Десетки мигранти в неизвестност след корабокрушения в Средиземно море

Тунис измести Либия като основна точка за отплаване
7 авг 2023 07:39, Елка Василева
8
Десетки мигранти в неизвестност след корабокрушения в Средиземно море
Снимка: архив, БГНЕС

Най-малко четирима мигранти са загинали, а 51 са в неизвестност, след като корабът им е потънал край остров Керкена, който принадлежи на Тунис, съобщи Ройтерс, като се позовава на източник от туниското правосъдие.

Той е казал, че всички мигранти на борда са били от Субсахарска Африка.

От началото на годината до 20 юли бреговата охрана на Тунис е намерила 901 тела на удавени мигранти край бреговете на страната, съобщи тунизийското вътрешно министерство миналия месец. Това е безпрецедентно висок брой на загиналите мигранти край бреговете на северноафриканската държава.

Тунис измести Либия като основна точка за отплаване на африкански мигранти, които се стремят да достигнат до Европа.

Две лодки с мигранти са потънали край италианския средиземноморски остров Лампедуза през уикенда, предаде ДПА. Италианската брегова охрана съобщи, че са били спасени 57 души. Намерени са телата на възрастна жена и 11-месечно дете, а 30 души, които са били на борда, са в неизвестност. Властите се опасяват, че броят на жертвите може да нарасне.

Видео, разпространено от бреговата охрана, показва драматичното спасяване на хората, които са изтегляни на спасителни лодки от много високи вълни.
(БТА, Петър Къдрев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 9 месеца
Нали знаеш какво има под земята на тия бедни страни? Като почнеш нефт, газ, злато, скъпоценни камъни. И ония лицемери в Белгия да се правят на демократи, а да си спомнят в Белгийско Конго какви са ги правили до 1960 година. Или пък да напомним на французите за кланетата в Тунис? На холандците да напомним за апартейда в ЮАР? Колко тонове злато са им откраднали и са се държали с местните все едно са животни? Но сега са европейци всичките. Лицемери.
7
1
 
4
 
! Отговори
Еврогейец преди 9 месеца
Язък,няколко ядрени физика дали фирма!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Практически, бягащите "хора" от бедността в техните страни, са близки по-скоро до животинския свят, отколкото до човешкия. Световните лидери знаят това по-добре от нас, и поддържат нивата на абсурден недоимък и мизерия там под нормалните хуманни възприятия. Знаем това и няма нужда да "ахкаме и въхкаме" когато се говори за тях като за нисши човешки същества. Истината , те са такива заради политиката на богатите в техните изтерзани и унищожени от кражби държави.
5
0
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 месеца
Идват в Европа да лежат на социална и да продават наркотици. Не го ли виждате, а сте завърнали в лицемерие, да плачете за престъпни безделници
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От рубриката: Добрите новини днес.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За там трябват крилати ракети а не за Украйна
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
извънземните ги отвлякоха :))))
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
там някъде са :)))))