Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево

Група войници са попаднали в плен на бунтовниците
17 фев 2015 20:06,
251
Киев призна, че сепаратистите са превзели част от Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинското министерството на отбраната призна днес, че сепаратистите са превзели част от ключовия ж.п. възел Дебалцево в Източна Украйна и че в града се водят улични боеве въпреки примирието, предадоха Ройтерс и АП.

Още по темата
"Уличните боеве продължават, бунтовниците атакуват града с ударни групи, подкрепени от артилерия и бронирани машини. Част от града бе превзет от бандитите", са казва в онлайн съобщението.

Министерството съобщи още, че група правителствени войници са попаднали в плен на проруските бунтовници, като опроверга твърденията на руски медии за голям брой пленени.

Заместник-директорът на президентската администрация в Киев Валерий Чалий обяви междувременно, че Украйна се е обърнала към Франция и Германия, а също към страните от ЕС и НАТО с настояване да изразят "решителен протест" срещу нарушенията на примирието от страна на бунтовниците. Те искат да превземат Дебалцево и така разрушават възможностите за изпълняване на договореното в Минск, каза Чалий.

По данни на бунтовниците проруските сепаратисти контролират над 80 процента от транспортния възел Дебалцево.

"Армията на Донецката народна република контролира над 80 на сто от Дебалцево и продължава настъплението срещу украинската армия", каза сепаратисткият командир Едуард Басурин пред журналисти в Донецк.

По-рано бе съобщено, че лидерът на самообявилата се Донецка народна републик (ДНР) Александър Захарченко е бил ранен днес в сраженията при Дебалцево и е бил откаран в болница в Луганск.

Според агенция Интерфакс, позоваваща се на източник от военните структури на ДНР, Захарченко е леко ранен в крака от шрапнел. Състоянието му е стабилно, шрапнелът е изваден и той ще се върне "на работа" след три дни, заяви източникът.

Заради военни действия в Дебалцево евакуацията на жителите на града е отложена за утре, казаха от "министерството на транспорта" на ДНР.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами още оня ден, когато бунтовниците заявиха, че са обградили украинските войски и им предлагат да ги пуснат по живо по здраво ми стаа ясно, че вече имат контрол над ЖП линията. Да не мислите, че седя и чакам Киев да ми каже дали е вярно или не?
63
1
 
21
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 49Точно така, но и тях евреите (от Киев и Вашингтон) ще "оправят". Има план за всичко!Сега гледах последните новини - към 500 са се предали, но това са наборни войничета. Имаше едно лейтенантче което се предало със взвода си - стояли с дни без вода, без храна, измръзнали. Опълченците ги хранят и обличат. Но от "доброволците" пленник до сега няма. Дори и да хванат някой от тях много се съмнявам да го оставят жив.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 91-В утрешния ден ти и децата ти ще бъдете спасени от същата тази РУСИЯ и ти сам ще я пишеш с ГОЛЕМИ ДУМИ Защото така е предречено искаме или не искаме но това е Бог да ни пази В този свят има нещо което можем да го отдалечим но не да го изменим Мислете трезво И Украина (Киев няма да спечелят защото идват тежки времена и печели само Русия това са предсказания не са мои но на тези които вече не са в този свят ако сте по=умни!се оправяйте
61
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Путин преди 5 дена не подписа ли чрез своите марионетки някакво примирие? Сега как ще се оправдава, че той спазва примирието а фашистките орди на Киев не го спазват. Нещо май падна в капана на нови санкции. Хитрата сврака с двата крака нагази батака.
60
2
 
39
 
! Отговори
456 преди 9 години
До СороВсеки път като чуя "американска демокрация" се сещам за старците ,ровещи по кошовете, за младите безработни хора с образование които бяха принудени да мият я чинии я дърти *** в чужбина,за съсипаната ни икономика и за жалките ни които се наричат политици!!Тази болка е на цяла България, а ти ми развяваш лозунги чиито смисъл дори не знаеш!!Спри да каканижеш ,че смърдиш!
59
2
 
32
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Щом опълченци (с малко помощ) и пленени украински оръжия и техника правят такива неща, не ми се мисли ако чичо *** прегази оградата с танковете след колко време ше спре в средата на майдана.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега кой ще почерпи по една водка?
57
24
 
2
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до Индира ГандиНяма проблем, щом няма комунизъм няма и убийства,всичко забравяме и започваме с Ленин и неговите идеи за велика русия.Не очаквах да сте толкова елемнтарни от червената централа.
56
1
 
16
 
! Отговори
до Путин преди 9 години
Просто мачкай !!!от същия
55
1
 
44
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
След 20 г. се срещнали двама ветерани от АТО и единият запитал: -Ти в кой котел служи?
54
1
 
37
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Да не се убиват войниците в Дебълцево. Да се пленяват, да се нахранят и марш да копат в новото метро на Донецк. И след три години-удома!
53
1
 
41
 
! Отговори
Ха- Ха-Ха преди 9 години
Много интересно, какво са очаквали от Киевската хунта, когато тръгнаха на геноцид срещу онази част от народа на Украйна, която говори на руски... А има една мъдрост, каквото повикало, такова се обадило !
52
29
 
1
 
! Отговори
Соро преди 9 години
до СПРАВЕДЛИВВсеки път когато русия прекроява границ. с рвволюции ние се сещаме за избитите антикомунисти в:България,Румъния,Югославия,Чехословакия,Унгария,Полша,Литва,Латвия,Естония,Грузия и др.
51
21
 
6
 
! Отговори
Преди две... преди 9 години
... седмици ходих по работа в Латвия. Руснаците там са най-привилигированата група. има специална група в Парламента, занимаваща се с проблемите на руското население. Само като си отводят устата и получават всичко и то двойно, което пожелаят. Сега разбираме защо!
50
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не напишете какви документи днес подписа Унгария с Русия?
49
1
 
14
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Те всичко ще си кажат, просто им трябва малко повече време!
48
2
 
1
 
! Отговори
40-тия преди 9 години
Хахахаха 63...май наистона е така!Прав си!
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 65,Затова ги наричайте МАЙДАНЯЦИ и МАКЕТА!
46
1
 
4
 
! Отговори
456 преди 9 години
До До 40 до 33Абе прав си брат пfдариха им ги че беха мнfга умни, ама дали е такаq че бяха заети да крадат разработките за атомната бомба:))))))))))))))Ама от кого и как са ги откраднали има литература /не рwска/!! Чети чедо образовай се и тогава си говори с по умните:))))))те краварите ако им верваш и колелото са измислили:)
45
3
 
21
 
! Отговори
Дано НАТО да... преди 9 години
... проумее най-накрая, че не трябва повече да се разширява с помощта на корумпирани политици като Яценюк и Олигарха Порошенко.