Продукти:
- 1 и 1/2 краставица, обелена, на ивици
- сол и смлян бял пипер на вкус
- 1-2 стрити скилидки чесън
- 2 ч.л. бял винен оцет
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 4 чаши йогурт
- шепа нарязани на ситно пресен копър или мента
Приготвяне:
- Краставицата се настъргва на едро ренде, след което се изцежда водата от нея.
- Може да ползвате тензух, в който да я сложите или само с ръцете си да изстискате излишната вода.
- В подходяща купа комбинирайте йогурта и подправките.
- Разбъркайте добре и добавете краставицата.
- Хубаво разбъркайте и пресипете в подходяща купичка.
- За финал поръсете с малко зехтин.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.