IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Сиренето с ензими, саламът – от каша! Да живеят технологиите!


Обратно в новината

Коментари Коментари

58
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 39 Не харесвам 1
Ами специалист е,защото е учен,който се занимава да изследва точно тези неща и не е като *** *** в агенцията по храните според които всичко което ядем е прекрасно. А най-смешни са като почнат да лъжат,че в салатите нямало нитрати. Браво обаче на този учен. Явно все още има учени, неплатени да лъжат хората
отговор Сигнализирай
57
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 13 Не харесвам 3
До Ruciferнарода сам се изхранва,със собствените си пари,но след като за тях получава менте храни,трябва като едно време да се връщаме по земята и да правим стопанства и ферми или само от такива да пазарим по местоживеене
отговор Сигнализирай
56
бай Иван
преди 6 години
Харесвам 32 Не харесвам 1
Ми то,вече всичко е изкуствено.Като започнеш от изкуствен ***,надуваема жена,изкуствена храна,та стигаме до изкуствени специалисти,изкуствени бизнесмени ,контролни органи и политици.
отговор Сигнализирай
55
Ензим
преди 6 години
Харесвам 39 Не харесвам 1
Ензимът в сиренето - "малтодекстринов ензим" съкращава процеса на зреене на сиренето и то се втвърдява само за 2-3 часа. Технологията е драстично скъсена, за сметка на по-бърз оборот. Само че въпросният "малтодекстринов ензим" присъства в българско био сирене, което е едно от най-скъпите на пазара. Половин час след като ядохме от въпросното сирене ни стана много лошо, още държа две неразпечатани опаковки от него в хладилника и не смея да ги подаря на никой, скоро ще ги запратя в коша.
отговор Сигнализирай
54
Кривондел
преди 6 години
Харесвам 21 Не харесвам 6
Интересно е, че хората са способни да си купят килограм наденица (вода, соя, сол, пълнители, кости, кожи и други подобни) за 5-7 лева килограма, а месо (свинско месо между 7 и 10-12 лева килограма - с по-малко вода) им се струва скъпо. Според мен единственото обяснение е мързел и неинформираност.
отговор Сигнализирай
53
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 18
Егати специалиста....нали нямало тестове за доказване ,а прави такива сензационни твърдения ?! Пак разлайваме общественото мнение и създаваме работа за разни неправителствени организации може би?
отговор Сигнализирай
52
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 35 Не харесвам 1
Всеки който купува най-евтините храни знае че не са истински, но най-важна е цената... Лошо е че понякога дори скъпите неша са от фалшиви суровини. С други думи ако купуваш евтино знаеш какво купуваш, а ако купуваш скъпо - не знаеш и може би си даваш парите напразно...
отговор Сигнализирай
51
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 36 Не харесвам 2
Имам една котка, която лови мухи и ги яде, но не иска да яде български колбаси и сирене.
отговор Сигнализирай
50
ed
преди 6 години
Харесвам 18 Не харесвам 4
еми кво да правиш, нали всичко при капЕтализЪма е за по-голяма и по-бърза печалба, и по-ниски разходи..
отговор Сигнализирай
49
Колбасарчето Месси
преди 6 години
Харесвам 27 Не харесвам 3
Всеки ден забърквам Дяволските смеси,алхимик не може мене да замести.Кучешко от вчера, котешко от днеска,вие вЕрвайте в реклами-хуморески.Ако знаехте до днес какво месо сте яли,сто пъти да сте ми кожата одрали.
отговор Сигнализирай