Медведев: Руско-американските отношения са разрушени

Лавров и Клинтън натиснали бутона Reset, но отношенията деградирали
14 фев 2016 21:47,
186
Медведев: Руско-американските отношения са разрушени
Снимка: архив Reuters

Руско-американските отношения са почти разрушени, но Москва е готова да обсъжда всички въпроси на равноправна основа. Това заяви министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев в ексклузивно интервю за Euronews TV, предава информационната агенция Интерфакс, цитирана от "Фокус".

"Въпросът е в това как и в името на какво. Ние вече започвахме наново отношенията си с американците. Аз лично участвах в това, Сергей Лавров натисна с Хилари Клинтън бутона, на който беше написано "Reset", ако правилно си спомням, макар нещата да не са много по-различни. И какво? За съжаление, отношенията отново деградираха, те са разрушени, и са по-лоши, отколкото бяха", обясни руският премиер.

"Затова, ако нещо трябва да бъде отново рестартирано, то то трябва да бъде на принципно нова основа. "На каква? Равноправна, справедлива, спокойна основа на отношения, изхождайки от това, че тя е нужна не само на Руската федерация, но и на Европейския съюз и на Съединените американски щати", заяви Медведев.

Същевременно руският политик подчерта, че Русия има готовност да възстанови отношенията си с Вашингтон и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам накъде отиват нещата, пак ще се молим на братушките да ни освобождават от турско, че и от мигрантско иго. Ако се надявате НАТО да тръгне срещу Турция, жестоко се лъжете. Стискайте палци Русия да не се сърди много.
81
22
 
9
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Медведкоо, късно е либе за китка!:))) Осрахте се в Крим, сега и в Сирия, Турция ви срита набързо, рублата е по-евтина от тоалетна хартия, икономиката е по-слаба от тази на Италия...евала на хипофизното джудже от Кремлин. Не му трябва НАТО, той си е самодостатъчен да доразкове азиатската ***.
80
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жужи е най успешния агент на цру.
79
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дребните мъже с дребни *** обичат да се хвалят с големи ракети
78
6
 
4
 
! Отговори
onz преди 8 години
До никифорови после на кой ще продава на безценица природни ресурси? джу нема да е съгласен да му разбутат една от малкото останали далавери. да не говориме , че като няма от кой да се краде технология, много бръже ще минат от елбрусите дето не са моторола от 90-те с фейслифт , на парен двигател и газгенератот, щото "са по сигурни"
77
16
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Нещо психично сбъркано има в това да се дървиш на целия цивилизован свят ,да окупираш чужди територии и да размахваш ядрени тояги
76
7
 
19
 
! Отговори
никифоров преди 8 години
Не знам лавров и клинтън кой бутон са натиснали по важно е Шойгу да не натисне неговия бутон СТАРТ
75
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за руско-американските отношения, но от Масква долятя много лоша вест за радетелите за руски туристи в България и изобщо по света. Изпадналите в тотално безпаричие кремълски управници се готвят да въведат еднократен годишен данък, за своите крепостни искащи да почиват в чужбина от около 1000 долара. Вопиющата липса на американски пари в Русия накара путинците съвсем да изгубят разсъдака си.
74
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рожденното име на лицето от снимката е давид мендел,родители юдеи.
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нали кремълските джуджовци щяха да си ги местят от санкциите.голодоморът идва.гладни бунтове в донбас,протести на пенсионери в краснодар и сочи,стачки на металурзи на урал,на транспорта,в уфа киров куйбишев пенза иркутск.до зимата на 2017 положението ще е неуправляемо,после ще се повтори 1917 година
72
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 114 Крим професоре е бил и ще бъде руски това че хрушчов го прикрепи към украйна през шейсетте години е минало американците не ги интересува на кого ще е крим а ги интересува базата в севастопол и балаклава но уви изтърваха влака и сека скимтят от яд и злоба
71
8
 
21
 
! Отговори
кристина преди 8 години
абе хора що не пишете истинските новини, как вчера в северния район на латакия сирийските войски са изтласкали терористите..и турция са открили огън по сирийските войници.. хайде.. не остана, още малко ще ги търпи путин *** и ще им покаже истинският път в живота.. така че имате още малко време да плюете путина..
70
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тия джуджета от Кремъл!Стига са плашили света!Всички дребосъци са такива - злобни, недооценени и подскачат или викат за да ги видят другите...Откраднаха Крим, а искат равноправие и справедливост, много са нагли тия каскети!
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази статия я пренаписвате за 10-път вече!?
68
6
 
25
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Никакво възстановяване на никакви отношения с евро-католико-атлантическо-юдейска тор!
67
36
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Пyтя загуби всичко, което можеше да се загуби... - даже и малко отгоре...
66
18
 
40
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
"Руско-американските отношения са почти разрушени" ...И слава Богу, че е така, защото иначе светът отиваше към тотална диктатура под маската на псевдодемокрацията на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.А, тези смешници, които предричат разпад на Руската федерация да имат много здраве от ... Путин ! :)
65
33
 
16
 
! Отговори
украински Крим преди 8 години
подрънкаха оръжие руснаците,потролиха, и като видяха че няма да стане така почна моленкий мечок да се моли..ха..ха
64
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
товарищ медведкин така не се прави политика с рогата напред
63
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е много много русиянци дупи дават за американска виза