IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Модата в храненето: Избягваме глутена, но само в хляба ли е?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

16
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Глутенът в лимеца е толкова малко (под 2%), за разлика от пшеницата (тип 500 брашно например, където е над 70%), че точно за хора алергични към глутен лимеца се препоръчва.Освен ако алергията им не е толкова тежка, че хич дори да не могат, тогава - ориз.
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Така както сте го подкарали излиза, че всичко което е купено от магазин и го хапваме всъшност е вредно за здравето ни.И до какъв извод стигнахме копувайте си къщи с дворове на село и се спасявайте самостоятелно както винаги.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Има данни, че глутенът може да е причинителят на аутизъм при децата.Когато се премахне от храната, децата видимо се подобряват.
отговор Сигнализирай
13
Цьолиаче
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
До УчуденИма глутен в лимеца. Малко е , но има. За хора с алергия към глутен не се препоръчва.
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
Dietolozite sa za med psihopregled.Yajte kamuni ne sa vredni.Ne ste stoyali gladni da razberete cenata na prekrasniyat ni bg hliab,kolbasi,sirene
отговор Сигнализирай
11
край
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 1
90 те години се кефех на това как пазарната икономика промени асортимента в магазините. ОБАЧЕ пазара роди МЕНТЕТО храна опакована в шарена опаковка. При социализма имаше пет вида салам ама от месо сега има хиляда ама са от рога, копита и пилешки клюнове. Трябваше да останем по средата между комунизма и капитализма.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Ситуацията с глутена е много силно преекспонирана.В същото време да се говори за хлебната мая е табу, а тя е ужасно вредна. Хляба трябва да се прави с квас и сода, както се е правел до 50,60те години на миналия век. В заводски условия това не може да стане.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 3
До ФАШИСТслучайно да знаеш, че според статистиката смъртността от цигарите е по-висока от тази от Спин? Познавам такива като тебе, дето си мислеха, че ще векуват безотговорно и познай какво стана с тях... живей си както искаш, само съм против утре като идеш в болницата да си на разноски на тези, дето поне се опитват да се грижат за здравето си и за здравето на околните.
отговор Сигнализирай
8
Пешо*
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 0
Имам няколко пациента с цьолиакия и реват много хората. Една женица казва, че едно време било много трудно да се живее на безглутенива диета, но специалните продукти не били с кой-знае кава ценова разлика. Сега има много богат избор, но цени от типа на7лв за пакет брашно я държат на ръба на гладуването. Така че ако обичат хипстъритр да си заврат модите в гз и да не объркват живота на нормалните хора.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
да, проблемът е и в стреса, но храната е направо ***. Това беше проблем предимно на запада, но вече и по това не им отстъпваме. Човешката алчност няма граници. Тровят ни с химия, с ГМО и кой знае още с какво! И няма как да избягаш! Ако не наблъскат оцветители, "подобрители" и всевъзможни ***, нищо няма вкус! Купувам топъл хляб от пекарна - не мирише! Ям ябълка - ни мирис, ни вкус... ядем отрови.
отговор Сигнализирай
Новини