Откриха масов гроб в Мексико

Той е до място, където изчезнаха 43 ученици
5 окт 2014 08:24, Анисия Иванова
12
Откриха масов гроб в Мексико
Снимка БТА

Масов гроб беше открит край мексиканския град Игуала, където 43 ученици изчезнаха преди осем дни след протести, прераснали в сблъсък с местната полиция и с въоръжени групи, предадоха световните агенции.

Предстоят анализи, за да се уточни дали тленните останки в незаконния масов гроб са на изчезналите младежи, заяви представител на полицията в мексиканския щат Гереро.

Разкриването на гроба в района на град Игуала, на 200 километра южно от мексиканската столица, е станало възможно след подаден анонимен сигнал.

Четиридесетте и трима изчезнали младежи учеха в училище близо до град Чилпансинго, столицата на щата Гереро. На 26 септември те дойдоха с още десетки други ученици в Игуала на около 100 километра от тяхното училище, за да съберат средства за училището си и да протестират. После те окупираха три автобуса на градския транспорт, с които да се върнат у дома.

Тогава общински полицаи и неидентифицирани въоръжени мъже откриха огън по автобусите и на място загинаха трима ученика. След инцидента бяха арестувани 22 полицаи, за които се твърди, че са спрели похитените от учениците автобуси, свалили са десетки младежи и са ги откарали в неизвестна посока. Смята се, че арестуваните полицаи са имали връзка с организираната престъпност.

Заповед за арест е издадена срещу кмета на Игуала Хосе Луис Албарка и неговия съветник по сигурността заради участието им тази проява на насилие. Двамата се издирват от полицията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a prestaame li si ako Cecko -uhoto bese studiral policeistina u Mexiko kvo grobove kvi Gulazi i kvi Osviencimi stehme da imamea to , Cecko, samo podslusvalo i 4elo nekavi hartii u parlimento ta sa gu 4eka dandania- ama masovi grobove ne e gradil- samo 6 i to apatementi, be , maina.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищичко не разбрах. Хем младежи, хем ученици! Срещу какво са протестирали тия почти деца, че да открият огън срещу тях? Как така полицията ги е отвела някъде и после полицията арестува полицаи, защото не се знае къде тези младежи са заведени? Какво общо има организианата престъпност с някакви си ученици? Някой тук просто е превеждал чужда статия, без да схване съдържанието и ни причинява главоболие. Пишман-журналисти!
4
2
 
19
 
! Отговори
? преди 9 години
Срещу какво са протестирали?Чрез тези протести искана ли е била някаква промяна, която би могла да засегне нечии интереси?Ако има отговор на тези въпроси, човек ще може да направи някои изводи. Не е логично организираната престъпност да уреди разстрел на ученици само заради това, че са събирали помощи за своето училище. Причината се корени в целта на протестите, а от статията не става ясно каква е била тази цел.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 1 и 2NO V BADESTE VALIDNA I ZA BALGARIA.
2
8
 
5
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 9 години
Статията е за Мексико.
1
13
 
8
 
! Отговори
atta преди 9 години
Tova sa sashtite *** kato v BG.