IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Агнешки бут с подправки за Великден


Обратно в новината

Коментари Коментари

20
Щерю
преди 2 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
- Брях! То колкото няма пари - отвсякъде все рецепти с вкусотии ни предлагат...
отговор Сигнализирай
19
бай хой
преди 2 години
Харесвам 14 Не харесвам 5
Само да прпомня на всички любители на опазването на традициите, в това число и на кулинарните, че според нашият източноправославен християнски канон, на Великден се коли кокошка и това е първият прием на месо след четиридесетдневният период на Великите Пости и е най-леко. А агне се коли за Гергьовден, който е чак през месец Май (6-ти Май, ако някой не знае). До тогава е грехота. Агънцата са все още много малки.Туй са все пак отколешни традиции, от едни времена, когато не е имало турски внос.
отговор Сигнализирай
18
Филан Кишията
преди 2 години
Харесвам 18 Не харесвам 4
Никога цяло бутче нама да изпечете за 1,5 ч.Пригответе се за над 3 часа
отговор Сигнализирай
17
Владе
преди 2 години
Харесвам 6 Не харесвам 3
Тоя розмарин го хакате на всичко. Май много телевизия гледате....
отговор Сигнализирай
16
Анонимен
преди 2 години
Харесвам 2 Не харесвам 8
Миризмата е специфична, тя винаги остава, без значение в какви маринати киснете месото.
отговор Сигнализирай
15
Личи си...
преди 2 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
...че тук за козето/ярешко/ месо коментират хора, дето не разбират или са жертва на предразсъдаци и гевезелъци. Лично аз не съм усетил неприятна миризма нито в козето, нито в агнешкото месо. Но ако има нещо подобно, то рецептите предлагат много начини да се отстранят миризмите. Изпитани са през вековете от готвачите на царе и патриарси. Всяко месо, приготвено с търпение и майсторлък, е вкусно. Баба имаше един лаф "къпан заек", когато го сготви друг. Яжте всичко.
отговор Сигнализирай
14
до 15
преди 2 години
Харесвам 4 Не харесвам 11
Не че се заяждам, ама 20кг си е жива коза... И аз подкрепям човека- ярешкото месо го ядат само по западналите провинции и е отвратително. Козата се гледа за мляко.
отговор Сигнализирай
13
Асан
преди 2 години
Харесвам 3 Не харесвам 3
Айшето не яде коч значи печена кокошка за 10 лв. :)))
отговор Сигнализирай
12
Йух
преди 2 години
Харесвам 9 Не харесвам 2
Начиии... черен пипер, сол, чесън и розмарин имам. Но агнешки бут нямам. Не ми се дават 20 лв. за кило смесено с кокаляци.
отговор Сигнализирай
11
до 12
преди 2 години
Харесвам 5 Не харесвам 10
Освен да повърна от коза, друго няма да стане. Само козе сирене и то френско, защото си има майсторлък да се махне вонята на коза.
отговор Сигнализирай