- Брях! То колкото няма пари - отвсякъде все рецепти с вкусотии ни предлагат...
отговорСигнализирай
19
бай хой преди 2 години
145
Само да прпомня на всички любители на опазването на традициите, в това число и на кулинарните, че според нашият източноправославен християнски канон, на Великден се коли кокошка и това е първият прием на месо след четиридесетдневният период на Великите Пости и е най-леко. А агне се коли за Гергьовден, който е чак през месец Май (6-ти Май, ако някой не знае). До тогава е грехота. Агънцата са все още много малки.Туй са все пак отколешни традиции, от едни времена, когато не е имало турски внос.
отговорСигнализирай
18
Филан Кишията преди 2 години
184
Никога цяло бутче нама да изпечете за 1,5 ч.Пригответе се за над 3 часа
отговорСигнализирай
17
Владе преди 2 години
63
Тоя розмарин го хакате на всичко. Май много телевизия гледате....
отговорСигнализирай
16
Анонимен преди 2 години
28
Миризмата е специфична, тя винаги остава, без значение в какви маринати киснете месото.
отговорСигнализирай
15
Личи си... преди 2 години
80
...че тук за козето/ярешко/ месо коментират хора, дето не разбират или са жертва на предразсъдаци и гевезелъци. Лично аз не съм усетил неприятна миризма нито в козето, нито в агнешкото месо. Но ако има нещо подобно, то рецептите предлагат много начини да се отстранят миризмите. Изпитани са през вековете от готвачите на царе и патриарси. Всяко месо, приготвено с търпение и майсторлък, е вкусно. Баба имаше един лаф "къпан заек", когато го сготви друг. Яжте всичко.
отговорСигнализирай
14
до 15 преди 2 години
411
Не че се заяждам, ама 20кг си е жива коза... И аз подкрепям човека- ярешкото месо го ядат само по западналите провинции и е отвратително. Козата се гледа за мляко.
отговорСигнализирай
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години
преди 2 години