IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Не само черният, и белият хляб се оказва… боядисан!


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

118
Селянин
преди 6 години
Харесвам 1 Не харесвам 0
Отдавна на купувам хляб. Правя си по следната рецепта600-700гр брашно250мл вода с 1/2 мая, в която добавям 2 с.лъжици олио 1ч.л сол и 1ч.л захарОмесвам с брашното чакам да втаса и печа за около 30 мин на 180гр. Има вкус като едно време
отговор Сигнализирай
117
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
115 Напротив, хляб направен с брашно, говорим тежък хляб дето те засища издържа и повече от седмица. Старите хора едно време са правили хляб 1 седмично за цялата седмица. Но модерните хлябове се правят с много вода и не трябва да издържат повече от 3-4 дни. Нормалният селски хляб с едва 55-60% влажност е нормално да си е запазил почти всички хубави качества на 3тия ден и да не се е мухлясал на 6тия.
отговор Сигнализирай
116
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
118 квадрати като за завод. Чак тогава се сблъскваш с монопола който започват да ти пращат проверки всяка седмица от БАБХ, НАП, и тн. И накрая извадиш хляб на 1,60 добър с добро брашно, само 4 съставки и хората кажат ''ами скъп е''. А масовият го дънкат с химия но 1лв и българина дето брой стотинките спестява тия 0.60лв от немотия, а такива като мен се насочват към фалит.
отговор Сигнализирай
115
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
118 Качествени продукти ... трудно. Българското стандартно брашно което масово се ползва е последен клас на качество и избелено. Качественото брашно е внос и няма да намериш под 1,80лв/кг. Говоря за брашно за хляб а не фуражна пшеница убита тип 500 минала през избелването. Отделно това е монопол, самата държава те съсипва от изисквания и само отварянето на пекарна ти отнема около година и половина за документацията. За малък бизнес имаш изисквания каквито няма никъде и ти трябват квадрати.
отговор Сигнализирай
114
Оня с коня
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Да сте виждали в нормална държава толков масово хората да купуват нарязан хляб в плик?! После що плесенясвал. Но точно от т.нар. нормални държави ни заляха и тези замразени полухлябове, които купуваме от големите магазини. Те пък са си синтетика. Но хайде да не идеализираме толкова какво е било навремето. Колко беше вкусно, колко беше прекрасно... Говорете с някой, който е работилл в Родопа или Сладкарска промишленост. Не е било много "био". Но не са били толкова алчни и е имало някакъв баланс.
отговор Сигнализирай
113
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
Гледам, че много "експерти" са се изказали по темата, та аз като потреител да си кажа - цена от 1 лев, в която да влизат качествени продукти, такса да те листват в някоя верига или пък поддръжка на собствена хлебарница, такса спокойствие за мутрите, които контролират пазара на хляба в много от малките градове (а сигурно и в по-големите) и някаква печалба - е те това няма как да стане. Затова ползват ***. В София може и да купуват хляб от 3-4 лева, но извън Околовръстното няма как да стане.
отговор Сигнализирай
112
Дзъ
преди 6 години
Харесвам 7 Не харесвам 0
За нищо не ставаме.... иначе сме големи националисти, и се тупаме в гърдите за кво ли не.... и един хляб не можем да произведем без Менделеевата таблица
отговор Сигнализирай
111
Анонимен
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 1
Не знам какво го правят хляба, но след 2-я вече се появяват зеленикави петна от гъба по него, и трябва да го хвърлиш.
отговор Сигнализирай
110
Мнение
преди 6 години
Харесвам 10 Не харесвам 0
Има подобрители, които поглъщат много вода и имат консерванти, които въпреки водата гарантират голям срок на годност. Виновни са клиентите - получават точно това, което искат, но само откъм фаца и срок на годност. Искат хубав бял, пухкав хляб, който да издържа по 1 седмица и да е БИО. Получават това, което искат, но без БИО-то. Няма как хляба да е бухнал и да издържа по 1 седмица. Особено черния хляб. Няма бухнал черен хляб. Всичко е бизнес вече, но клиента си го ска това и го получава - външно.
отговор Сигнализирай
109
Цонко
преди 6 години
Харесвам 3 Не харесвам 4
На пазара, в днешно време има огромно разнообразие от хлебни изделия. Съгласно изискванията на ЕС, всички съставки на даден продукт са прилежно изписани на етикета и всеки полуграмотен човек може да вземе информирано решение какъв продукт да си закупи, съгласно собствения си вкус и изисквания към чистотата на храната, която консумира. Ако някои от вас не могат да се възползват от това, изниква въпроса що за хора сте вие?!!
отговор Сигнализирай
Новини