Лондон ще предлага хиляди лири на мигранти, за да отидат в Руанда

Това е нова схема за доброволно напускане на страната
Обновена: 13 мар 2024 13:06 | 13 мар 2024 13:04, Елка Василева
37
Лондон ще предлага хиляди лири на мигранти, за да отидат в Руанда
Снимка: архив, БГНЕС

На незаконни мигранти, на които е отказано убежище във Великобритания, ще бъдат предложени хиляди лири, за да се преместят те доброволно в Руанда. Става дума за нова схема за доброволно напускане на страната, която допълва плановете на Лондон да депортира мигранти, пристигнали в страната незаконно, предаде ДПА.

Схемата е предназначена за  доброволно извеждане на мигранти, които нямат законно право да останат в Обединеното кралство, но не могат да бъдат върнати в родината им. Тя ще бъде насочена към лица, които нямат достатъчно уважителни причини, за да им бъде предоставен бежански статут и които са в състояние бързо да бъдат преместени в Руанда, която правителството на Обединеното кралство счита за безопасна трета страна.

Схемата е допълнение и на съществуващата схема за доброволно връщане на мигранти, прилагана от министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство, в рамките на която на мигрантите се предлага финансова помощ  от 3000 британски лири (3800 щатски долара), за да напуснат британска територия и да се върнат в страната си на произход.

Говорител на Министерството на вътрешните работи заяви: "През миналата година 19 000 души бяха доброволно изведени от Обединеното кралство и това е важна част от усилията ни за справяне с незаконната миграция. Проучваме възможностите за доброволно преместване на тези, които нямат право да бъдат тук, в Обединеното кралство. Те ще бъдат преместени в Руанда, която е готова да приеме хора, които искат да започнат наново живота си, но нямат законовото право да останат в Обединеното кралство“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
£3000са повече от 3000$ ,но ЗЕлка може да смята само в наденици!!!!!
28
0
 
4
 
! Отговори
супер бизнес преди 1 месец
сега ще ходят и ще се връщат за да си ходят пак мигранти на Руанда! :):)
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственото което ще постигнат е да привлекат повече руандци, които ще идват на острова, за да им давате пари за да се върнат обратно и пак да дойдат за повече пари. Този номер сме го играли с нашите индийци. Колкото повече пари им даваме, толкова повече очакват да им даваме, без да работят.
26
0
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Денков и сглобката ще ги приемат сьщо ако им предложат по -1000 лири на човек
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ги лангъркат толкова като реално те нелегално са отишли в която и да е страна, качват ги на самолета и обратно. Нормалните бежанци сами търсят лагерите за бежанци за да са законни и имат документи, нали и много българи са минали по този път. Тези идват като *** и не са полезни дори на борсата по труда те не искат да работят за разлика от хората от бившите соц. страни. Ако правят бели пък задължително да се екстрадират.
24
0
 
14
 
! Отговори
Заспала П. Т Ка преди 1 месец
Трябва твърда Ръка със тези набези докато не почне да се стреля няма. да се спре Но Ееврог..еския съюз не дава иначе никоя нормална държава не ги иска тези
23
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Първо ще трябва да ги намерят, щото ще се скрият след тази новина. После да *** обвинения, че домакините са нехуманни, щот ги връщат там, откъдето гостите са избягали.
22
0
 
6
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Луди немъ!!!!!!!!! Всички помнят Клането в Руанда - буквално и в прекия смисъл - през 1994 година между Тутси И Хуту! Само за Три Месеца изкланите (предимно с Мачете) са в порядъка от 600,000 до Един Милион! Има един много добър филм засягащ това събитие, "Хотел Руанда", който е любопитен да го гледа, наистина жесток филм!!!
21
0
 
4
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Изселване? :) :) :)
20
0
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Чакай тарамбука да се премести доброволно от UK в Руанда.
19
0
 
16
 
! Отговори
Шегобиец преди 1 месец
Целта на тази статия изглежда е била да се посмеем от сърце :) Е, оправи ми се настроението!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премиера им от Индия или Турция, кмета на Лондон от Пакистан тъщата на премиера от Индия и дупетатка така че мирише на дискриминация и расизам към другите народи,. Редно е да приемат всички и има дуптетати и от България.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камерун искаше и в бг да дава пари като влезне в Шенегена и бг приеме 1 милиона от Англия.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В бугария им е безплатно, няма да плащат ние ще плащаме от данъците. Иванка каза, че ще оправят демографията и е намерила решението. Да живей Булруанда и нейния крал кир 1 Велики
15
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли да измислим някаква подобна схема и за България, да дадем стимул на русофилите да ходят на мада си раша? Благодаря!
14
0
 
22
 
! Отговори
Далавера бате преди 1 месец
Това ще стане супер бизнес за някои . Дават ти пари напускаш след някой месец пак идваш и така
13
0
 
31
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 месец
първо ги пускат, послед с Парите на ДанъкоПлатците им Плащат - това си е Просто Схема за Източване на Пари! вече няма решение по политически път!!
12
1
 
34
 
! Отговори
Шопендар преди 1 месец
А на австрииците и на немците им излиза безплатно,нашите управници се продадоха,и ни ги докараха тук.позор.
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо точно в Руанда. България не е ли по привлекателна от Руанда?
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ние ще си ги търпим, за да ни трепят!