IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Бабината лютеница


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

14
анонимен
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
А до пикантния, още по-апетитен вариант на лютеницата едва ли ще стигне днешното поколение с тези рецепти и с тези продукти.
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
До АнонименСтига с твоя морков и ябълка!Писна ми от изгъ зи *** и измислени булам ачи!Когато се прибера в България, ми е било трудно да намеря типично български традиционни ястия,без да са ги направили на някакви из гъзи *** или була мачи,които няма нищо общо с оригинала!
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 2 Не харесвам 5
И морков и ябълка се слага, за подобряване на вкуса. Захар може да не се сложи.
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Най-готиното българско изобретение е чушкопека,изчистваш дръжката,семето,печеш чушки и без да се белят ги хвърляш в буркана горещи,докато се напълни,слагаш колкото трябва сол(мисля,че окло 0,5-1 ч.л.) и един аспирин отгоре,капачката и затваряш веднага,така се вакуумират сами,няма нужда от варене.
отговор Сигнализирай
10
Ех дядо...;-)
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 5
До ДядоЩе ти дам един съвет, може и да си дядо ама някой работи не са баш тъй! Няма никаква логика, буркан да се обръща надолу с капачката...това като го чуя и се нервирам. По трудно се охлажда капачката, материалът тежи върху нея, въздухът остава откъм дъното и за да се свие и преодолее тежестта му трябва повече време...възпрепятства вакумирането и често резултатът е лош! Буркани никога надолу с капачката...проста физика!
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
Олиото не е колкото поеме. Има си определена доза и на олиото и на подправките и на останалите продукти. Имаме една семейна рецепта от 40 години, но скоро не сме правили лютеница, че тока и зеленчуците са много скъпи.
отговор Сигнализирай
8
11
преди 6 години
Харесвам 9 Не харесвам 1
"Пожелание" и "По желание" са две, ама много, много различни неща. Кух тъпан ще го е писал това.
отговор Сигнализирай
7
Сп??нс до троляците
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 4
Абе ей , хейтърчета ниедни, защо все трябва да оплюете някого, защо не споделите рецептата която ще приготвите за зимата, пък тогава да ви се изсмеят и да ви стане гот ? Лютеница се приготвям в разлат съд, така водата се изпарява по-бързо , вкъщи се използва една ръчна мелачка, която отделя люспите и семките на доматите; патладжана и пипера се минава на месомелачката, за да има по селски вид, подправките се слагат в тензух и после се отделят.
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 6 Не харесвам 2
Прилича на отработен от храносмилателната система продукт...
отговор Сигнализирай
5
Дядо
преди 6 години
Харесвам 18 Не харесвам 0
Илияна,Илияна, от къде ли си преписала тази рецепта не знам,но ако я направиш така ,доста безвкусна ,,емулсия" ще получиш. Явно бабата която ти я е казала е била вече с деменця и е забравила още доста неща/чушките печени,белени!!!,патладжанец,врялата лютеница веднага насипана се ,,самовакумира обърната без варене и т.н./
отговор Сигнализирай
Новини