Съставки:
- 4 – 6 кроасана с масло, за предпочитане да не са съвсем пресни, а по-твърди
- 4 големи яйца
- 1 чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица захар
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- щипка сол
- щипка канела – по желание
Приготвяне:
- В голяма купа разбийте яйцата.
- Добавете към тях останалите съставки и отново разбийте добре.
- Нарежете кроасаните наполовина по дължина.
- В подходящ съд изсипете яйчената смес.
- Потопете добре кроасаните от двете страни.
- Загрейте тиган с бучка масло.
- Изпържете до златистокафяво кроасаните от двете страни.
- Сервирайте филийките със сладко, шоколад или както обичате да ги консумирате.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.