IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Портокалите са с жълт восък, но това не е опасно!


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

13
Сп??нс
преди 9 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Портокалите и мандарините не били оранжеви !?понякога прекалявате с теориите за световната конспирация , при положение че половин българия е минала през цитрусовите градини на италия , гърция и испания ,трябва наистина да не си излизал от паланката дето живееш за да твърдиш подобно нещо ..... Друг е въпросът че съм против това да се консумират храни донесени от 10 000км , след като имаш достатъчно на 10км
отговор Сигнализирай
12
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 0 Не харесвам 3
До чукчаВсички банани са генно модифицирани. Абсолютно всички сортове банани които ядем са изкуствено създадени и не се срещат в природата. "Естествените" банани просто нямат нужните вкусови и естетически качества.
отговор Сигнализирай
11
от 8
преди 9 години
Харесвам 0 Не харесвам 0
Ясно ми е защо се получава, затова и започнах с " каквито и да са", просто не ми харесва този ефект и затова ги изхвърлих, морковите също. А да не говорим за негативното влияние и на други храни, които иначе се водят здравословни, но също са неблагоприятни за външния вид.
отговор Сигнализирай
10
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 4 Не харесвам 1
Едно време нашите баби на село само портокали са яли ;) На кого са му изтрябвали и сега, има толкова голямо разнообразие от храни!
отговор Сигнализирай
9
до 8
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 0
До АнонименПожълтяването се дължи на натрупване на каротин, не е от други вещества. Същото се случва и като прекалиш с яденето на моркови. :D
отговор Сигнализирай
8
еколог
преди 9 години
Харесвам 3 Не харесвам 0
Гледах смешното видео по темата. Не чух нито веднъж думата фунгицид, а споменатите имазалил и TBZ (тиабендазол) са точно такива. Да не говорим, че бяха написани и грешно на етикетите. И двата фунгицида се смятат за малкотоксични, но както вече казаха сами решавайте дали да ги ядете.
отговор Сигнализирай
7
Анонимен
преди 9 години
Харесвам 2 Не харесвам 2
Каквито и да са- по- добре без тях! До миналата година ядях редовно мандарини и портокали, и по лицето ми се образуваха оранжеви петна. Тази зима почти на сила хапнах един портокал и кожата ми е чиста и бяла, това ми е най - важно.
отговор Сигнализирай
6
Химик
преди 9 години
Харесвам 9 Не харесвам 1
Пълни измислици.Занесете продуктите в легализираните лабораторрии и ще разберете с какви химически съставки са покрити плодоветен.Никой не може да докаже от къде са внесени плодовете,около химически централи на Арабските страни и други които се изнасят само за бедните страни
отговор Сигнализирай
5
знаещ
преди 9 години
Харесвам 6 Не харесвам 3
И портокалите и мандарините се "боядисват" в специални пещи за да добият равномерен цвят. Ако ги видите как изглоеждат на дървото дълбоко се съмнявам, че ще ги купите.В интерес на истината оцветителите са абсолютно безвредни, още повече че никой не яде цитрусите с кората, за разлика от оцветителите в безалкохолните, които си ги пием на воля.
отговор Сигнализирай
4
българин от ЕС
преди 9 години
Харесвам 6 Не харесвам 3
Ами това е нормална практика, у нас е позволено да се слага покритие от боя, восък, фунгицид, и пакакъв пестицид по кората на цитрусовите плодове, за да може те да се запазят и да имат по-добър търговски вид. Хората у нас си падат да си купуват оранжеви портокали, а реално портокалите ако са истински нямат такъв цвят, затова и се оцветяват, за да ги харесва народа. У нас е разрешено, защото за нас не е вредно за разлика от другите държави, където хората са кекави и това е вредно.
отговор Сигнализирай
Новини