Медведев: Руско-американските отношения са разрушени

Лавров и Клинтън натиснали бутона Reset, но отношенията деградирали
14 фев 2016 21:47,
186
Медведев: Руско-американските отношения са разрушени
Снимка: архив Reuters

Руско-американските отношения са почти разрушени, но Москва е готова да обсъжда всички въпроси на равноправна основа. Това заяви министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев в ексклузивно интервю за Euronews TV, предава информационната агенция Интерфакс, цитирана от "Фокус".

"Въпросът е в това как и в името на какво. Ние вече започвахме наново отношенията си с американците. Аз лично участвах в това, Сергей Лавров натисна с Хилари Клинтън бутона, на който беше написано "Reset", ако правилно си спомням, макар нещата да не са много по-различни. И какво? За съжаление, отношенията отново деградираха, те са разрушени, и са по-лоши, отколкото бяха", обясни руският премиер.

"Затова, ако нещо трябва да бъде отново рестартирано, то то трябва да бъде на принципно нова основа. "На каква? Равноправна, справедлива, спокойна основа на отношения, изхождайки от това, че тя е нужна не само на Руската федерация, но и на Европейския съюз и на Съединените американски щати", заяви Медведев.

Същевременно руският политик подчерта, че Русия има готовност да възстанови отношенията си с Вашингтон и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
до 83 преди 8 години
Сравнението ти е супер неуместно и няма никаква връзка. Не съм ***, а реално мислещ човек, за разлика от теб.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека....Русиа и САЩ има над 13к километра граници,като ми докараш в задния двор бази ша та пуцам и аз !
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименРусия никога няма да бъде подчинена твърди хибридния тролсолдат, ами това по книгите от миналия век на руски ли го четохте? Спомням си същата песен за ссср никога няма да бъде подчинени а накрая върнаха и украйна и прибалтийските държави и грузия а днес Варшавския договор от миналия век е просто Башар Ал Асад който от 5 години не може да вземе контрола на собствената си държава :-)))
39
0
 
0
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен 75Ключовата дума в коментара ти е ОЩЕ. Да речем че съм избързал с година.
38
0
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До 77:Всичко е въпрос на време, брато:-) САЩ преди има-няма 200 години въобще ги нямаше, а ние бяхме в присъствието, така че помисли пак, може тоя път да стане!
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Русия в изолацияИ това не е вярно, Башар Ал Асад се е хванал за русия като удавник за сламка че сирийския народ съвсем за малко не му измете цялата професионално руско тренирана армия да стигне до Дамаск и асад видя какво се случи с колегата му кадафи
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия никога няма да бъде подчинена. Путин успя да изправи Русия на крака и вече западните държави трябва да се съобразяват с нейното мнение. И за Украйна, и за Крим, и за Сирия. Този път не стана това, което планираха западните кукловоди.
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До (-_-)Брато този въпрос на време да се оправят сме го чували от когато Русия беше задължителен в училището, тази нация никога няма да се оправи, никога не са били добре и няма и да бъдат
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсЕсен ти пък се нассссрррра, не са там още руснаците до сенегал, някъде около Мексико, Бразилия, Испания, мънички държави като Холандия там е руската икономика, айде чак пък толкова
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До обективенОбективен руснаците се заиграха с чушките на турците ако не ме лъже паметта а руските хибриди дай та русия най била силна и прочие ;-)
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До така ставаНикой не иска да се разправа с тях, никакъв дебел няма да видят, пълно ембарго и една нова студена война ще ги върнат на мястото им много по бързо от насссирането но насссрето миналия век, и нищо тучдно, кой иска да го настъпи това лай но ?
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E как ще са разрушени? Възможно ли е това? Щом като много ама много, да не посочвам имена, даже почти всички от руския елит живеят или семействата им и децата им учат и живеят в Америка? Дъщерята на Сергей Лавров например...мога да продължа ако някой иска и не ме изтрият за питане на неудобни въпроси
30
2
 
8
 
! Отговори
До Ани преди 8 години
То бая заден двор сме отпрали.. От тук, та чак до Япония. Анке, внимавай какво си пожелаваш! То вярно бая ни се разшири задния двор от DPто на САЩ и ЕС, ама чак пък толкова? DP означава дабъл пенетрейшън, бай да уей:-)
29
10
 
9
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Русия ще си остане суровинен заден двор на България.
28
7
 
9
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
ЕДНО ИКОНОМИЧЕСКО ДЖУДЖЕ ИСКА ДА ДЕЛИ МЕГДАН С...АМЕРИКА??? СМЯХ!!! ГОСПОДИН МЕДВЕДЕВ-НА ТОЯ РЕД ДЪРЖАВИТЕ С КОИТО МОЖЕТЕ ДА СЕ РАВНЯВАТЕ СА СЕНЕГАЛ И БАНГЛАДЕШ.
27
4
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Защо изобщо се опитвате да правите паралел между икономическото състояние на България и Русия? На човешко ниво там е същото като при нас, но умножено х100. И богатите са по-богати, и бедните са по-бедни. А, що се отнася до състояние на страните, то ние сме затънали в борчове, а те почти нямат. Само въпрос на време е да се оправят, ако случат на управници, разбира се.
26
4
 
7
 
! Отговори
КлиЪр преди 8 години
На Кремал-ците децата им живеят в САЩ, всичко окрадено с помощта на мощна пропаганда, отива в Европейски и Американски банки. После ще назначат нови и ще ги учат на демокрация. Зверски капитализъм и пак ограбване!
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Руско-американските отношения са почти разрушени, но Москва е готова да обсъжда всички въпроси на равноправна основа."Москва може да обсъжда въпросите, едва след деокупацията на Крим и Донбас и предаването на Путин и Асад на международния съд за военнопрестъпници в Хага.
24
0
 
1
 
! Отговори
британица преди 8 години
Русия е зависима от петрола,Запада е зависим от бизнеса.Бизнес по време на война не може да се прави.Ще се разберат.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Медведев не е лош човек, ама защо се е хванал с престъпници които ги търси Интерпол !?