Защо медията ходи за репортажи по борсите при търговците?Те ще кажат това което им е угодно.Да отиде на полето при производителите да ги видим истинските български домати ако ги има изобщо.И не само за доматите а за всички храни.Репортажи от мястото на производството а не от веригите магазини.Не може да избираме българското само на доверие!!!Да се престане с такива подвеждащо родолюбиви кампании
отговорСигнализирай
От магазина зеленчуци избирам по мирис, но каквито и да пише, че са по-произход, скъсаните от градината на баща ми и тъщата са по-вкусни, защото са узрели на растението, пекло ги е слънце и не са форсирани с химия.На който не е алергичен към мотикозон, му пожелавам да си бере и наслаждава на собственото производство, по-вкусно няма!Пък не прегорелия животински тор(особено птичи)бил той "био" и прекомерната му употреба водят дори до по-високи нитрати от правно дозиран изкуствен.
отговорСигнализирай
24
Аз преди 7 години
51
Истински на пазара в БГ няма, освен ако не купите от село и прозиводителя ползва собствен сорт семена, такъв който се разменя между бабите и дядовците, а не този който се продава в магазина.
отговорСигнализирай
23
Аз преди 7 години
60
Истинския домат, създаден от природата се отличава с ранимо тяло, особено когато доматът е озрял, както и липса на еднаквост. Също така вътрешноста е плътна и в зависимост от сорта или няма "***" семки или тахното наличие е минимално.Истинският домат има вкус, който включва специфичен аромат в зависимост от сорта, сладост, киселинност и почти недоловима соленост от наличието на минерали и соли в добре гледания домат.
отговорСигнализирай
22
Аз преди 7 години
41
Съвсем простичко е - това което се продава масово в БГ с наименованието домат или оранжериен домат е изкуствено създаден сорт, който е създаден да отговаря на 3 критерии:1 - доматът да подлежи на машинна автоматизирано бране, което значи да е изключително издръжлив.2 - доматите от една реколта да изглеждат еднакво.3 - да имат търговски външен видРезултатът е ***, който има здраво тяло с вкус на картон, което е кухо вътре с преобладаваща част от "лигавите" семки.
отговорСигнализирай
21
Какво ги различава? преди 7 години
120
Същото, което отличава нашите управляващи от Виктор Орбан.В онези общини, в които партията на Орбан е спечелила общинските избори, всички дотогавашни "трайно безработни лица от ромски произход",принудително, в ранни зори тръгват пеша към земеделските земи, работят цял ден ЗА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, тъй като нямат квалификация и привечер пак пешком се прибират у дома капнали за сън.И престъпността в тези райони е намаляла с 80% след въвеждането на този принудителен режимИ не внасят плод и зеленчук!
отговорСигнализирай
20
Анонимен преди 7 години
60
Това е като онези реклами, за пасти за зъби, в които има някой "неразбиращ", който предлага един вид паста за зъби, против кариес, друга, за бели зъби, трета за свеж дъх, четвърта, против плака, но рекламата ни дава паста, която прави всички неща.Ей така си искам и аз нещата - Да изглеждат апетитно, да са ароматни, и да са вкусни. Какви са тея глупости...
отговорСигнализирай
19
Анонимен преди 7 години
71
семената от Холандия торовете и препарати от Гърция и от Израел кое е българското после
отговорСигнализирай
18
Анонимен преди 7 години
103
...По какво се различават българските зеленчуци от вносните?...Вече по нищо, защото станахме колония на брюкселските тунеядци и вече ядем "евопейско" качество храни за огромно съжаление, защото някои от нас помним истинския вкус на истинската храна.И българският производите не произвежда качесвствена храна защото стана АЛЧЕН ПЕЧАЛБАР -и не яде това което произвежда за пазара.
отговорСигнализирай
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години
преди 7 години