IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

На морето, по хотелите, липсват... сервитьори, готвачи


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

55
Заплати липсват
преди 7 години
Харесвам 30 Не харесвам 1
Хора има, но не и за тези пари
отговор Сигнализирай
54
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 24 Не харесвам 0
Абсолютно същото се случи с леля ми. Даскалица на средна възраст през лятната ваканция решава да поработи в курорт. Беше и пицар, и студена кухня и т.н. 12ч на ден, 6 дни в седмицата за 600лв. Не повтори.
отговор Сигнализирай
53
Мира
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 3
П.С. И без да досаждам повече..Никой не те пита на колко си години, колко тежиш и колко си красив. Дори за хора в неравностойно положение се намира реализация. Важно е да ти се работи. Рядко някой ти попарва желанието и устрема.
отговор Сигнализирай
52
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 37 Не харесвам 2
Готвач - това иско квалифициран труд ли се смята вече? Племенничката работеше готвачка в Гранд хотел на морето 12 часа по 6 дена в седмицата за 600 лева на месец и то сезонно. Днеска заминава за Германия да работи в консервена фабрика ( ще мие курнишьони - наистина ниско квалифициран труд ) с нормално работно време за 4 пъти повече пари. Коментарите са излишни!
отговор Сигнализирай
51
Мира
преди 7 години
Харесвам 23 Не харесвам 1
От 1-2 години работя в кетъринг сферата в Англия, което включва и сервиране. По разни приеми, коледни партита и т.н. Кетъринг агенцията провежда кратко обучение по правила на хигиена, безопасност на труд и начин на работа, плюс малко учебни материали. Също се работи за минимална РЗ, но няма как да те изцакат. При запълнена рад. седмица, си спокоен с доходите. Работната среда, дори и да е натоварена, не е изнервяща. Никой не те гледа отвисоко и не избива комплекси за твоя сметка.
отговор Сигнализирай
50
Аз
преди 7 години
Харесвам 33 Не харесвам 0
Всеки сезон в Бг слаб реват собственици пари няма ,но всяка година нови и все по големи хотели ...как става аджеба
отговор Сигнализирай
49
Мира
преди 7 години
Харесвам 21 Не харесвам 0
Тия да не се правят на луди. Хората им знаят номерата и колко и как плащат. Специално за сервитьор в хотел и за камериер са нужни няколко часа теория и 1 ден показно. През студентските години се докоснах до "коректните" ни бизнесмени по Черноморието.
отговор Сигнализирай
48
Мира
преди 7 години
Харесвам 31 Не харесвам 1
Тая офцъ я изслушах и ме подразни здраво. Говори само за сервитьори, миячи и камериерки. Хем са ниско квалифициран персонал, хем квалифициран, да реши кое е. Специална за камериерка и сервитьори са необходими 1-2-3 часа теория, спокойно и грамотно обяснено и 1 ден показно. Не е ядрена физика. Да не се правят на луди. За да не им работят хората, значи са се парили и им знаят номерата.
отговор Сигнализирай
47
до 53
преди 7 години
Харесвам 45 Не харесвам 0
Стига с това изкривено мислене: най -малкото си в собствената си страна и като си твърде квалифициран и със стаж пак не отговаряш на изискванията и повечето са принудени да скрият квалификациите си; ако си със малки деца си нежелан; ако си на възраст също ,все големи претенции ,без покритие. Работодателите са по бързите печалби(кражби), мързели,избиващи комплекси и неспособни. В Европа работодателят не парадира с нищо, работи много ,не забогатява бързо( по-високи разходи, по-ниска печалба до 20%
отговор Сигнализирай
46
Диспансеризиран
преди 7 години
Харесвам 22 Не харесвам 1
До Анонимен 53Чете ли статийката или?Тука говоорим за чистачи миячи и прочие хора с 8 клас.Кво СВ и препоръки искаш?Харвърд ,Кембрич , 7 езика и 10 години стаж в Хилтън за чистачка на 300 Е ли ти трябва .
отговор Сигнализирай
Новини