Джулиан Асандж има хронична белодробна инфекция

Основателят на WikiLeaks се нуждае от постоянни медицински грижи
Обновена: 29 ное 2012 11:15 | 29 ное 2012 11:15, Елка Василева
3
Джулиан Асандж има хронична белодробна инфекция
Джулиан Асандж. Снимка: архив, Reuters

Еквадорският посланик във Великобритания съобщи, че основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е развил хронична белодробна инфекция и се нуждае от постоянен медицински надзор в еквадорското посолство в Лондон, където намери убежище, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Посланик Ана Албан каза това пред репортери вчера в столицата на Еквадор - Кито, без да посочи повече подробности.

Асандж поиска убежище в посолството на Еквадор в британската столица на 19 юни, след като безуспешно се опита да се пребори с екстрадирането си от Великобритания в Швеция, където го чакат разпити по обвинения в сексуално посегателство, отправени от две жени. Впоследствие Еквадор му даде убежище.

Албан заяви, че Еквадор покрива медицинските разноски на Асандж и продължава да търси начин за безопасното му извеждане от Великобритания, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
16
 
! Отговори
lokster преди 11 години
Някои го обявяват за предател, други - за марионетка, но всъщност това няма никакво значение.От значение е единствено това, че информацията в Wikileaks е ВЯРНА, и показва кирливите ризи на много правителства.Специално в случая със САЩ, никога не са оспорвали достоверността на информацията в Wikileaks - не случайно толкова много искат да убият или най-малкото затворят до живот Асандж.Трябва да търсим сметка на политиците, а не на хората, които показват мръсните им игри.Не е предател този, който казва истината!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СВОБОДА ЗА АСАНДЖ !!!!