Западът да реагира твърдо срещу бунтовниците и Русия!

Порошенко и Меркел осъдиха боевете в Дебалцево
17 фев 2015 22:02,
137
Западът да реагира твърдо срещу бунтовниците и Русия!
Снимка: Архив Reuters

Украинският президент Петро Порошенко и германският канцлер Ангела Меркел осъдиха атаката на сепаратистите срещу град Дебалцево в Източна Украйна, предаде ДПА, като цитира офиса на Порошенко.

Още по темата
"Това е цинична атака срещу споразуменията от Минск", заяви президентът в телефонен разговор с Меркел. Той поиска международната общност да реагира твърдо на "коварните действия на сепаратистите и на Русия", гласи съобщението на президентския офис, цитирано от ДПА.

"Призовавам постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН да предотвратят по-нататъшни нарушения и пълноценни военни операции в сърцето на Европа", каза украинският президент, цитиран от Ройтерс.

Ситуацията в Дебалцево се променя всяка минута, каза в Киев говорител на украинския Съвет за сигурност. Той заяви, че украинските сили продължават да контролират части от града, посочва ДПА. Според говорителя на сепаратистите Едуард Басурин около 5000 украински военни са обкръжени в Дебалцево.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
Еврогей Балканский преди 9 години
До Ники - Айде Ники марш в Крим а ако искаш и по-нататък в Челябинск - при мъжете и просперитета. Твоето време за емиграция дойде - и не забравяй аверите - всичките ги вземи с теб.Работа в омразната ти България нямаш.
89
0
 
0
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен-------Помоща за СССР не е 2 или 3 или 4 %---тя е 80 %,тази помощ спасява СССР той вече е бил победен-три милиона предали се руснаци и Сталин избягал чак зад Урал-за да не го разстреля Хитлер за нарушение на договора. Девет хиляди самолета.12000 танка,25000 оръдия.Старите руснаци ветерани бяха много учудени,че по фюлмите виждат руско оръжие -те на фронта такова не са виждали.Само не ми е ясно защо САЩ спаси Русия ?
88
3
 
2
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Украйна иска в ЕС???Да питат видят или питат нас да им кажем колко е хубаво.България прицъвтява,идеални условия за отглеждане на деца,ако няма раждаемост ти внасят от северна африка и близкия изток.Високи заплати,работа ипросперитет.Да си хомосексуалист е престиж.И не забравяйте правата на човека.
87
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 116Научи си истинската история умнико. Всичко по ленд лиз като оръжие и камиони е било НЕАДЕКВАТНО за Източния фронт. Всички самолети които са доставени са височинни, а боевете се водят на малка височина. Всички танкове са с малокалибрени или късоцевни оръдия и не могат ефективно да се борят с немските танкове. Чак в края на 43 от САЩ започват да пристигат стругове и друго промишлено оборудване. По-това време военните доставки са минимални. Доставят се храни основно. Селяните воюват
86
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 9 години
.....и стигнаха до заключението, че от тях нищо не зависи.
85
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Я Русский----------------УШАНКЕ,нали на вас АМЕРИКАНЦИТЕ БЕЗПЛАТНО ВИ ДАДОХА ОРЪЖИЕ И ВИ ОБЛЯКОХА И ВИ СПАСИХА КОЖИТЕ-ИНАЧЕ СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ РОБИ НА ГЕРМАНИЯ.
84
2
 
16
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Дванадесет хиляди словашки мъже написали декларация за отказ от служба на армията, пише на полския Gazeta Wyborcza. Така населението реагира на мрачните прогнози на министър-председателя на страната Робърт Фицо за възможно началото на една голяма война на сопредельной Украйна. За малък държавата цифра "cos" е повече от сериозна, отбелязва изданието.
83
2
 
26
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До украинецИдиот! За това оръжие в САЩ с украйна последната кожата ще се вдигне! САЩ все още на никого нищо безплатно не е дал!
82
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какви момченца войничета показаха , мани... Като ги видя тези воюващи деца, жени и старци изпитвам още по-голяма омраза към фашистите от сащ. Никога не съм мислила ,че ще видя пак война на територията на Русия и Украйна.
81
4
 
29
 
! Отговори
капо преди 9 години
Когато взрив откъснал първата буква на пътна табела с надпис "Дебалцево", украинската армия най-после разбрала какво ги чака....
80
2
 
24
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
"Постоянният представител на САЩ при ООН призна, че за ситуацията в Дебальцево научава от медиите". Четенето на тази преса в тоалетната, докато седи на тоалетната?
79
23
 
8
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен---------------Вън руските агресори от Украина! САЩ да дават оръжие на Укроармията и да не мислят като глупавите европейци ,че от азиатски диктатори като *** може да се очаква мир !
78
5
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
"Дали сме свергали законен президент?" - зададе въпроса постоянният представител на Русия в ООН Виталий Самолет по време на заседание на съвета за сигурност на ООН в отговор на обвиненията, че е представител на САЩ за "главата света".
77
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще строи 4 АЕЦ реактора в Египет ! Египет е поредната страна ,която се отказва плавно от разплащане с долари. В търговията с Русия тя ще минава на рубли. Новият президент на Египет е подкрепен от90% от египтяните срещу Мюсюлманските братя, подкрепяни от САЩ и Катар.
76
3
 
16
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Глава ДНР, получил следобед във вторник, ранен в крака в района на Дебальцева, предпочели да напуснат болницата в Луганск и да се върнете към принудително дела.На третия ден след прекратяване на огъня в Донбас завършва с новини за нови обстрелах и раняването на един от лидерите на милиция Александър Захарченко. Глава ДНР, спомнете си, дойде на фронта, лично да убеди украинските военни определят оръжие и да спрат всички боестолкновения, както изисква минские споразумение, но попадна под обстрел.
75
3
 
9
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Владимир Путин разчита, че киев ръководство не ще преследва военни, паднали в обкръжението Дебальцеве и пожелавших се предаде ополченцам. "Слушате винаги е лошо, разбира се, винаги е проблем за губещи, особено ако губи вчера шахтерам или спазва трактора"
74
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай и избивай без жалост украинските фашисти , а ние в България да се заемем с българските
73
0
 
9
 
! Отговори
ДАН преди 9 години
ТЕ СА РУСНАЦИ.........А,ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА СИ ГОВОРИТЕ С РАЗНИ ДУМИ. НЯКОИ ИМ ПЪЛНИ ГУШНИТЕ -КАЗА ИМ ХУБАВАТА НАДЯ.............ОТ СДС
72
4
 
45
 
! Отговори
se преди 9 години
Плачат! Плачат! А когато се подадоха на внушенията на янките не мислиха! Дебалцево е повратна точка! Най добре капитулация на украйнската хунта! Спиране на войната и започване на изграждане на нова държава без Крим ДНР иЛНР! Народите по света имат право да се самоопределят! КОСОВО е,, пример''!
71
16
 
0
 
! Отговори
Какво се случва преди 9 години
Горещо препоръчвам да потърсите КОГНИТИВНЫЙ ДИССОНАНС ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКАЯ ШИЗОФРЕНИЯ. РОССИЙСКОМУ ПОЛИТИКУМУ ПОРА ОПРЕДЕЛЯТЬСЯ: ОНИ С РУССКИМ НАРОДОМ ИЛИ ПРОТИВ НЕГО Тогава ще престанете да се карате, защото в много отношения и двете страни имате право и това писание на И.Михеев обяснява странностите в днешната политика на Русия като дава предисторията и слага всичко в точната светлина.Нито русофилите нито русофобите ще имате имате какво да възразите на написаното! Дълго е но си струва!