IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Сервитьор в 5-звезден хотел в Банско със заплата 760 лв.?!


Обратно в новината

Коментари Коментари

46
Нормално
преди 5 години
Харесвам 63 Не харесвам 5
Аз в София съм рецепционист за 800 лева, като знам английски на много добро ниво. Високи заплати в България няма. Имат хиляди изисквания, но пари не дават, а собствениците с къщи и коли за милиони.
отговор Сигнализирай
45
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 34 Не харесвам 4
"при която осигурителните вноски могат да бъдат определени по аналогия" и защо? Нали уж пазарен принцип? На колкото се договориш.
отговор Сигнализирай
44
Bill Charlie
преди 5 години
Харесвам 53 Не харесвам 3
Нека благодарим на цвъки и тиквата които взимат около 7-8 бона на месец. АЛЧНИ, НАГЛИ И ПРОТИВНИ ТИПОВЕ. ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ ЗА ВЗИМАТ ПО 10 БОНА.
отговор Сигнализирай
43
сметка
преди 5 години
Харесвам 55 Не харесвам 1
М даа , аз по-долу като написах , че сервитьорите са на минимално и бакшиш по цял свят ми напраскаха минусите . Всъщност съм в тоя бизнес от доста години и не съм съгласен дето готвачите в малките квартални заведения взимали по 2000лв. , няма как да стане дори и да работи без почивен ден , защото за 8 часа се дават 50-60лв. Този бизнес е супер тежък и труден за собствениците , не гледайте разните риалити формати за готвачи , истаната е далеч от тях !
отговор Сигнализирай
42
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 37 Не харесвам 7
Е и? където и да си за тая професия се заплаща минималното , работех като сервитйор в Fairmont 5 звезден хотел в Шотландия с голф игрище и т.н и взимах минималното на 4 часов работен ден , 5 дни = 20ч х 7.5 = 150 паунда на седмица , миячите на чинии взимаха 3х повече понеже работеха по 12ч.
отговор Сигнализирай
41
Сервитьор
преди 5 години
Харесвам 61 Не харесвам 3
Работя в луксозен ресторант. Осигуряват ме на минимална работна заплата ,НО всъщност заплата нямам никаква! Работя на 5% от моя оборот + бакшиша! В нашия бранш не се разчита на заплата и това го знае всеки сервитьор.Средно докарвам по 150 лв на смяна ,като в Петък и Събота достигам до 250-300 лв на вечер. Опитните сервитьори в бранша ,бягат с 200км/ч от места които дават заплати! Ние си знаем защо !!! А НАП да си гледат работата!!
отговор Сигнализирай
40
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 63 Не харесвам 4
еее преди месеци бизнеса рева и обясняваха как няма хора за по 4000лв на морето в хотелите, сега осигуровки 560лв, нещо се разминават условията?
отговор Сигнализирай
39
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 44 Не харесвам 9
В големите градове (София, Пловдив, Бургас, Варна) готвач с лоша заплата няма. В София в разни "маркови" заведения вървят между 3000 и 4000. В нормална кръчма по центъра са около 2200. В крайните квартали са около 1800. Един дюнерджия прави 1800. На колко го осигуряват е друг въпрос. В Пловдив по центъра готвач взима 2000-2500. Във Варна и Бургас по около 2000, ама като дойде сезонът под 3000 не падат. И никой не е луд там в сезона да изпусне готвач да му избяга.
отговор Сигнализирай
38
Анонимен
преди 5 години
Харесвам 43 Не харесвам 3
"те и сервитьорите вече почнаха да се барат за ИТ 'специалисти' и напускат туризма.Та нищо чудно."Aми само дето благодарение на фалшивите медийни офанзиви, в момента ИТ браншът е пренаселен от всякакви хора, които просто са алчни за пари (а българинът по природа си е такъв). И поради тая причина трудно се намират кадърни ИТ специалисти, защото трябва много да ги отсяваш. А те сервитьорите и без друго получават повече пари. На хартия не, но на практика да. Само изтъкнати ИТ взимат повече.
отговор Сигнализирай
37
House M.D.
преди 5 години
Харесвам 45 Не харесвам 6
Камелийче, обичайната заплата на сервитьор е 5% от личния оборот. Така че, какво необичайно виждаш в тези заплати? Сервитьорите наистина Работят за тези пари. Силно бих се изненадал ако се окаже, че взимат по-голяма заплата.
отговор Сигнализирай