IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Ревеш и ядеш – нетрадиционно ястие за Коледа: Патешко, зеле, кнедли...


Обратно в новината

Коментари Коментари

13
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 1 Не харесвам 1
Какво общо има студентския ти стол в Германия с коледната вечеря?
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 2 Не харесвам 1
Когато "чуждите култури" започнат да избягват собствените и заложат на българските рецепти, Дойче Веле, тогава аз ще експериментирам с техните. Не сте уцелили хората, на които да предлагате подмяна на културата....В нашия студентски стол в Германия редовно има мусака, турско, мексиканско и китайско. Много от рецептите, които възприемаме като наши, пък са еднакви с гръцките. А традиционната българска коледна трапеза всъщност е веган, днешната няма много общо с нея.
отговор Сигнализирай
11
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 4 Не харесвам 2
И пропуснахме мезетата - суджук,пастърма,филе Елена,луканка,бахур и други подобни.Който иска да си яде пуйките и смръдливия бекон.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
"Ох като почнете да ми се правите на големите патрЕоти и традиционалисти... аз пък ще ям каквото си искам."Oх като почнете да ми се правите на големите граждани на света... Цял свят залага на традиционните за културата си ястия по Коледа, само такива като тебе залагат на чуждото.
отговор Сигнализирай
9
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Свинско и мешана скара,зелеви сарми,боб с кисело зеле или ориз със кисело зеле и други ястияСалати - шопска,зелева салата от прясно намачкано с сол зеле с настъргани моркови+магданоз или целина,салата от настъргана бяла ряпа и настъргани моркови+магданоз,лимонов сок,сол,олио,салата от кисело зеле с червен пипер и олио,салата от печени и подправени с лимонов сок,сол,олио пиперки+малко пресен или стар лук нарязан на ситно и други видове салатиБаници,тиквeник,баклава,плодове,орехи,пуканки и т.н.
отговор Сигнализирай
8
А+
преди 5 години
Харесвам 7 Не харесвам 0
Четеж и ревеш от нашите псевдо-журналисти!
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 10 Не харесвам 3
"Тази година можем да решим да избягаме от традиционната българска кухня и да опитаме нещо ново онова, което слагат на трапезата си в празничните дни чуждите култури."Когато "чуждите култури" започнат да избягват собствените и заложат на българските рецепти, Дойче Веле, тогава аз ще експериментирам с техните. Не сте уцелили хората, на които да предлагате подмяна на културата. Пък и вие в Германия е най-добре да започнете да наблягате на ал-Ифтар, смешници.
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 13 Не харесвам 3
Абе тоя сайт български ли е или не е?Не ядем такива неща на Нова година,научете българските ястия!Ако не знете,погледнете в нета!Има постни ястия,месни ястия,баници,баклава,салати,вина,ракия,лимонада,а не пуйки и миризлив,отвратителен бекон!
отговор Сигнализирай
5
Лилия
преди 5 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Е, можехте да споделите, че рецептата е на Красимира Кръстева, българка от Кьолн! Дойче Веле са напрарили репортаж с нея и рецептата е нейна, а не на Дойче Веле! Но пустата българска завист ли, що ли?! Елементарната журналистическа етика изисква да не криете информация!
отговор Сигнализирай
4
Професор Тюхчеф
преди 5 години
Харесвам 14 Не харесвам 0
Аз традиционно , купих малко бут и ще го готвя с кисело зеле и ориз на фурна. С толкова неща в главата, няма място да приготвям разни свободне съчинения.
отговор Сигнализирай