IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Кои са храните, които не трябва да миете преди готвене?


Обратно в новината

Коментари Коментари

16
месотоТРЯБВА да се
преди 1 година
Харесвам 0 Не харесвам 0
МИЕ.Гпупости на търкалета,че не трябва!!!Трябва да се мият всички видове месо от магазина.Просто се подсушава веднага и край!Домашното няма смисъл да се мие,защото само ние го пипаме!
отговор Сигнализирай
15
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 0 Не харесвам 0
До Анонимен 11 - Верно, че няма нужда да се мие месото, ама да е от заклано вкъщи животно. Другите меса по магазините......не се знае, знае ли се.
отговор Сигнализирай
14
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 2 Не харесвам 0
Явно не е виждала госпожата в магазин как голям къс месо се изпльосква на пода и в следващия момент е върнат при останалото месо. Е, вярно, че веднъж ми се е случило, не е всеки ден и във всеки магазин, ама ми държи влага. Гъби, картофи, краставици по-често съм виждала да падат на земята от наклонено поставени и препълнени щайги, както купувач си избира. Веднага се връща при останалите. Ами, мия всичко.
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 5 Не харесвам 1
Много ми е интересно дали г-жа Лазарова някога е влизала в кухня. Дори и в собствената си. Та да ми обясни как ще бели челадинки или пачи крак (съвсем примерно) с нож. Или пк какво ще остане след подобна "операция" от манатарки или масловки. Явно за госпожата гъбите растатат само в кварталните ресторанчета и в някой хипермаркет. Ама друг да ги готви.
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 4 Не харесвам 1
Рибата как да се почисти без миене ми е странно хаха... И верно като седи в морето как не се разкашква
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 0 Не харесвам 7
Месото по принцип няма нужда да се мие.
отговор Сигнализирай
10
aqsw
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 1
Ще ядем и доматите с коловите. Всичко живо, в България разбира от кухня и дава акъл.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 13 Не харесвам 1
Рибите ми е чудно как не се разкашкват директно в реката или морето, през целия си живот се "мият" докато не скочат в тигана. Яйцата пък излизат от клоаката на птицата и да не се измие... Да са ви сладки курешкитe! А гъбите, основно дивите задължително се накисват във вода, за да излязат евентуалните червейчета и после се подсушават преди готвене.
отговор Сигнализирай
8
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 14 Не харесвам 0
Тази уникална т***потия циНкулира неуморно из т.нар. "женски" сайтове от години. Червените меса задължително се мият защото при съхранение пускат сокове, които завъждат бактерии, които ако не се отмият преди готвене може да доведат до лош дъх. А ко е необходимо (при пържене) се пдосушават с домакинска хартия. Иначе (за скара) нарочно се хидратират с различни маринати, за да не станат сухи като подметки. Същото се отнася и птичите меса.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 8 Не харесвам 0
Аз измивам всякакво месо. Тия глупости че кухнята можело да се зарази с бактерии ги разправяйте на някой друг. След като измия месото измивам и мивката. Водата щяла да погуби вкусовете качества на месото да бе да, кой знае с каква химия са го обработвали. Последния път си направих експеримент да измия каймата, целия натриев нитрит който е вреден и оцветява местото в червено го измих и месото стана бледо розово.
отговор Сигнализирай
Новини