Най-трогателните любовни истории

Повярвайте в силата на любовта
19 мар 2015 22:00, Михаела Лазарова
10
Най-трогателните любовни истории
Снимка: freeimages.com

Вярвате ли в любовта от пръв поглед, безграничната и изгаряща любов? Ако сте загубили вяра в любовта, следващите любовни истории ще ви накарат да повярвате отново в нейната сила. 

Шах Джахан и Мумтаз Махал 

През 1612 г., още девойка, Арджуманд Бану се омъжва за15-годишния Шах Джахан, владетел на голяма империя. Преименувана на Мумтаз Махал, тя дарява Шах Джахан с 14 деца и става любимата му съпруга. През 1631 година Мумтаз умира по време на раждане. 

Джахан толкова обичал своята кралица, че решава в нейна чест да изгради голям красив паметник – мавзолей. В построяването се включват 20 000 работници, използвани са силите на 1000 слонове, а близо 20 години са били нужни за неговото построяване. Днес той е познат като Тадж Махал. 

Кралица Виктория и принц Алберт 

Кралица Виктория била весело момиче, обичала изкуството. През 1837 година тя се възкачва на трона на Англия, след смъртта на чичо си, крал Уилям IV. През 1840 г. се омъжва за първия си братовчед, принц Алберт фон Сакс-Кобург-Гота. 

Неговата честност, трудолюбие и преданост към семейството били достойни за възхищение. Двамата имат девет деца. Виктория се доверявала изключително много на него за държавните дела и дипломацията. 

През 1861 година Алберт умира и това съкрушава кралицата. Три години тя не се появява на публични места. Постепенно започва да се връща към живота и делата, които ръководи, но до деня на своята смърт тя не сваля черните дрехи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, !!! се изказа. Сега вече можем да спим спокойно.
3
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
:D tuk sym, ama na druga vylna...milichkite te...
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо !!! все още не се е изказала?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе в днес-а да нямате състезание кой ще напише най-тъпата статия???На мене тази ми е фаворит отвсякаде.П.С. А тая Виктория явно е била от маалата,щом се е омъжила за брат'чед си