IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Как се вари... лютеница? Български майсторлък от един британец – Скот!


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

48
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 0 Не харесвам 5
До Анонимен 47Той със сигурност ще послуша съветите на бабугерите от по пейките и още утре ще хукне да си дири невеста! Той също така би посъветвал бабите да си варят компотите и да не мятат на всеки кой им каже че лови апаши!
отговор Сигнализирай
47
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
Ако не е женен да си намери една жена от там да му помага и да си има семейство.
отговор Сигнализирай
46
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 0 Не харесвам 2
Тюхчев от няколко дена карам здраво само на имамбаялдъ вкъщи. Вкусотия си е. Пък и въпреки в Испанско са си мое производство зеленчуците. Още по- голям кеф
отговор Сигнализирай
45
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
42 има класическа рецепта за приготвянето и. В някои райони има малки вавиации, но като цяло лютеница се приготвя само от домати, ***, чушки, сол, захар и олио както и някои подправки според предпочитанията и района. Някои слагат и моркови (колкото за вкус толкова и за увеличаване на количеството). Захарта обаче не се слага просто за сладост, а за да "убие" киселинноста на домата и да не дразни много стомаха и затова си е важна.
отговор Сигнализирай
44
Професор Тюхчеф
преди 6 години
Харесвам 1 Не харесвам 2
виж кажете в кое село се провежда надпреварата за най- добре приготвено имамбаялдъ и икра - навремето голямо густо беше като подкарам кутията хммммм мляс-мляс
отговор Сигнализирай
43
Сп???нс
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 4
Много се смея на писанията ви , че такъв че отакъв , пооплюхте човека, пиите една ракия , побиите жената - и няма такъв кеееееф .жалка история сме ,
отговор Сигнализирай
42
БГ
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 2
То има ли точна рецепта за лютеница щото във всеки край на България се прави по различни начини най малко съотношенито на зеленчука се различава
отговор Сигнализирай
41
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 0 Не харесвам 6
До Анонимен 40 Каква вина да имаш ти/аз!Стой си там и не си идвай защото ще видиш само "развалини" у тая наша "държава"! Ако само лютеницата бяха развалили щяхме да сме добре! В БГ не знаеш какво ядеш!
отговор Сигнализирай
40
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 2
"Вместо захар италианците слагат лук, това е разликата! На вкус - 95% нашенска!"Разликата е съвсем достатъчна за да не се води лютеница. Няма лошо, нека е вкусно. Не твърдя че не е. Ама я им смени рецептата за някое традиционно ястие и виж как те гледат като ненормален и недоразвит.Иначе нека прави човека, нека и да е вкусно направеното, нищо против.А че купешката лютеница са я развалили аз виня нямам. Живеяв Испания и сам си я правя.
отговор Сигнализирай
39
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 2 Не харесвам 3
До БГ 36Дразнят се от факта че западняците не се придържат към "българската" работа като не "кръщават" лютеницата, ракията, меда, хляба, сиренето, кашкавала, киселото мляко и виното за да изкарат "повече"! Западнякът ако прави нещо го прави както трябва защото на запад за подобен тип "българщина" се плащат солидни глоби и се лежи в затвора. Понеже сме свикнали на гишевти, пряки и косвени, злобеем когато някой НЕ ни лъже както ни го сервират по "традиция"! Жесток манталитет!
отговор Сигнализирай
Новини