IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Сирене от мляко по 8-9 лв. в магазина? Няма как!


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

15
аз
преди 6 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
себестойността на сиренето от мандрата е 6-7 лв ( с печалба за мандрата - естествено минимална). Обаче по веригата прекупвачи и търговци надцените са страшни .
отговор Сигнализирай
14
шопо
преди 6 години
Харесвам 8 Не харесвам 0
До БалъкПонякога се изкупува и на 40-50 ст. ...
отговор Сигнализирай
13
Магазинер
преди 6 години
Харесвам 7 Не харесвам 5
До Да пресметнемМалко корекция на сметките ти:За 1 кг. сирене са нужни 7л. мляко. Изкупната цена на млякото е 0,80лв. Тоест само суровината е 5,60лв. После сложи и други разходи като - ел. енергия е едно от най-високите пера в разхода, защото сиренето зрее при определена температура в специални помещения. Имаш заплати, данъци, транспорт. И в най-добрият случай сиреното отива до магазина на цена от около 9лв. Най-малката надценка която може да си позволи един магазин да сложи е 25%
отговор Сигнализирай
12
Балък
преди 6 години
Харесвам 19 Не харесвам 1
Защо да няма как ? По технология по БДС един кг сирене се произвежда от 6кг мляко/норм. масленост/. То се изкупува масово на 0.60-0.70лв/кг. Т.е. 3.60-4.20 е себестойност на млякото. Сол, закваска , труд и огроооомна печалба. Ай сиктир!
отговор Сигнализирай
11
БЪЛГАРКАТА
преди 6 години
Харесвам 15 Не харесвам 2
ДО 9 ТИ АКО НЯМАШ ДАЛАВЕРА НЯМА ДА РАЗВИВАШ ТОЗИ БИЗНЕС. НЕ СЪМ ВИЖДАЛА НЯКОЙ ДА Е ПОСТОЯННО НА ЗАГУБА И ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ ЗА "БЛАГОТО НА БЪЛГАРИНА". ТА И ВИЕ ГОСПОДИНЕ. СТИГА С ТИЯ ВЕРИГИ. ХОДИ ЛИ СМЕ НА УЧИЛИЩЕ И ЗНАЕМ ДА СМЯТАМЕ И КАК СЕ ПРАВИ КАЛКУЛАЦИЯ И ИЗЧИСЛЯВА СЕБЕСТОЙНОСТ НА ДАДЕНО ИЗДЕЛИЕ ИЛИ ПРОДУКТ.САМО, ЧЕ ПРОЦЕНТИТЕ ВИ НА ПЕЧАЛБА ЗАЛОЖЕНИ СА ОГРОМНИ И ЗАТОВА РЕВЕШ. НЕ МОЖЕ ДА ПРОДАВАШ СНЯГ НА ЕСКИМОСИ.
отговор Сигнализирай
10
анонимен
преди 6 години
Харесвам 26 Не харесвам 0
НА ЕВТИНОТО СИРЕНЕ ИМА ЕТИКЕТ ЧЕ Е ИМИТАЦИЯ ПОНЕ А ИМЕННО В СКЪПОТО ИМА НАЙ-МНОГО ПАЛМОВО МАСЛО.И ТАКА БЪЛГАРИНА СЕ ХВЪРЛЯ НА СКЪПОТО ЩОТО СИ МИСЛИ ЗА КАЧЕСТВЕНО НО НЕ Е ТАКА. ЗА ЕВТИНОТО ПОНЕ Е УПОМЕНАТО, ЧЕ Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И СИРЕНЕ. АМИ ТЕ САМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ТОЛКОВА ГОДИНИ МАМЯТ НАРОДА И ВЕЧЕ НЕ НАТРУПАХА ЛИ БОГАТСТВАТА СИ ТА ДА СЕ СПРАТ ЗА МАЛКО. БИВА, БИВА АЛЧНОСТ АМА ТАКАВА. ДА НЕ ЗАБРАВЯТ, ЧЕ КОВЧЕГА ДЖОБОВЕ НЯМА А КАТАФАЛКАТА РЕМАРКЕ.
отговор Сигнализирай
9
счети
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 11
До Да пресметнем50 ст. + ДДС +транспорт до мандра +ДДС + производство + склад + ДДС + транспорт + ДДС + търговец на едро + ДДС + търговец на дребно + ДДС - смятай ако не си ходил да пушиш в часовете по математика !Умишлено не съм вкарал в задачата някаква печелба на всички по веригана, напр. скромни 10 %, защото всички те трабва да работят за теб за да пиеш евтино мляко.Аман от дървени експерти като теб.
отговор Сигнализирай
8
1234
преди 6 години
Харесвам 15 Не харесвам 1
Аз си купувам овче сирене от едно село високо в Стара Планина, на 80 км от София на 8 лв кг.И овче кисело мляко 2 лв, и краве прясно 1лв. И обора го виждам, и подушвам По селата има и други предлагащи. Най-странното е че местните хора си купуват сирене и кисело мляко от магазина, от най-евтините, само някои хора си взимат прясно краве. Всичко се изкопава от софиянци, е кажете че не е глупост това, хората там са оскотели и никаква култура на хранене, доброволно се тровят с ***.
отговор Сигнализирай
7
маке
преди 6 години
Харесвам 15 Не харесвам 1
ами има как ама де дръво де изходна цена от мандра 6 лв от там докат стигне до магазино става 12-13 лв демек транспорто струва повеке от трудо на краваро или овчаро + този на мадраджията на мен кило сирене ми излиза 0.00 лв щот я си пасем овцете и я си го праим+печено ягне от цена 0.00лв и винце и ракийка па от същата цена
отговор Сигнализирай
6
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 11 Не харесвам 15
Спокойно, и по времето на социализма беше така!Тодор Живков лично слагаше палмово масло в сиренето и 50 годишно месо в колбасите!
отговор Сигнализирай
Новини