IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Ракията – лекарство и дезинфектант! Но зависи от чашките


Обратно в новината

Коментари Коментари

25
Петърчо
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 4
- Ето, хапни едно доматче за мама.- ...(дъвчене и мълчание)- Хайде и една краставичка за татко.- ...(дъвчене и мълчание)- А ето и едно саламче за дядо.- Стига де, тате! Вече съм на тридесет години!- Абе знам, че си на тридесет, ама крайно време е да се научиш да мезиш като пиеш!
отговор Сигнализирай
24
Andreshko
преди 7 години
Харесвам 18 Не харесвам 4
Професоре,,професоре метила бързо се изпарява и тръгва пръв при варенето на ракията. Освобождаването от метиловия алкохол става по два начина,единият е преварка на ракиятс,а вторият начин ако не я приварявате,трябва да сложите ракията в открит съд,да го покриете с тензух и да го оставите за 24 часа метиловия алкохол да се изпари.
отговор Сигнализирай
23
Шопо
преди 7 години
Харесвам 8 Не харесвам 3
Мермеро къде се бута в елитната дивизия ! Он е агрономин и нищо не разбира от яденье и пиенье !
отговор Сигнализирай
22
АНТИ
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 8
Тази ракия, баш напитка стара,много пиячи вкарала е в Ада.Колкото повече съдържа градус,тогаз изпада *** в сладка радост.Алкохолизма е порок до гроб,човек става на алкохола роб,завършва в морга, идва ред на поп,дървен костюм и със наздраве стоп.
отговор Сигнализирай
21
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 2 Не харесвам 5
До 21-ви "дядови"Има елементарна технологическа схема (химически метод) за намаляване на съдържанието на метанола в ракии (дестилати) произведени от продукти с високо съдържание на пектин!А дъбовата бъчва ("бурето") няма абсолютно нищо общо с метанола!!!Относно "дефундирането" и "парния натиск" - Това "разби" всички производители на коняк във Франция!!!
отговор Сигнализирай
20
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 3
Не зная КОЙ му е дал профероската "титла", но този е МНОООГО ***!!!В спиртните напитки има много други "алкохоли" - след етанола и метанола се "нареждат" и пропанол, и ред друг виши алкохоли!Метанол обикновенно се дестилира от ферментирали продукти, които имат много пектин - ябълки, сливи, круши, дюля. Гроздовият сок почти не съдържа пектинова фракция - т.е. няма метанол!Бактериите в киселото мляко нямат нищо общо с "алкохолния проблем"!Бетаин, Аргинин, фосфолипиди, "Трансметил" и др. - ДА
отговор Сигнализирай
19
дядови
преди 7 години
Харесвам 12 Не харесвам 5
Ха и дядо да ви каже: Първи при дестилацията тръгва метила в по-висок процент, но при обикновените казани вървят в паралел вода и етил. Може да се отдели първака 0,5-1 литър, но това не решава напълно проблема ! Няма химически лесен начин за неутрализиране на метила ! Тайната се крие в отлежаването в дъбови, черничеви бурета ! Губи се част от алкохола като метила дефундира през дървесината значително по- бързо от етила, заради многократно по-високия парен натиск ! Ракията става по-мека и приятна
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 7 години
Харесвам 6 Не харесвам 4
Калояне,при ниските температури излиза висок градус..Ракията почва да тече от 75-65градуса и постепенно намалява..До около 22 градуса все още има спирт в дестилата.В началото излиза метиловия алкохол-при ниски температури и ВИСОК градус
отговор Сигнализирай
17
Калоян
преди 7 години
Харесвам 3 Не харесвам 4
Да допълня, преди да се спре ракията, също част от нея около 0.5 - 1 литър се маха, тъй като там пък се съдържат висшите алкохоли, но тази става за разтривки за разлика от първата.
отговор Сигнализирай
16
Калоян
преди 7 години
Харесвам 5 Не харесвам 4
Ами явно ще трябва да се пообразоваш. Метиловият алкохол е с по малка молекулна маса и следователно се дистилира при ниски температури при по слаб градус. След определен градус е 100 процента сигурно че метиловият алкохол се е отдестилирал. Затова първият 1 литър или колко трябва се изхвърлят.
отговор Сигнализирай
Новини