IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Избите ще слагат захар във виното заради дъждовете


Обратно в новината

Коментари Коментари

17
Дзукеро
преди 10 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Технолог , да не объркаш дрождите с такива от кисело зеле !
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Абе те да вземат и грозде да сложат във виното, че на последък ми мирише на пластмаса вече, а захарта ще я преживеем някак си
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
Виното с захар е помия. Слагат захар за да си избият парите, че дъждовете са ги ударили. Какво като в Германия били прибавяли захар. Германия затова не може да се похвали с качествени вина. Сега и българската продукция развалиха бизнесмените. Продават ни яко захаросано вино, а след това ние пак ще се чудим защо ни цепи главата. Щот не е вино а загаросана помия. В крайна сметка трябва и да взимаме все най-лошото от ЕС ? Като правят вино-помия трябва ли да ги следваме. Срам за производителите.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 2 Не харесвам 3
Чак па захар! А по полека де ,тя е скъпа. - вода ,боя,спирт ,есенция и подсладител-шише, етикет е това е виното ,и бабите покрай пътя такова продават уж домашно
отговор Сигнализирай
13
Виноградец
преди 10 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
До do технологМного зависи от това колко ти е средната захарност на гроздето, на общто количество, та на твоите 200 ако да речем мерлото ти е дало 20% захарност, за да го качиш на 23-4 и да имаш добра ферментация и здраво вино ти трябват на твоите 200 кила грозде, да кажем условно толкова ти е и шерата, ама друг път де, та ти трябват 5кг захар, разреждана по малко в топла шера Пробвай и ще ме черпиш после :)
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
След тази реклама мисля да пропусна с купуването на българско вино от новата реколта. Миналата година съм купил към 35 бутилки, но тази година цифрата ще е нула. А като ще ръгат захар вътре дали ще пропуснат да свалят цената?
отговор Сигнализирай
11
технолог
преди 10 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
До ДзукероБерем го по-рано или слагаме подходящите дрожди.....
отговор Сигнализирай
10
до Дзукеро
преди 10 години
Харесвам 6 Не харесвам 0
Каквото и да се получи, сто пъти по-добре да си го направиш у дома, макар и със захар. Отколкото да купуваш нещо си на минимум 10лв/литър с незнаен състав и вкус.И изобщо не е трудно, смилаш гроздето и го оставяш, вярно търпиш бидона 40 дни в коридора, но после цяла зима пиеш истинско вино.
отговор Сигнализирай
9
Дзукеро
преди 10 години
Харесвам 10 Не харесвам 1
Технолози , кой ви каза , че не може да се слага вода в гроздето когато се мачка ?!Ами ако захарността е 27-28 и нагоре - кво праим ?
отговор Сигнализирай
8
do технолог
преди 10 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
мерси за отговора, правилно ли съм разбрал - ако захарността на мерлото ми е 24-25градуса, аз не искам да я повишавам, а искам само да получа 120л. вино, вместо 90(ако не добавям захар). Количеството ми е 8кг захар и 24литра вода.
отговор Сигнализирай
Новини