Германия ще компенсира еврейско семейство с 50 млн. евро

Нацистите им отнели верига универсални магазини
13 юни 2014 07:42, Александър Попов
31
Германия ще компенсира еврейско семейство с 50 млн. евро
Снимка: Reuters

Берлински съд разпореди Германия да заплати допълнителни 50 милиона евро на наследниците на евреи, притежавали верига универсални магазини.

Сумата е компенсация за собствеността, отнета им от нацистите, предаде Асошиейтед прес.

Берлинският административен съд заяви, че семейство Шокен са загубили веригата си от магазини, намиращи се предимно в Саксония, по време на нацистката "арианизация" на бизнеса през 30-те години на 20-и век. Семейството е получило 15 милиона евро за една от сградите през 90-те години на миналия век, но смята, че останалите сгради са били подценени. Наследниците на фамилията живеят днес в САЩ и Израел.

Най-известната сграда, отнета от семейството, се намира в източния град Кемниц. Тя е проектирана през 30-те
години от архитекта Ерих Менделзон. В момента в нея се намира Музеят по археология на провинция Саксония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Германиянацисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21.Няма такава държава Палестина, това е измислица на Арабите заради гнусното им презрение срещу Израел.Имате си стотици ислямски държави, а евреите само едан юдейска.Да отиват в Йордан, Египет или Сирия.Да се крият зад жените си, когато се бият.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой ще се наеме ли да пресметне какво унищожиха и разрушиха турците при нахлуването си на Балканите? Ако се започне от Константинопол със златните статуи на обществени места и се стигне до всяка представителна сграда, храм или манастир на Балканите,за които има исторически доказателства, че са съществували,то ще се окаже, че векове наред Турция трябва да изплаща солидни компенсации.Европейски съдилища, защо дремете по този въпрос? Или ни гледате под лупа единствено заради рахата на ***?
19
0
 
0
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Сегашната форма на "ДЕМОКРАЦИЯ", това е най-високата ефективна форма на МАНИПУЛАЦИЯ в обществото!!! Тотална деэинформация, прикрита лъжа, подкупи и корупция!!! Това е вашето скъпоценно ЕС!!! Апропо, прикаэката може да свърши и неочаквано да се превърне във филм на ужасите!!!
18
1
 
1
 
! Отговори
Мюсюлман преди 9 години
А не палестинците в Палестина кой ще плати? Струва си хората по света да си зададът този въпрос, а евреите да не се чудят за антисемитизмът по света.
17
0
 
3
 
! Отговори
Хектор до Subudete s преди 9 години
Брат,като мноооого стар народ преживял не една голяма империя,не един конфликт, Българите знаят кога трябва да се снишават,да запазят сили и кога да се разгърнат.Момента е на снишаване,а времето за контраатака е близо и не се съмнявай че скоро ще настъпи.,Българите просто изчакват момента си,сега са заети да оцелеят и събират сили за реванша.
16
0
 
1
 
! Отговори
Subudete se преди 9 години
Vijdam tuka dosta komentira6ti kazvat istinata za evreite i se vuzmu6tavat ot tehnite prestupleniq v svetoven ma6tab,naii ve4e uni6tojitelbata Vtora svetovna voina! Dobre de,sled kato tolkova hora osuznavat 4e evreite upravlqvat sveta i go vodqt kum propastta,za6to vsi4ki kato ov4ici si mul4at, i pozvolqvat v na6ata rodina Bulgariq da upravlqvat partiite na evreiskite mekereta - GERB,BSP,DPS,Deformatori i pri4ie!? ZA6TO!???? A za Germaniq moga da kaja 4e e edna provalena durjava v pulniq smisul
15
0
 
0
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
До от 10.под НАС имаш впредвид Българите нали :)
14
0
 
4
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Покайте се шушумиги фарисейски,НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ В СЕТНИЯ ВИ ЧАС,а той наближава.
13
3
 
2
 
! Отговори
луд умора няма преди 9 години
А така.Следващата компенсация ще бъде,забелване задните части на германците към предните части на евреите.Доказано е, от най-обективната историография на света,еврейската,че виновни за това всъщност, са българите.Те само за заблуждение са спасили българските евреи,но не са спасили евреите в Македония,Беломорието и цяла Европа,всъщност в Света.Затова,бой по тези изверги,които са погубили 66 милиона евреи.
12
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 9 години
груба грешка! Не е трябвало да се компенсират! Просто е трябвало да се докаже някакси, че имотите са придобити от евреите по незаконен начин (а това е сигурно), или, че все някой от фамилия Шокен е сътрудничел на органите на нацистите, или пък в краен случай на някоя група извън тогавашните закони. С тази новина немците ми паднаха в очите; как са позволили евреите пак да ги надхитрят... ?- Те отдавна вече им взеха половината център в Берлин, и то пак с такива ходове...
11
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва анти-семитизма да се спре, рано или късно това ще доведе до големи проблеми.Срамно е да говорите така срещу тези хора преживяли толкова много.Да живее Израел. Палестина никога не е съществувала и няма да съществува.
10
1
 
9
 
! Отговори
ДО Одисей 1 от 14 преди 9 години
гледам така си интелигентен човек ама нали се сещаш че Лагерите на смърта в германия и полша са ползвали еврейски началници и са унищожени по голямата част малко след войната така да не си мислиш че нямало и американски инвестиции там в лагерите на смъртта ами давам едно име БУШ .....бизнес а на бизнесът както са казали германците си търси работници и само трудът ще ги освободи а благата са за Фамиля РОТШИЛД сега вече близък с рокфелер
9
2
 
8
 
! Отговори
чичко Съвест преди 9 години
"Германия ще компенсира еврейско семейство с 50 млн. евро"Те затова еврейте организираха Втората Световна Война и затова един уж нацист и уж против еврейте - Хитлер - известен с еврейските си корени подготвяше уж да унищожи еврейте, за да взимат "богоизбраните" (или поне "богоизбрани" според тях самите) компенсации от пари. Самите еврей не са чисти пред себе си като трупат пари на гърба на загиналите им деди.Ще им дойде акъла като съвестта им се обади и им покаже колко грешни са.
8
1
 
16
 
! Отговори
ДО Одисей 1 преди 9 години
ЧОВЕКО ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО .........Семейството е получило 15 милиона евро за една от сградите през 90-те години на миналия век, но смята, че останалите сгради са били подценени ПО ТАКА НАПИСАНИЯ ТЕКСТ ОТ ДЖУРНАЛЯТА РАЗБИРАМ ЧЕ СА ЗАПЛАТЕНИ всичките имоти но част от сградите им били малко платени ...значи след още 30 години ще искат още ...НЕ МИСЛИ ЧЕ АМЕРИКАНСКИ ЕВРЕЙН ЩЕ МУ ПЛАТЯТ ЕДНА СГРАДА ПЪК ДРУГИТЕ ЩЕ ГИ ДАДЕ НА ОБЩИНАТА НЯМА ТАКИВА ФИЛМИ ЧОВЕКООООООООООООО
7
3
 
5
 
! Отговори
от 10 преди 9 години
Историята показва, че който е бил с нас е ставал силен, но който е бил несправедлив към нас и ни е подтискал, е падал.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата Втора световна е замислена война срещу Русия от Англия и Сащ. За първата световна не знам, но май и тогава са били в криза и затова са искали война. А нашето място във Втората световна не е отрицателно, ние просто сме искали да освободим нашите си земи и затова са ни посрещали като освободители, но уви след войната отново са ни орязали, а от 25 години насам искат да ни съкратят и на 5 милиона, включително с ***.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei pokolenia nared evreiski *** se hraniat na gyrba na postradalite..
4
0
 
18
 
! Отговори
за еврей преди 9 години
щом е американски еврейн може всичко .....абе първи не виждаш ли че са им дали през 90 15милиона евро или тяхната равностойност после пак завеждат дело сигурно след 30 години пак ще заведът дело че им са малко ........знаеш ли колко хора КОМУНИСТИТЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛСТИ ЕВРЕЙ КАТО СТАНИШЕВ са брали крали и убивали тука и кой сега ни говори за равенство и трудищете се хора
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко, което притежават евреите е крадено!
2
1
 
21
 
! Отговори
симо преди 9 години
опаааа кой пак намаза....а изгорената воденица на дядо ми--кой ще плати?????? И аз искам обезщетение от немците.....