България има още един повод за гордост и това е нашата сънародничка Марияна Беличовска, спечелила най-големия конкурс за производство на биохляб от любители пекари в Белгия.
Специалният й хляб е приготвен от напълно естествен жив квас, който самата тя създава. Рецептата за вкусния и уханен насъщен също е нейно авторско творение.
Какво ни разказа Марияна за любовта към пекарството, здравословния начин на живот и вдъхновението, което приготвянето на храна й носи, вижте в следващите редове!
Занимавате се с кулинария и едновременно с това изглеждате перфектно. Как успявате да запазите фигурата си?
Преди всичко обичам семплите неща и това се е отразило на начина ми на приготвяне на храната вкъщи. Яростен враг съм на безразборното поглъщане на всякаква храна и веригите за бързо хранене. Храната трябва да носи радост на всички сетива. Трябва да започнем да я консумираме още преди да сме я поднесли към устата си... Стремя се да избягвам сложните комбинации от храни и да спазвам необходимото време между отделните хранения. Е, не съм вманиачена на тази тема, но все пак полагам усилия. В нашия дом консумираме изключително много мед, тахан, плодове, зеленчуци, риба и много малко червени меса. Никога не се ограничавам с хляба, защото е доказано, че от квасения хляб не се пълнее, а и аз съм живото доказателство за това. Напоследък имам все по-малко време за фитнес, но през последните години спортувах.
Голямата награда от конкурса е пътуване до Ню Йорк. Какво Ви очаква там?
Там ще участвам в ателиета за приготвяне и печене на занаятчийски хляб при най-големите майстори пекари на компанията "Le Pain Quotidien" и нямам търпение това да се случи! Предстоят ми много незабравими срещи с интересни хора. Надявам се, че това ще са едни от най-незабравимите и вълнуващи дни в моя живот!
Цялото интервю можете да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.