Кейт Мидълтън и принц Уилям са далечни роднини?

Предците на принцесата на Уелс са работили във въглищни мини в северна Англия
30 юни 2023 07:37, Нели Христова
23
Кейт Мидълтън и принц Уилям са далечни роднини?
Снимка: БГНЕС

Кейт Мидълтън е далечна роднина на съпруга си принц Уилям, съобщи Daily Mail. Преди време стана известно, че предците на принцесата на Уелс са работили във въглищни мини в северна Англия. Тези мини са били управлявани от фамилията Боус-Лайън, към която принадлежи покойната кралица майка Елизабет Боуз-Лайън (1900-2002 г.), съпруга на Джордж IV. Оказа се, че съпругата на принц Уилям също произхожда от същото семейство, но се оказа, че е потомка на по-малко щастлив клон, чиито членовете с течение на времето се превърнали в миньори.

Така Кейт Мидълтън и кралицата майка могат да се нарекат роднини, което означава, че кръвните връзки я свързват със сина на британския крал Чарлз III. Земевладелецът от 16-ти век сър Уилям Блекистън е бил собственик на голямото имение Гибсайд, което Уилям Търнър някога е изобразил в една от своите картини. Най-големият му син Ралф наследи имението, а най-малкият Никълъс получи няколко въглищни мини. Впоследствие една от внучките на Ралф става една от най-богатите жени в кралството, а потомците на Никълъс, който е живял през 17 век в лукс, обедняват с течение на времето и след това напълно губят статута си, след като един от неговите пра-правнуци не може да остави мъжки наследник. Кейт Мидълтън е от рода на Никълъс, а кралицата майка, като потомка на сър Ралф, е родена в едно от най-богатите семейства във Великобритания.

По-рано беше съобщено, че след коронацията на баща си принц Уилям започна да мисли за бъдещата си коронация и как може да я направи по-актуална. Наследникът на британския престол планира нещо по-модерно и семпло в сравнение с коронацията на Чарлз III, която се състоя на 6 май 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой от нас не знае кой е бил прапрапрадядо му, който е живял през ХХVI век, колко братя и сестри е имал той и кои са днес техните потомци.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От Адам и *** насам всички са роднини.
15
0
 
3
 
! Отговори
НЕДА преди 10 месеца
Голяма работа! Кралица Виктория и мъжа й Албърт са били първи братовчеди.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То по островните държави всички са далечни роднини. Затова при тях се раждат деца с проблеми. При евреите е същото,както и при други затворени само в общността си народи. Погледнете биографията на Байрон. Красавец е бил, нещо много рядко за англичанин, но е имал любовни взаимоотношения с жени родници и не е ясно колко безбрачни деца е създал
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига глупости,едните работели в мина,другите били богати ама били и роднини.... Голяма работа,защо пък толкова ви е грижа за това кралско семейство,та само за тях пишете?
12
2
 
5
 
! Отговори
Един с Една преди 10 месеца
Сега разбирам защо всички на островчето са толкова уруудливи :)
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Родителите на принц Уилям също са далечни роднини, при това по две линии. И Чарлз, и Даяна са потомци на двама английски крале.
10
0
 
11
 
! Отговори
Няма опасност преди 10 месеца
При династичните бракове, поне от Средновековието до наши дни, много често се женят помежду си хора, които са първи, втори или трети братовчеди. Счита се, че за да не се получат генетични аномалии, не бива да влизат в полови взаимоотношения хора, които са роднини до седма степен. В конкретния случай говорим за потомци на двама братя, живяли през 16-и век. За 5 века са минали много повече от 7 поколения.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всики са роднини.
8
6
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
Всички Сме Далечни Роднини - Дядо ни е Биологичния Адам - роден преди около 150 000 години - Генетично е Доказано ДНК , че Всички Мъже - Носят Неговите Гени - Той се е родил Различен - Родил се е Мутант .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Румяна Димитрова Какви проблеми имаш румянче?
6
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Е много ясно. Да не си мислите, че ще му разрешат да вземе някоя от народа.
5
8
 
8
 
! Отговори
Румяна Димитрова преди 10 месеца
Защо ни занимавате с тези?!Имаме си по-наболели проблеми за решаване.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нормално за ингилизите. Те от векове се женят по роднински. После се чудят що имат такива дебели и брадати жени и алкохолици мъже..
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички сме потомци на братоубиеца Каин. Поне така пише в дебелата книга
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам дали са далечни роднини. Не знам и защо питате нас...Но по принцип те се женят помежду си по роднинска линия за да не се налага да делят имущество, което да иде в други родове. Някъде от около 400-500 години са тия родове и държат всичко навсякъде. Разбира се на генетично ниво стават инфекции, но земята е по-важна.
1
1
 
8
 
! Отговори
Клеций II преди 10 месеца
Е, поне не са първи братовчеди ии брат и сестра. Не е нещо необичайно за кралските семейства.