане! 4 таджика хастара на Москва да обърнат. За Париж и Лондон да тръгнеш,до Белгород да стигнеш! Страшно е!
57
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руските телеграм канали вече писаха, че руски военни са го "отвлекли" и след изтезания са го убили.