Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево

Група войници са попаднали в плен на бунтовниците
17 фев 2015 20:06,
251
Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинското министерството на отбраната призна днес, че сепаратистите са превзели част от ключовия ж.п. възел Дебалцево в Източна Украйна и че в града се водят улични боеве въпреки примирието, предадоха Ройтерс и АП.

Още по темата
"Уличните боеве продължават, бунтовниците атакуват града с ударни групи, подкрепени от артилерия и бронирани машини. Част от града бе превзет от бандитите", са казва в онлайн съобщението.

Министерството съобщи още, че група правителствени войници са попаднали в плен на проруските бунтовници, като опроверга твърденията на руски медии за голям брой пленени.

Заместник-директорът на президентската администрация в Киев Валерий Чалий обяви междувременно, че Украйна се е обърнала към Франция и Германия, а също към страните от ЕС и НАТО с настояване да изразят "решителен протест" срещу нарушенията на примирието от страна на бунтовниците. Те искат да превземат Дебалцево и така разрушават възможностите за изпълняване на договореното в Минск, каза Чалий.

По данни на бунтовниците проруските сепаратисти контролират над 80 процента от транспортния възел Дебалцево.

"Армията на Донецката народна република контролира над 80 на сто от Дебалцево и продължава настъплението срещу украинската армия", каза сепаратисткият командир Едуард Басурин пред журналисти в Донецк.

По-рано бе съобщено, че лидерът на самообявилата се Донецка народна републик (ДНР) Александър Захарченко е бил ранен днес в сраженията при Дебалцево и е бил откаран в болница в Луганск.

Според агенция Интерфакс, позоваваща се на източник от военните структури на ДНР, Захарченко е леко ранен в крака от шрапнел. Състоянието му е стабилно, шрапнелът е изваден и той ще се върне "на работа" след три дни, заяви източникът.

Заради военни действия в Дебалцево евакуацията на жителите на града е отложена за утре, казаха от "министерството на транспорта" на ДНР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
23
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Тоя Захарченко, е страшен образ. Преди дни имаше интервю с него от фронта, куршуми на снайперист свистят около него, всички се покриват, той не мърда, да се доизкаже : D
103
3
 
23
 
! Отговори
до 182 преди 9 години
Ако беше руската армия там то отдавно да е в Киев.
102
3
 
30
 
! Отговори
aaa преди 9 години
Бандата в Киев много работи още има да признава.
101
39
 
5
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До ТРАНДАФОР--------Украинската армия се бие срещу руската и се държи въпреки превъзходството.Само в БГ има непросветени *** дето мислят,че са само терористите.Ще видим колко ще се задържи руската армия когато Щатите дадат равностойно оръжие на Украина.
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОлигофренофилиРусия не е победител в ПСВ-западните покрайнини са подарени на Сърбия от Англия.Македония е създадена от Ционистите в Коминтерна- иначе сега щяха да са прави сърби-като славяногласните елини в Гърция- половината Сириза сега са такива.Добруджа също е дадена от Англия(английският план) в Берлинският конгрес.Превратът 1944 година го направи Геме Димитров-както и другите два преди това.Май четеш историята ,като дявола евангелието.Поздрави
99
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eто виждате ли сега кой нарушава мира?!
98
1
 
15
 
! Отговори
Олигофренофили преди 9 години
Леле, колко промити мозъци има в България... Кой подари на Сърбия западните покрайнини, кой подкрепи създаването на македонската "нация", кой искаше да подари на Югославия пиринска македония, кой даде северна добруджа на Румъния, с помощта на коя армия се осъществи държавния преврат на 09.06.1944 г. !?! А другите промити мозъци кой подписа Брлинския и Ньойския договори, кой бомбандира София!?! И едните и другите са една стока
97
28
 
4
 
! Отговори
Зъъъър! преди 9 години
Добро утро, *** червени! Съмна се, време е да си лягате!
96
4
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Там няма руска армия, но за 6-8 месеца Русия успя да обучи, организира и въоръжи "армия в сянка". Съставът и е от хора с опит. Тя действа с единно командване, ползва технологии, информация и всичко, което може да се нарече "руско военно изкуство". Какво да кажем за украинците? Патриотични игри, разигравани от аматьори в политиката и военното дело.
95
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще стане една година от както укроармията доказва непрекъснато че е една деградирала нацистка банда.При това абсолютно небоеспособна.Командването на тази сбирщина действа абсолютно неадекватно.Цяла година слушаме за непобедимата укроармия, която щяла да прегази Русия.Тук пише че бандити контролирали част от Дебалзево...В действителност ако се изправят срещу руската армия, едва ли биха оцелели два-три часа.
94
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ролята на НАТО и командните им пунктове в Бг?Лъжат ли ни наший президент барабар с министрите си - с мисли за стъклени куртаци /предшествениците на доларите/ в главите? ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ-ВЪН ОТ НАТО!БАСТА!Над 25 години ежедневно населението на БГ намалява с 240 човека!Това и по турско,и по фашистко не е било!ДОКОГА? През гугъла : НАТО собирается бомбить Донбасс?
93
4
 
31
 
! Отговори
Joker преди 9 години
Тази сутрин хамериканските военни инструктори ще пробват да избягат. Ако ги хванат ще се отвори работа на Хелзинския комитет по правата на човека.
92
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТРАНДАФОРКолега, какво им се връзваш на селяците.Да гният в простотията си.Тези само куршум ги оправя. Те и България продават на Путин, ако се наложи. Без да се замислят.
91
17
 
7
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До Трандафор ето тиУшанка, не ми показвой разни джипеци от руската социална мрежа. Ти това за доказателство ли то имаш? Ти ако си толкова наивен да вярваш на руската пропаганда, аз не съм.
90
1
 
7
 
! Отговори
Mark Awrelij преди 9 години
No mersy. No this time, The time is finish
89
28
 
8
 
! Отговори
да живее Украйна преди 9 години
да живее украинския народ!!
88
22
 
2
 
! Отговори
козак преди 9 години
До АнонименА забеляза ли, че в групата нямаше нито един ***, като всички бяха 40-50г. мъже. На въпрос на журналист, един пленник отговори: ''Нямаме нито един наемник''
87
11
 
2
 
! Отговори
ot utre преди 9 години
na nog i v Moskwa!!!!
86
4
 
1
 
! Отговори
ТРАНДАФОР преди 9 години
До ot swedenЗа тебе най-достоверно ще е май ria.ru
85
1
 
3
 
! Отговори
ot sweden преди 9 години
Ya kajete otkade da sledim novinite, nqkoy nezavizim sayt.??..po zapadnata " nezavisima" mediq ni6to nqma za tova koeto realno se slu4va......