IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Отказа ли се българинът от киселото зеле? Търсенето е слабо


Обратно в новината

Коментари Коментари

22
В рецептата...
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 4
...на кис.зеле има две вълшебни числа. Едното е 4. Т.е 4% разтвор вода сол. Броя на кофите вода в бидона Х 4. Моя събира 70 л вода Х 4= 3 кг. сол. Вода, зеле, до ръба. Второто число е за пресичане. Грам на кило, натриев бензоат към зелето. 50 кг. зеле-50гр. бензоат. Край. Младите се касканят да правят, чакат някой отстарите да им пусне. Най-много пискат, че миришело лошо. Това са гевезелъци. В къщи изяждаме 50 кг. на салата, сърми и печено със свинско и винско. Специални зимни рецепти.
отговор Сигнализирай
21
ХаХаХа, не се сещате
преди 1 година
Харесвам 27 Не харесвам 5
Не ви идва наум и друга причина, която ще ви извади очите. Вече в повечето апартаменти няма отделни кухни, а нещо като холо-кухня. Дори някои млади семейства бутат стенат между хола и кухнята в наследените жилища. Спалните в новите жилища са миниатюрни, няма как да седиш там привечер или през деня в празник. Седиш в единствената стая с нормални размери, а в едно кьоше, наречено от строителя кухненски бокс, жена ти готви. Е, затова вече в повечето семейства кисело зеле и риба се приготвя по-рядко
отговор Сигнализирай
20
Беко
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 5
Ох, като каза зелева чорбицааа... Леле, трябва да мръдна по пазарите да си намеря. Верно че тръбата става на тръгнал язовир, ама после гледаш на света като на едно по-щастливо място :) Сюргюнец на корем!!!
отговор Сигнализирай
19
пияница мистик
преди 1 година
Харесвам 4 Не харесвам 9
До Гроби Таласъма === И на Запад се яде масово кисело зеле, само че не си го правят като нас в бидони по тераси и мазета, а го продават готово в буркани :))) Казва се "Кимчи" и е корейска традиционна храна. Яде се с какво ли не като гарнитура. Само че в него има лют червен пипер, джинджифил и още някакви други добавки, които ние не слагаме в нашето кисело зеле :)))
отговор Сигнализирай
18
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 4
Прав е само МЕН /13/, защото ако сам си наложиш кацатасъсзеле, ще имаш качествена зелева чорба, стига самото зеле да не е отглеждано с химикали. Но като качество, ако те интересува само зелето, вакуумираното и това в бурканите си е много добро.
отговор Сигнализирай
17
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 3 Не харесвам 16
Какви са тия клозетни храни бе. Аз ям само гурме и молекулярна.
отговор Сигнализирай
16
Обективна причина
преди 1 година
Харесвам 7 Не харесвам 16
Защо човек да се занимава с тази хамалогия, след като вече целогодишно се продават и вакуумирани цели кисели зелки, и буркани с вместимост 1.5 кг с нарязано кисело зеле, и такива буркани с листа от кисело зеле?
отговор Сигнализирай
15
Беко
преди 1 година
Харесвам 11 Не харесвам 2
Ние нашето тепърва ще го слагаме, че до оня ден по сандали се разхождах. Туршията, обаче, вече си втасва тихичко. На Никулден ще я почнем.
отговор Сигнализирай
14
Гроби Таласъма
преди 1 година
Харесвам 3 Не харесвам 1
До АнонименАз карам Лада;))) Само остава и една Ладонька за ьена си взьома и ша съм честит! Ша спра да пиша срещу правителството!;)))
отговор Сигнализирай
13
Анонимен
преди 1 година
Харесвам 10 Не харесвам 2
Българина сви потреблението това е, видяхте ли какво се случва в Кенефланда, някакви промоции вземи 12 бройки, пазарувай за 50 лева минимум и разни подобни! Еми да им е честито, направиха ни услуга с тези цени не купуваме ненужно и не изхвърляме, а помпането на инфлацията което правиха Кирчо и Кокорчо им се върна като бумеранг и сега ще живеят на бързи кредити като полуграмотен зависим от хазарта.
отговор Сигнализирай