IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Количка, фантичка... ама по-скъпа с нова такса "Захар" в напитките


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

30
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 3 Не харесвам 3
До АнонименKойто се тъпче с вафли
отговор Сигнализирай
29
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Кой ще плаща този данък?
отговор Сигнализирай
28
Сам съм други няма
преди 8 години
Харесвам 5 Не харесвам 1
... месо, хляб, мляко. Там за това са толкова дебели. Нормално човек колкото и да преяжда, не може да се докара до тяхното положение.
отговор Сигнализирай
27
Сам съм други няма
преди 8 години
Харесвам 15 Не харесвам 3
До номер 20Само се казва "глюкозо-фруктозен сироп" и реално не се състои от смес глюкоза и фруктоза. Въпросното нещо, което още се нарича инвертирана захар, е съединение, което се получава след преработка на царевичен сироп. ГФС нарушава метаболизма и уврежда черния дроб, но понеже е доста по-евтин от захарта и служи като консервант, се използва той. Друга причина е, че в САЩ се отглежда страшно много царевица, която трябва някъде да се продаде и за това там го слагат във всичко ...
отговор Сигнализирай
26
До Един Българин
преди 8 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
От 11Въпросният глюкозо-фруктозен сироп се добива основно от царевица. Основният производител в БГ е завод Амилум в Разград.
отговор Сигнализирай
25
До Един Българи
преди 8 години
Харесвам 7 Не харесвам 1
От 11Вече се изложи с писаниците за въглерония оксид/диоксид. Отново се излагаш със захарта и глюкозо-фруктозния сироп. Захарта е дизахарид изграден от двата монозахарида - глюкоза и фруктоза. Разтворена във вода захарта си остава захар, само не е на кристали. Ако искаш да "скъсаш" връзката между двата монозахарида освен вода се изискват и определени ензими и технологичен процес. Накрая получаваш "инвернта захар". Определено и 5 ти е много по химия.
отговор Сигнализирай
24
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 24 Не харесвам 0
Айде честито. Сега вместо захар ще бухат навсякъде аспартам, който е много по-отровен
отговор Сигнализирай
23
1
преди 8 години
Харесвам 24 Не харесвам 0
Ей от всичко цедят пари вече....като сложат такса захар(колко тъпо звучи),к'во ? Има 100 заместители,ако се наложи ще измислят и още 100,и всеки от тях ще е по вреден от захарта,която дори не вярвам,че използват щото е по-скъпа от химията.
отговор Сигнализирай
22
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 12 Не харесвам 1
скоро ще се окаже че всички безалкохолни са със захар
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 8 години
Харесвам 16 Не харесвам 10
Обичам българите, но защо всъщност пиете Кока Кола?Някой да ви заставя?Защо ядете мазни салами, нитратни зеленчици и сие?Защото ни мързи да работим селскостопански труд и чакаме някой да ни нахрани и напои.
отговор Сигнализирай
Новини