IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Мандри за продан


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

32
Петков
преди 12 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
От колко литра мляко се прави 1 кг.сирене.
отговор Сигнализирай
31
стефанова
преди 12 години
Харесвам 23 Не харесвам 1
Така е като мандрите се държат от мутри, които нямат понятие от млечнокисела ферментация и от това колко е важен лактобацилус булгарикус за здравето и дълголетието на българите! Другото много важно нещо е да се плаща добре на хората които отглеждат крави овце кози, за да не се внасят млечни концентрати от вън!
отговор Сигнализирай
30
Анонимен
преди 12 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
Всичко е до суровината. Млякото трябва да е евтино, че и сирене и кашкавал да са евтини. Но за да стане тая работа трябва да има много животни - крави и биволици, овце и кози. А тях ги няма. В пъти и то в много пъти намаля бройката им. Няма и кой да ги гледа. По селата само старци и *** са останали. Добре, че има и богати фермери, които поддържат някакво ниво, но това не е достатъчно.
отговор Сигнализирай
29
до 6
преди 12 години
Харесвам 28 Не харесвам 0
Имаш много въпроси, на които има един отговор и той е лакомия и корупция от там идват всички проблеми. Ако има производство на млеко и млечни продукти в българия ще се плащат данъци, ще се отварят работни места и общо взето ще вървят нещата, но така няма да влизат пари в политическите каси и в джобовете на крадливите власт имащи. Затова се унищожава всичко и почва да се внасят суровини само от контролирани доверени фирми и парите отиват по предназначение. Така е вече във всички сектори, капиш?
отговор Сигнализирай
28
vesko
преди 12 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
Защо правят мандри с капацитет да покриват нуждите на два континента.Дали не е по ефективно да задоволиш само местните нужди от мляко , сирене и кашкавал със собствено производство на мляко.В крайна сметка може би просто трябва едни пари да си намерят мястото.
отговор Сигнализирай
27
Анонимен
преди 12 години
Харесвам 18 Не харесвам 3
Истинско сирене не съм ял от 1990.Всичко е тебешир,сухо мляко,а мазнината в него е от палма.Не ,че и през соца беше кой знае какво,ама имаше и мляко в сиренето.Да преди това извличаха масло за да има и краве масло,но сиренето си имаше вкус.Кашкавала също,но зрееше 80 дни,а сега за 8 часа с някаква химия и хайде на пазара.А онова през соца дето беше добро и евтино,сега му викат ''био''.На бирата и викат ''жива'',а едно време си беше всичката такава.А какво им пречеше да запазят качеството по БДС?
отговор Сигнализирай
26
макето
преди 12 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Баце и аз си произвеждам домашно сирене ама това е за пазара тия сметки и за въпросните мандри в Бг а не кой какво прави в къщи . Знаеш ли то и ракията излиза евтино в къщи ама на пазара е скъпа така че освен да правиш нещо е хубаво и да мислиш
отговор Сигнализирай
25
НИША
преди 12 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
За направата на една ботикува мандра са необходими 100 000 лв. и по малко дори .ще се изкърти от работа защото има пазар за качество
отговор Сигнализирай
24
maketo
преди 12 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
До 25 не си прав баце язе си произвеждам овче сирене но за мен си него нема да го видиш на пазаро и ми пука на чорапите за твойте сметки
отговор Сигнализирай
23
otg do 19
преди 12 години
Харесвам 7 Не харесвам 0
За направата на 1 кг сирене 8 л мляко 3,20лв. тр.разходи20 ст за литър или стана 4,8лв.работници разходи допълнителни още 20 ст.зал. стана 6лв. 30 % надценка от производителя за възможност за отстъпки до 15% надценка за вериги та цената стана 7,80 и 20% ДДС или стана 9.50 лв. после се дава на търговци който оскъпяват до 30-50 % и ДДС и др. ако се рекламира много и т.н Но няма производител в БГ КОЙТО ДА ПРОЙЗВЕЖДА ТАКОВА СИРЕНЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКЪВ КАКВОТО И ДА КАЗВАТ
отговор Сигнализирай
Новини