IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

БГ кисело мляко и бяло сирене да са защитен наименования за произход


Обратно в новината

Коментари Коментари

24
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Всяко кисело мляко (йогурт), за да е такова, трябва задължително да съдържа 2 вида бактерии- Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус. Казва се "булгарикус", защото така я нарича д-р Стамен Григоров, когато я открива през 1905г. И така се именува до 2014г, когато по някаква причина се променя на Лактобацилус делбруекий, а "булгарикус" се избутва някъде накрая като пояснение за подклас.Така че, малко май сме позакъсняли .
отговор Сигнализирай
23
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Отврат е предлагането в щандовете. Как няма да е с 0,40 литър краве мляко ,хората си изклаха кравите. Как не измислиха някакъв грип и на кравите и останалото да я разфасоват. Не е кьсно, тия сьс едрите субсидии ще плащат. Как не, няма пазар.
отговор Сигнализирай
22
Койчо
преди 3 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Като спрете да правите ментета може и да стане
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 4 Не харесвам 4
Кой ТЪ+ПАК продаде лиценза за производство на сирене с Лактобацилус Булгарикум на Гърците?!? Какъв лиценз, какви маслини?!?!?!! Гърците и турците правят бяло сирене от векове! Англичаните например правят същото бяло сирене Луенслидеил също от векове! Можеш ли да лицензирал/патентоваш виното или киселото зеле?!?!?!?!?
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Попаднах на интересна статия в която е описано, че и силистренски суджук произведен по специална рецепта за хипертоници, също било защитено наименование.
отговор Сигнализирай
19
Г.Т.
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
До верноПод "частни" имах предвид малки производители, които работят само с поръчка от хора като мен, които ценят качеството, а не от търговски вериги!Извадил си ми думите от контекста!
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 3 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
До AN Коментар 16Може, недовиждам! Но, има прясно и узряло сирене! Нали така? Не искам да споря!По родопите може да се нагледаш на такова! Италианската прясна моцерела от биволско мляко да не би да е по-хубава?
отговор Сигнализирай
17
верно
преди 3 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
До Г.Т. " добри мандри, частни" - то държавни нема! бих казал супер мандри, без мляко произвеждат сирене!
отговор Сигнализирай
16
9
преди 3 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Кой ТЪ+ПАК продаде лиценза за производство на сирене с Лактобацилус Булгарикум на Гърците?!? Те продават Наше сирене с име фета гръцко, и са известни в цял свят с това. В белият свят. Въпросът е кой вече милионер е продал това на Гърците? Гърция държи патента за лактобацилус БУЛГАРИКУМ ...КАК кой защо...в мъглата се "берът" тухли. Жалко за България.
отговор Сигнализирай
15
мйм
преди 3 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
прости хора, осъзнавате, че снимката няма общо със статията, нали? Просто са взели една снимка от интернет, а не е снимата пред комисията, която е изпратила запитването, че да коментирате. просто си представям на какви други неща се хващате
отговор Сигнализирай